Peleton aandelen kopen

Fitness is booming en Peleton speelt mooi in op deze trend! Deze Amerikaanse onderneming verkoopt fitnessapparatuur en lidmaatschappen waarmee je online lessen kunt volgen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Peleton door de aandelen te kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Peleton?

Wil je de laatste beursontwikkelingen actief volgen? Dat kan! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel posities openen op stijgende als op dalende koersen. Dit is voordelig, aangezien je op die manier onder alle marktomstandigheden kunt handelen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van Peleton CFD’s direct uit te proberen:

Plus500 aanmelden

Hoe kan je Peleton aandelen kopen?

Je kunt Peleton aandelen kopen bij een online broker. Een broker is een bedrijf die het mogelijk maakt voor particuliere beleggers om actief te handelen op de beurs. Bij eToro kan je geheel zonder commissies de aandelen Peletoon kopen: dit is extra aantrekkelijk wanneer je ook met kleinere bedragen belegt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de actuele aandelenkoers van Peleton?

Ben je benieuwd naar de actuele CFD aandelenkoers van Peleton? Gebruik de onderstaande knoppen om direct een belegging te openen op het bedrijf:

Over het bedrijf Peleton

In Nederland schieten de verschillende sportscholen en online fitnesslessen al als paddenstoelen uit de grond, maar in de Verenigde Staten doen ze daar nog een schepje bovenop. Hier is Peleton een grote hit. Dit bedrijf is gericht op alle aspecten van fitness voor sportscholen en voor thuis, van het produceren van fitnesstoestellen zoals een loopband of fitnessfietsen tot het geven van online thuislessen voor verschillende trainingen.

Het bedrijf is in de VS beursgenoteerd en daar lijkt het erop dat de activiteiten net zo intensief en gedreven aan het bewegen zijn als de deelnemers die klant zijn van dit overkoepelende merk.

Peleton aandelen kopen

Twee bedrijfsvoeringen

De diensten van Peleton zijn opgedeeld in twee afdelingen. De eerste afdeling houdt zich bezig met de levering van fitnesstoestellen. Deze toestellen kunnen geleverd worden aan zowel sportscholen als mensen die thuis een spinningklasje willen kunnen doen.

Daarnaast zorgt Peleton er ook voor dat je, vooral als thuissporter, niet maar in de wilde weg hoeft te sporten zonder dat je zeker weet of je je work-out wel goed doet. Peleton heeft namelijk ook een dienst waarin je als sporter onbeperkt verschillende fitnesslessen kunt volgen om het sporten thuis zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen doen. De lessen zijn aan te vragen via een abonnementsdienst, waardoor gebruikers een vast bedrag per maand betalen en zoveel lessen kunnen volgen als ze willen.

Het mooie aan een abonnementsdienst is dat het bedrijf hierdoor terugkerende inkomsten opbouwt. Dit kan een extra aantrekkelijke reden zijn om Peleton aandelen te kopen.

Populariteit zorgt voor waardestijging

Naar de sportschool gaan is de laatste jaren steeds meer een trend die alsmaar groter wordt. Vooral jongeren tussen de 16 en 35 jaar zijn verkocht aan jezelf in het zweet werken en goed op je lichaam letten. Dit zorgt ervoor dat de abonnementen en diensten op het gebied van fitness niet aan te slepen zijn en ondernemingen als Peleton steeds meer in waarde stijgen. De aandelen van het Amerikaanse sportbedrijf stijgen steeds meer, waardoor één aandeel al bijna vier keer zoveel waard is tegenwoordig als toen het bedrijf aantreden deed op de beurs.

Denk je dat deze focus op gezondheid blijft doorzetten in de toekomst? Dan kan het slim zijn om te investeren in Peleton aandelen.

De weg naar winstgevendheid

Het bijzondere aan deze waarde is dat de waardestijging van de aandelen haaks staat op de winsten die het bedrijf zelf boekt. Peleton is een verlieslijdende onderneming met tientallen miljoen dollars in de rode cijfers ieder jaar. Toch is dit niet te merken als je kijkt naar de cijfers op de beurs. De reden hiervoor kan zijn dat de grootste afnemers van de fitnessapparaten grote sportscholen zijn, en aangezien deze na een grote levering wel voldoende apparaten hebben staan en in de huidige omstandigheden ook minder of helemaal niet open kunnen. Daardoor valt deze inkomstenbron vrijwel weg.

Peleton moet het dus vooral hebben van de abonnementen die mensen aanschaffen om thuis te kunnen sporten. Vanwege de gigantische hype omtrent thuis sporten is dit geen probleem omdat er in de Verenigde Staten miljoenen gebruikers van de dienst zijn, maar nog niet genoeg om in de zwarte cijfers te komen.

Hype in Nederland

Beleggers van de Nederlandse beurs zullen waarschijnlijk nog niet zo bekend zijn met Peleton. Dit komt doordat de populariteit van het fitnessbedrijf vooral in de Verenigde Staten zichtbaar is. In Nederland maakt vrijwel niemand gebruik van Peleton, maar dit kan altijd nog veranderen zolang de trend van thuis sporten aanhoudt. Nederland is net als de VS een land dat goed meegaat met de fitnesshype en daardoor kan het zo zijn dat Peleton een keer een trip overzees gaat maken.

Wie zich vooral wil kunnen richten op de Nederlandse beurs, maar toch mee wil gaan in de fitnesshype heeft hiervoor ook goede opties. Een Nederlandse equivalent van Peleton genaamd Tacx is ook aardig aan de weg aan het timmeren. Dit bedrijf richt zich dan meer op de apparaten zelf in plaats van de trainingen. Wie eerst wil kijken hoe de beurzen in Nederland gaan met een soortgelijk bedrijf kan dit via aandelen in Tacx proberen om daarna altijd nog richting Amerika te gaan en aandelen voor Peleton aan te schaffen.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!