Zoom Video Communications aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wanneer je het nieuws hebt gevolgd tijdens de coronapandemie, dan ken je het bedrijf Zoom Video Communications waarschijnlijk wel. Dit bedrijf was duidelijk één van de winners van de crisis en is enorm gegroeid. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Zoom Video Communications aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel bespreken we het!

Waar kan je Zoom aandelen kopen?

Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst flink blijft groeien? Dan het kan slim zijn om voor de lange termijn te investeren in Zoom. Het is wel belangrijk om extra voorzichtig te zijn met investeringen in het bedrijf. Na de coronapandemie is de koers namelijk flink gedaald, aangezien mensen weer veel meer in real life afspreken.

Het is dan ook niet aan te raden om je volledige vermogen te investeren in Zoom aandelen. Wanneer je toch een kleine beleggingspositie in het bedrijf wilt innemen, dan kan je dit doen bij een online broker. Bekijk direct waar je het beste Zoom aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Zoom koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Zoom. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Zoom & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Zoom?

Wil je weten wat de laatste aandelenkoers van Zoom Communications is? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de prijs van het aandeel zich heeft ontwikkeld.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Zoom Video Communications

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Zoom Video Communications.

Analyse van Zoom Video Communications aandelen

Voordat je besluit of je Zoom Video Communications wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Zoom Video Communications zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Zoom Video Communications zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Zoom Video Communications in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Zoom Video Communications gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Zoom Video Communications is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Zoom aandelen?

  • Sterke groei: Zoom is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Videobellen werd vooral tijdens de pandemie erg populair, ook omdat er geen alternatieven waren.
  • Grote markt: de globale markt voor videoconferenties is meer dan $ 20 miljard waard en Zoom heeft een sterke positie opgebouwd om hier een groot marktaandeel te veroveren. Zoom is een wereldwijd bekend merk met een trouw klantenbestand.
  • Competitieve voordelen: Zoom biedt video en audio calls van hoge kwaliteit aan en blinkt bovendien uit in gebruiksvriendelijkheid. Doordat de diensten aantrekkelijk geprijsd zijn, kunnen ook kleinere bedrijven van de diensten gebruikmaken.

Wat zijn de risico’s van aandelen Zoom?

  • Concurrentie: Zoom heeft geen sterke barrières om toe te treden, waardoor andere bedrijven ook vergelijkbare softwarepakketten aanbieden. Belangrijke concurrenten zijn bijvoorbeeld Microsoft Teams, Google Meet en Cisco WebEx. Zoom zal constant moeten innoveren om de concurrentie bij te houden.
  • Regulering: Zoom kwam in opspraak vanwege diverse privacy & veiligheidsproblemen. In 2020 moest het bedrijf een boete van $ 85 miljoen betalen aan de Federal Trade Commission omdat de gegevens van gebruikers niet goed genoeg werden beschermd.
  • Economische situatie: tijdens een recessie bezuinigen bedrijven op niet-essentiële zaken. Bedrijven kunnen dan besluiten om minder uit te geven aan software voor videoconferenties, waardoor de winstgevendheid van Zoom onder druk kan komen te staan.
  • Pandemie kindje: tijdens de pandemie waren er geen alternatieven voor Zoom, maar nu de lockdowns wereldwijd voorbij zijn kiezen steeds meer bedrijven weer voor afspraken in reallife.

Wat zijn de grootste concurrenten van Zoom?

Hoe kan je aandelen Zoom kopen?

  • Stap 1: je hebt een aandelen broker nodig voor het verhandelen van Zoom & andere Amerikaanse aandelen. Klik hier om de opties met elkaar te vergelijken.
  • Stap 2: activeer je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
  • Stap 3: navigeer binnen het trading platform naar het Zoom aandeel.
  • Stap 4: vul het bedrag in dat je in Zoom aandelen wilt investeren.
  • Stap 5: druk op kopen om direct Zoom aandelen te kopen.

Over het bedrijf Zoom

Er is een groeiende behoefte aan videoconferenties. Mensen die thuiswerken willen toch kunnen vergaderen en het Amerikaanse bedrijf Zoom Video Communications voorziet in die behoefte. Het hoofdkantoor van dit bedrijf voor externe conferenties is gevestigd in San José, Californië.

Zoom aandelen kopen

Een snel groeiend bedrijf

Eric Yuan richtte Zoom in 2011 op en in 2013 begon het bedrijf met het aanbieden van videoconferenties. Enkele maanden na de introductie van de videoconferenties waren er al één miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers groeide snel: in 2015 steeg het aantal geregistreerde gebruikers tot 40 miljoen.

Zoom Video Communications maakt verbinding mogelijk tussen mensen

Bedrijven die gebruikmaken van de door Zoom aangeboden videoconferenties hebben de mogelijkheid om mensen door middel van video-, spraak- en chat ervaringen met elkaar te verbinden. Mensen hebben uiteraard ook de mogelijkheid om content met elkaar te delen.

Met het door Zoom ontwikkelde programma voor videoconferenties kan een vergadering tegelijkertijd worden bijgewoond door wel duizend mensen. Zoom levert door een cloud-native platform hoogwaardige en betrouwbare videokwaliteit. Het door Zoom ontwikkelde programma voor videoconferenties kan eenvoudig door mensen en bedrijven worden gebruikt, beheerd en geïmplementeerd.

Negatief in het nieuws

De FBI ontdekte dat gesprekken van Zoom niet zijn versleuteld. Gesprekken kunnen door wildvreemden worden binnengevallen wat ‘zoom-bombing’ wordt genoemd. De FBI raadt gebruikers aan om een wachtwoord te gebruiken waardoor de videogesprekken uitsluitend met de beoogde deelnemers worden gedeeld.

Het door Zoom aangeboden programma beschikt ook over een wachtkamer. De beheerder van het videogesprek heeft dan de mogelijkheid om handmatig te kiezen welke deelnemers worden toegelaten tot het videogesprek.

Veel aandacht tijdens de coronacrisis

Het bedrijf kreeg in 2020 veel aandacht tijdens de coronacrisis. Door de focus op videovergaderingen, krijgt dit bedrijf vaak de voorkeur boven andere bedrijven. Door andere bedrijven aangeboden programma’s zijn meer gefocust op chatten en bovendien zijn die programma’s veel duurder. Zo moeten gebruikers van Microsoft Team een vast bedrag per maand betalen, terwijl het door Zoom aangeboden programma beperkt gratis kan worden gebruikt.

Bij gratis gebruik is de tijdslimiet 40 minuten en kunnen er maximaal 100 mensen deelnemen aan een vergadering. Voor bedrijven die meer functionaliteiten willen is er uiteraard een betaalde versie. Zoom wordt tijdens de coronacrisis veel gebruikt: de (mobiele) apps van Zoom worden nu (2020) elke dag gemiddeld 240.000 keer gedownload.

Na de coronapandemie is de koers van het aandeel Zoom fors gedaald. Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst een sterke positie kan opbouwen? Dan kan je een belegging in Zoom aandelen overwegen.

Beursgang van Zoom

Het bedrijf Zoom had in 2017 al een waarde van 1 miljard dollar. Zoom maakte in 2019 zijn debuut op de Nasdaq wat de Amerikaanse technologiebeurs is. Zoom gaf 9,91 miljoen aandelen uit en daarnaast verkochten bestaande aandeelhouders ca. 11 miljoen aandelen. De verkoopprijs tijdens de beursgang bedroeg 36 dollar en er werd door het bedrijf 356,8 miljoen dollar opgehaald.

Zoom is een echt technologie-aandeel

Het snelgroeiende bedrijf Zoom wordt gewaardeerd als een echt technologie-aandeel. Zowel de waardering voor het aandeel als de verwachtingen zijn torenhoog. Het is een erg schaalbaar technologiebedrijf waarbij zowel de winst als het aantal gebruikers erg snel toenemen. Steeds meer bedrijven met meer dan tien werknemers worden klant van het bedrijf. De sterke focus van het bedrijf op de mobiele app zorgt voor een sterke groei van het bedrijf.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit soort technologieaandelen risicovol zijn. Wanneer er een concurrent met een beter programma komt, dan kan het bedrijf al snel zijn een groot marktaandeel verliezen. Dit zag je bijvoorbeeld ook met Yahoo in haar strijd met de zoekgigant Google en Myspace in de strijd met Facebook. Blijf bij een investering in Zoom daarom de concurrentie goed in de gaten houden!

Grappig weetje

Ook in China bestaat er een bedrijf met de naam Zoom, Zoom Technologies om precies te zijn. Wanneer het voor de wind gaat met Zoom Communications, dan stijgt de koers van het aandeel Zoom Technologies vaak ook sterk. Op een gegeven moment was de koers van dit aandeel zelfs meer dan een miljoen procent gestegen! Dit geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om goed op te letten wanneer je gaat beleggen in aandelen.

Wel of niet aandelen Zoom kopen?

Zelf pas ik op met beleggingen in Zoom aandelen. In het begin van de pandemie deed Zoom het uitzonderlijk goed; doordat mensen alleen digitaal konden afspreken werd men haast verplicht om op Zoom over te stappen. Na de pandemie zoeken mensen elkaar steeds weer meer op in real life, waardoor Zoom slechtere resultaten neerzet.

Tegelijkertijd is de concurrentie op het gebied van videoconferenties fors toegenomen. Bedrijven zagen hoe winstgevend deze tak van sport kan zijn en het kan voor Zoom lastig zijn om te concurreren met de producten van grote bedrijven als Google en Microsoft.

Wanneer je toch wilt beleggen in Zoom aandelen, is het belangrijk om het bedrijf te vergelijken met de concurrentie. Stel vervolgens een plan op en bepaal tegen welke prijs je de aandelen wilt kopen & verkopen. Een slimme belegger haalt de emotie uit beleggingen en denkt vooruit!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *