Is Plus500 oplichting? Scam rapport.

Veel mensen vragen zich af  of Plus500 een scam is. In dit artikel onderzoeken we of er bij Plus500 sprake is van oplichting. Op die manier ontdek je of je zonder zorgen geld kunt storten bij Plus500.

Tip: eerst proberen met een demo

Twijfel je of Plus500 een scam is? Dan kan het verstandig zijn om eerst kennis te maken met de broker door een gratis demo te openen. Met de onderstaande knop kan je een account openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is Plus500 een scam?

We hebben Plus500 onderzocht en het is zeker geen scam. Plus500 is een CFD broker die namens haar klanten meer dan 35 miljoen posities per jaar opent. Wanneer je geld stort bij Plus500, staat je geld er goed beveiligd. We hebben het volgende gevonden in onze studie:

 • Plus500 bestaat al sinds 2008 en heeft dus een lange trackrecord.
 • Plus500 had ruim 200.000 actieve klanten in het jaar 2019.
 • Het bedrijf is beursgenoteerd en maakt elk jaar winst.
 • Bij Plus500 wordt je geld binnen 3 dagen weer uitbetaald.
 • Plus500 sponsort Atlético Madrid, een bekend voetbalteam.
 • Het bedrijf is actief in meer dan 30 landen.

Op het internet vonden we veel positieve reacties, maar ook de nodige negatieve. Sommige mensen noemen Plus500 onterecht een scam. Dit komt vaak doordat mensen hun geld hebben verloren met hun beleggingen. Ze voelen zich dan beetgenomen en geven de broker de schuld.

Het is daarom belangrijk om te onthouden dat beleggen bij Plus500 geen spelletje is. Je riskeert geld en het kan zomaar gebeuren dat je een groot deel van je inleg verliest. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Plus500 beleggingssoftware

Illustratieve prijzen

Is Plus500 echt?

Plus500 is een legitiem bedrijf dat al sinds 2008 opereert. Om het bedrijf verder te onderzoeken ben ik zelfs op bezoek gegaan bij hun kantoor. Ze delen een mooi kantoorgebouw met Microsoft. Alle werknemers kunnen er gratis ijsjes eten en ze hebben zelfs een sportschool in het gebouw. Ik heb met veel personeel kunnen spreken en ze gaven aan dat ze het erg fijn vinden om voor het bedrijf te werken.

Eigenschappen van een betrouwbare broker

Wanneer je met geld belegt bij een online broker dan is het logisch dat je je zorgen maakt om de betrouwbaarheid. Iemand zou zomaar een valse website op kunnen zetten met het doel om mensen op te lichten. Het is daarom ook slim om bij het kiezen van een broker op enkele eigenschappen te letten die de betrouwbaarheid van de site aantonen.

Bij Plus500 kan je meer van deze eigenschappen afvinken dan bij de meeste andere brokers die hun diensten online aanbieden. Zo wordt Plus500CY Ltd bijvoorbeeld gereguleerd door de CySec (#250/14). Dit is een onafhankelijke instantie die zeer streng toezicht houdt op het gedrag van financiële instellingen in Europa.

Een extra eigenschap die de betrouwbaarheid van Plus500 aantoont is het feit dat zij beursgenoteerd zijn. Doordat aandelen van Plus500 beschikbaar zijn op de London Stock Exchange moeten zij openheid van zaken geven. Daarbij moeten ze als beursgenoteerd bedrijf ook aan een heel scala aan extra wettelijke eisen voldoen.

Plus500 oplichting

Claims dat geld niet is uitbetaald voor Plus500

Wanneer je op internet zoekt of Plus500 oplichting is kom je uit bij enkele claims die sommige mensen maken dat hun geld niet is uitbetaald. Plus500 meldt echter dat deze mensen misbruik hebben gemaakt van de voorwaarden van de broker. Zij hebben bijvoorbeeld meerdere account aangemaakt of hebben een account aangemaakt met valse gegevens. Als dit aan het licht komt dan sluit Plus500 de account van deze mensen.

Verder zijn er ook claims online te vinden dat het beleggen in CFD’s niet eerlijk zou verlopen bij Plus500. Dit heeft vooral te maken met de onwetendheid van mensen over deze manier van beleggen. Het beleggen in CFD’s is immers niet hetzelfde als het standaard beleggen in aandelen. Op onze website kan je meer informatie lezen over het CFD beleggen bij brokers als Plus500.

Wil je weten hoe het uitbetalen van geld bij Plus500 in zijn werking gaat? Lees dan dit artikel!

Staat je geld beveiligd bij Plus500?

Wanneer je geld stort bij Plus500, dan wordt hier zorgvuldig mee omgegaan. Het geld van klanten wordt op een losse rekening opgeslagen en het bedrijf zal hier niet mee beleggen. Op die manier weet je zeker dat er geen vreemde dingen gebeuren met je storting. Je kunt natuurlijk wel je geld verliezen door slechte beleggingen uit te voeren.

Waarom wij Plus500 aanbevelen

Als je eenmaal bekend bent met de risico’s en de manier waarop het beleggen in CFD’s verloopt dan is Plus500 een zeer goede broker.

Eigenschappen van de broker die hiervoor zorgen zijn onder andere:

 • de gebruiksvriendelijke software en de gratis demo die je kunt aanmaken.
 • De website & software van Plus500 zijn volledig in het Nederlands beschikbaar.
 • Er zijn nog de lage transactiekosten en worden er geen commissies gerekend.

Plus500 is geen scam. Het is een betrouwbare broker waar je tegen lage transactiekosten kunt handelen in CFD’s.

Dit alles zorgt ervoor dat Plus500 één van de beste brokers is waar Nederlanders in CFD’s kunnen handelen. Klik hier om een gratis demo te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland.

2 reacties


 • Jc koenen

  Ik heb het vermoeden dat plus500 de boel oplicht.Ik heb het vermoeden dat ze de computer laten analyseren hoe jij handelt.Ik wil binnen 1uur op winst staan op bijvoorbeeld eur/usd maar die kans is klein..is mijn ervaring.Wie gaat dit testen?Koop wat eur/usd en gelijktijdig,verkoop maar dus met andere inlognaam.Ik denk dat de transactie niet evenredig gaat lopen.

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hoi Jc Koenen,

   Houd er rekening mee dat Plus500 ook transactiekosten rekent: hierdoor zul je altijd met een negatief resultaat beginnen.

   De koersen die ze aanhouden zijn ook terug te vinden op hun startpagina, waardoor ze hier moeilijk mee kunnen sjoemelen. 

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *