Is Plus500 oplichting? Scam rapport.

Veel mensen vragen zich af  of Plus500 een scam is. In dit artikel onderzoeken we of er bij Plus500 sprake is van oplichting. Op die manier ontdek je of je veilig kunt beleggen met de software van Plus500.

Tip: eerst proberen met een demo

Twijfel je of Plus500 een scam is? Dan kan het verstandig zijn om eerst kennis te maken met de broker door een gratis demo te openen. Met de onderstaande knop kan je een account openen bij Plus500 :

Is Plus500 een scam?

We hebben Plus500 onderzocht en het is zeker geen scam. Plus500 is een CFD broker die namens haar klanten meer dan 35 miljoen posities per jaar opent. Wanneer je geld stort bij Plus500, staat je geld er veilig. We hebben het volgende gevonden in onze studie:

  • Plus500 bestaat al sinds 2008 en heeft dus een lange trackrecord.
  • Plus500 had ruim 200.000 actieve klanten in het jaar 2019.
  • Het bedrijf is beursgenoteerd en maakt elk jaar winst.
  • Bij Plus500 wordt je geld binnen 3 dagen weer uitbetaald.
  • Plus500 sponsort Atlético Madrid, een bekend voetbalteam.
  • Het bedrijf is actief in meer dan 30 landen.

Op het internet vonden we veel positieve reacties, maar ook de nodige negatieve. Sommige mensen noemen Plus500 onterecht een scam. Dit komt vaak doordat mensen hun geld hebben verloren met hun beleggingen. Ze voelen zich dan beetgenomen en geven de broker de schuld.

Het is daarom belangrijk om te onthouden dat beleggen bij Plus500 geen spelletje is. Je riskeert geld en het kan zomaar gebeuren dat je een groot deel van je inleg verliest. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Plus500 beleggingssoftware

Is Plus500 echt?

Plus500 is een legitiem bedrijf dat al sinds 2008 opereert. Om het bedrijf verder te onderzoeken ben ik zelfs op bezoek gegaan bij hun kantoor. Ze delen een mooi kantoorgebouw met Microsoft. Alle werknemers kunnen er gratis ijsjes eten en ze hebben zelfs een sportschool in het gebouw. Ik heb met veel personeel kunnen spreken en ze gaven aan dat ze het erg fijn vinden om voor het bedrijf te werken.

Eigenschappen van een betrouwbare broker

Wanneer je met geld belegt bij een online broker dan is het logisch dat je je zorgen maakt om de betrouwbaarheid. Iemand zou zomaar een valse website op kunnen zetten met het doel om mensen op te lichten. Het is daarom ook slim om bij het kiezen van een broker op enkele eigenschappen te letten die de betrouwbaarheid van de site aantonen.

Bij Plus500 kan je meer van deze eigenschappen afvinken dan bij de meeste andere brokers die hun diensten online aanbieden. Zo wordt Plus500 bijvoorbeeld gereguleerd door de Financial Conduct Authority. Dit is een onafhankelijke instantie die zeer streng toezicht houdt op het gedrag van financiële instellingen in Europa.

Een extra eigenschap die de betrouwbaarheid van Plus500 aantoont is het feit dat zij beursgenoteerd zijn. Doordat aandelen van Plus500 beschikbaar zijn op de London Stock Exchange moeten zij openheid van zaken geven. Daarbij moeten ze als beursgenoteerd bedrijf ook aan een heel scala aan extra wettelijke eisen voldoen.

Plus500 oplichting

Claims dat geld niet is uitbetaald voor Plus500

Wanneer je op internet zoekt of Plus500 oplichting is kom je uit bij enkele claims die sommige mensen maken dat hun geld niet is uitbetaald. Plus500 meldt echter dat deze mensen misbruik hebben gemaakt van de voorwaarden van de broker. Zij hebben bijvoorbeeld meerdere account aangemaakt of hebben een account aangemaakt met valse gegevens. Als dit aan het licht komt dan sluit Plus500 de account van deze mensen.

Verder zijn er ook claims online te vinden dat het beleggen in CFD’s niet eerlijk zou verlopen bij Plus500. Dit heeft vooral te maken met de onwetendheid van mensen over deze manier van beleggen. Het beleggen in CFD’s is immers niet hetzelfde als het standaard beleggen in aandelen. Op onze website kan je meer informatie lezen over het CFD beleggen bij brokers als Plus500.

Wil je weten hoe het uitbetalen van geld bij Plus500 in zijn werking gaat? Lees dan dit artikel!

Staat je geld veilig bij Plus500?

Wanneer je geld stort bij Plus500, dan wordt hier zorgvuldig mee omgegaan. Het geld van klanten wordt op een losse rekening opgeslagen en het bedrijf zal hier niet mee beleggen. Op die manier weet je zeker dat er geen vreemde dingen gebeuren met je storting.

Waarom wij Plus500 aanbevelen

Als je eenmaal bekend bent met de risico’s en de manier waarop het beleggen in CFD’s verloopt dan is Plus500 een zeer goede broker. Wij kunnen iedereen Plus500 ten volste aanbevelen.

Eigenschappen van de broker die hiervoor zorgen zijn onder andere:

  • de gebruiksvriendelijke software en de gratis demo die je kunt aanmaken.
  • De website & software van Plus500 zijn volledig in het Nederlands beschikbaar.
  • Er zijn nog de lage transactiekosten en worden er geen commissies gerekend.

Plus500 is geen scam. Het is een betrouwbare broker waar je tegen lage transactiekosten kunt handelen in CFD’s.

Dit alles zorgt ervoor dat Plus500 één van de beste brokers is waar Nederlanders in CFD’s kunnen handelen. Klik hier om een gratis demo te openen bij Plus500:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *