Is Plus500 een scam? Oplichting onderzoek!

Ben je benieuwd of Plus500 een scam is? In dit artikel onderzoek ik of Plus500 wel of geen oplichting is.

Tip: eerst proberen met een demo

Twijfel je of Plus500 een scam is? Dan kan het verstandig zijn om eerst kennis te maken met de broker door een gratis demo te openen. Met de onderstaande knop kan je een gratis demo account openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Is Plus500 een scam?

Plus500 is geen scam. Ik heb Plus500 uitgebreid onderzocht en het bedrijf heeft een lange trackrecord. Ik heb het volgende gevonden tijdens mijn onderzoek:

 • Plus500 bestaat al sinds 2008 en heeft een lange geschiedenis.
 • Plus500 heeft al meer dan 22 miljoen beleggers verwelkomt.
 • De broker is actief in meer dan 50 verschillende landen.
 • Het bedrijf is beursgenoteerd en maakt elk jaar winst.
 • Plus500 is gereguleerd door verschillende partijen.
 • Plus500 scoort meer dan 4,0 op Trustpilot.
 • Plus500 sponsort meerdere voetbalteams.

Plus500 beleggingssoftware

Illustratieve prijzen

Is Plus500 echt?

Plus500 is een legitiem bedrijf dat al sinds 2008 actief is. Om het bedrijf verder te onderzoeken ben ik zelfs op bezoek gegaan bij hun hoofdkantoor in Haifa. Plus500 deelt een mooi kantoorgebouw met Microsoft. Alle werknemers kunnen er gratis ijsjes eten en ze hebben zelfs een sportschool in het gebouw. Ik heb met veel personeel kunnen spreken en ze gaven aan dat ze het erg fijn vinden om voor het bedrijf te werken.

Plus500 kantoor

Plus500 heeft veel dochterondernemingen:

 • Plus500UK Ltd
 • Plus500CY Ltd
 • Plus500AU Ltd
 • Plus500SG Pte Ltd
 • Plus500IL Ltd
 • Plus500SEY Ltd

Ook staat het bedrijf onder toezicht bij verschillende partijen:

Het is een positief teken dat Plus500 in zoveel landen actief is en officiële registraties heeft. Dit bevestigt opnieuw dat het bedrijf geen scam is.

Is Plus500 populair?

Plus500 ontvangt veel positieve reacties op het internet. Op het moment van schrijven (september 2023) heeft Plus500 een gemiddelde score van 4,1 op basis van meer dan 11.000 reviews!

Is Plus500 een scam

Op het internet vond ik veel positieve reacties, maar ook de nodige negatieve. Sommige mensen noemen Plus500 onterecht een scam. Dit komt vaak doordat mensen hun geld hebben verloren met hun beleggingen. Ze voelen zich dan beetgenomen en geven de broker de schuld.

Onthoud dan ook dat beleggen bij Plus500 geen spelletje is. Je riskeert geld en het kan zomaar gebeuren dat je een groot deel van je inleg verliest. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Hoe verdient Plus500 dan geld?

Sommige mensen denken dat Plus500 een scam omdat ze geen vaste commissies rekenen. Toch is dit zeker mogelijk: het bedrijf verdient namelijk geld door een spread te rekenen.

De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van bijvoorbeeld een CFD aandeel. Klik hier om in meer details te lezen hoe een spread werkt.

Claims dat geld niet is uitbetaald voor Plus500

Wanneer je op internet zoekt of Plus500 oplichting is kom je uit bij enkele claims die sommige mensen maken dat hun geld niet is uitbetaald. Plus500 meldt echter dat deze mensen misbruik hebben gemaakt van de voorwaarden van de broker. Ze hebben bijvoorbeeld meerdere account aangemaakt of hebben een account aangemaakt met valse gegevens. Als dit aan het licht komt dan sluit Plus500 de account van deze mensen.

Verder zijn er ook claims online te vinden dat het beleggen in CFD’s niet eerlijk zou verlopen bij Plus500. Dit heeft vooral te maken met de onwetendheid van mensen over deze manier van beleggen. Het beleggen in CFD’s is namelijk niet hetzelfde als het standaard beleggen in aandelen. Op onze pagina kan je meer informatie lezen over het CFD beleggen bij brokers als Plus500.

Wil je weten hoe het uitbetalen van geld bij Plus500 in zijn werking gaat? Lees dan dit artikel!

Staat je geld beveiligd bij Plus500?

Wanneer je geld stort bij Plus500, dan wordt hier zorgvuldig mee omgegaan. Het geld van klanten wordt op een losse rekening opgeslagen en het bedrijf zal hier niet zelf mee beleggen.

Door de ESMA-regels zijn accounts van gebruikers binnen Europa bovendien beschermd tegen een negatief saldo.

Alle tegoeden van klanten worden bovendien in losse bankrekeningen bewaard, zoals voorgeschreven door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Voor meer informatie lees https://www.plus500.com/Help/ClientMoneyProtection.

Met het Investor Compensation-fonds zijn gebruikers bovendien beschermd onder bepaalde voorwaarden. Je kunt de kenmerken van dit fonds hier doorlezen.

Plus500 oplichting

Eigenschappen van een betrouwbare broker

Wanneer je met geld belegt bij een online broker dan is het logisch dat je je zorgen maakt om de betrouwbaarheid. Iemand zou zomaar een valse website op kunnen zetten met het doel om mensen op te lichten. Het is daarom ook slim om bij het kiezen van een broker op enkele eigenschappen te letten die de betrouwbaarheid van de site aantonen.

Bij Plus500 kan je meer van deze eigenschappen afvinken dan bij de meeste andere brokers die hun diensten online aanbieden. Zo wordt Plus500CY Ltd bijvoorbeeld gereguleerd door de CySec (#250/14). Dit is een onafhankelijke instantie die streng toezicht houdt op het gedrag van financiële instellingen in Europa.

Een extra eigenschap die de betrouwbaarheid van Plus500 aantoont is het feit dat ze beursgenoteerd zijn. Doordat aandelen van Plus500 beschikbaar zijn op de London Stock Exchange moeten ze openheid van zaken geven. Daarbij moeten ze als beursgenoteerd bedrijf ook aan een heel scala aan extra wettelijke eisen voldoen.

Waarom ik Plus500 zou aanbevelen

Als je eenmaal bekend bent met de risico’s en de manier waarop het beleggen in CFD’s verloopt dan is Plus500 een betrouwbare CFD broker.

Eigenschappen van de broker die hiervoor zorgen zijn onder andere:

 • De gebruiksvriendelijke software en de gratis demo die je kunt aanmaken.
 • De website & software van Plus500 zijn volledig in het Nederlands beschikbaar.
 • Er worden geen vaste commissies gerekend over je beleggingen.

Dit alles zorgt ervoor dat Plus500 één van de betere brokers is waar Nederlanders in CFD’s kunnen handelen. Klik hier om een gratis demo te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

2 reacties


 • Jc koenen

  Ik heb het vermoeden dat plus500 de boel oplicht.Ik heb het vermoeden dat ze de computer laten analyseren hoe jij handelt.Ik wil binnen 1uur op winst staan op bijvoorbeeld eur/usd maar die kans is klein..is mijn ervaring.Wie gaat dit testen?Koop wat eur/usd en gelijktijdig,verkoop maar dus met andere inlognaam.Ik denk dat de transactie niet evenredig gaat lopen.

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hoi Jc Koenen,

   Houd er rekening mee dat Plus500 ook transactiekosten rekent: hierdoor zul je altijd met een negatief resultaat beginnen.

   De koersen die ze aanhouden zijn ook terug te vinden op hun startpagina, waardoor ze hier moeilijk mee kunnen sjoemelen. 

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *