Baidu aandelen kopen

Baidu staat ook wel bekend als de Google van China. De afzetmarkt van China is natuurlijk enorm en hier kan veel winst uit gehaald worden. Baidu levert naast een zoekmachine ook diverse andere internetdiensten aan. Denk je erover om te beleggen in Baidu? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Baidu aandelen koopt. Ook kan je hier de actuele koers van Baidu raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Baidu?

Actief beleggen in een aandeel als Baidu kan interessant zijn. Het aandeel is over de afgelopen periode namelijk flink volatiel geweest. Het aandeel steeg in een korte periode soms tientallen procenten om vervolgens ook weer flink te dalen. Door actief te beleggen kan je zowel inzetten op deze dalingen als op stijgingen. Je kan bijvoorbeeld een positie innemen wanneer Baidu met een interessant nieuw project komt of met een interessante nieuwe functionaliteit.

Een goede manier om actief te beleggen in Baidu is door gebruik te maken van CFD’s. Je kan in CFD’s handelen bij een partij als Plus500. Plus500 is een betrouwbare, Nederlandse partij waar je door orders in te zetten direct kunt speculeren op prijstoenames en prijsafnames van het aandeel Baidu. Wil je handelen in Baidu ook uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Baidu aandelen kopen?

Wil je aandelen kopen tegen een voordelig tarief? Dat kan! Wanneer je Baidu aandelen gaat kopen is het belangrijk om niet een deel van je rendement weg te gooien door hoge transactiekosten te betalen. Bij eToro doe je dit sowieso niet: je betaalt hier namelijk geen commissies op Baidu aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van Baidu?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Baidu? Begrijpelijk! Hieronder zie je de actuele koers van een CFD Baidu. Ook kan je door middel van de knoppen direct een order plaatsen.

Over het bedrijf Baidu

Met een marktaandeel van 70% is Baidu de populairste zoekmachine in China. Dit grote marktaandeel is waarschijnlijk mede het gevolg van de blokkade van Google door GWF (Great Firewall of China). Het bedrijf biedt niet alleen een zoekmachine aan. Baidu biedt ook tientallen internet gerelateerde diensten en producten aan. Bovendien richt het bedrijf zich sterk op kunstmatige intelligentie. Het hoofdkantoor van dit in 2000 opgerichte bedrijf staat in Peking.

Google heeft in het verleden geprobeerd om Baidu over te nemen. Tot nu toe is het Baidu goed gelukt om deze overname pogingen tegen te gaan. Het is niet vreemd dat Google interesse heeft in de Chinese markt. Met de zoekmachine Baidu worden er elke maand tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd. Baidu verdient hier veel geld aan met de verkoop van advertenties.

Baidu aandelen

Enkele activiteiten van Baidu

Tot de activiteiten van deze Chinese technologiegigant behoren een app winkel en een advertentieplatform. De app winkel van het bedrijf heeft ruim twee miljard gebruikers wereldwijd. Het advertentieplatform, vergelijkbaar met Google Ads, levert het bedrijf het merendeel van zijn inkomsten op. Dit advertentieplatform had in 2017 dagelijks 126 miljoen gebruikers.

Een derde activiteit van Baidu is de videostreamingsdienst iQiyie. Dit videokanaal had in 2017 maandelijks 420 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf wil eigen content gaan maken en gaan concurreren met Netflix.

Zelfrijdende auto’s

Vanaf 2017 houdt Baidu zich bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dit is het zogenaamde Apollo Project. Dit project richt zich op het ontwikkelen van autonome rij- en Al-programma’s. Aan dit project werken honderden bekende bedrijven mee, zoals Microsoft, Nvidia, Daimler AG en Hyundai.

Een encyclopedie

Baidu heeft ook een eigen encyclopedie. Deze encyclopedie is een concurrent van de Chinese Wikipedia. De encyclopedie wordt niet, in tegenstelling tot de Chinese encyclopedie, gestoord door de Chinese autoriteiten. Waarom niet? Omdat deze encyclopedie doet aan zelfcensuur. De encyclopedie, die Baidu Baiku wordt genoemd, bevatte drie weken na de start al 90.000 artikelen.

Fabrikant van slimme speakers

Baidu is op dit moment (2019) de tweede grootste fabrikant van slimme speakers. Google werd in 2019 voorbijgestreefd. Dit bedrijf heeft, met 4,3 miljoen geleverde speakers, een marktaandeel van 16,9%. De 4,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2019 door Baidu geleverde intelligente speakers zijn goed voor een marktaandeel van 17,3%. Marktleider Amazon heeft een marktaandeel van ruim 25%.

Omzet wordt vooral behaald in China

Dit Chinese bedrijf behaalt zijn omzet voor 98% in China. In 2017 leverden de zoekmachine gerelateerde activiteiten een omzet op van ruim 10 miljard dollar. Met de videostreamdiensten werd in dat jaar een omzet behaald van 2,7 miljard dollar. De inkomsten zijn voornamelijk afkomstig van door gebruikers betaalde reclamegelden.

Om vast te stellen of een investering in Baidu momenteel interessant is, hoef je dan ook alleen naar de Chinese markt te kijken. Denk je dat de Chinese economie verder zal groeien? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Baidu aandelen.

Baidu in cijfers

Baidu is een groeiend bedrijf. De groei van de omzet was in 2017 circa 20%. De omzet in 2017 bedroeg 13 miljard dollar. In dat jaar werd een winst behaald van 2,91 miljard dollar. Het bedrijf heeft 39.343 werknemers (2017)

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment