Tencent aandelen kopen

Tencent is een technologie reus in China. Het bedrijf is onder andere bekend van WeChat en het internetportaal QQ. Met meer dan 770 miljoen actieve gebruikers heeft het bedrijf een erg grote positie verworven. Wil je ook beleggen in dit veelbelovende bedrijf? Lees hier direct meer over Tencent en bepaal of je ook aandelen wilt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Tencent raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Tencent

Tencent is een modern technologie bedrijf dat samen met Alibaba strijdt voor een dominante positie op deze enorme markt. Het bedrijf is met veel verschillende activiteiten bezig. Wanneer er positief nieuws uitkomt, kan de koers van het aandeel plotseling flink stijgen. Tegelijkertijd kunnen negatieve geruchten de prijs laten dalen. Je kan veel geld verdienen door actief te handelen in Tencent aandelen.

Maar hoe kan je actief beleggen in Tencent? Je kan actief beleggen in Tencent door CFD’s in te zetten. Met CFD’s kan je speculeren op stijgingen- en dalingen van de aandeelkoers. Een goede partij om te handelen met CFD’s is Plus500. Je kan actief handelen bij deze broker geheel zonder risico uitproberen door middel van een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je Tencent aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Tencent? Dan kan je het kopen van Tencent aandelen voor de lange termijn overwegen. Het is belangrijk om een voordelige en betrouwbare broker te kiezen voor je beleggingen. Veel mensen verliezen een groot deel van hun rendement doordat ze teveel transactiekosten betalen. Een goede broker om Tencent aandelen bij de kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen vaste transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Actuele koers Tencent

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Tencent? Hieronder zie je de grafiek met de actuele koers van Tencent. Door middel van de knoppen open je direct een CFD positie op het aandeel.

Over Tencent

Het in 1998 opgerichte Chinese bedrijf Tencent heet officieel Apple Tencent Holdings Ltd. Na Apple, Alphabet (Google), Microsoft en Amazon  is Tencent op dit moment het vijfde grootste bedrijf ter wereld. Het Chinese technologiebedrijf is na Google, Amazon.com en Ebay het op drie na grootste internetbedrijf in de wereld. De waarde van het bedrijf bedraagt grofweg 500 miljard dollar. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Shenzhen. Het bedrijf staat echter officieel geregistreerd op de Kanaaleilanden.

Tencent aandelen

De activiteiten van het bedrijf

Tencent is begonnen als game-portaal. Door een aantal populaire games is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste game-bedrijven ter wereld.  Bovendien ontwikkelt het bedrijf zelf allerlei online games.

Hun andere corebusiness is social media. Verdiend wordt er ook met hun social media applicatie WeChat. Dit is een applicatie met 770 miljoen gebruikers. Deze applicatie is WhatsApp.. maar dan veel uitgebreider. Je kan met WeChat namelijk ook door middel van TenPay betalingen uitvoeren. Vervolgens kan je binnen de applicatie ook vliegtickets boeken en producten kopen. Hier kan Tencent natuurlijk veel geld aan verdienen.

Een ander product van dit bedrijf is het grote internetportaal QQ. Dit is het grootste en populairste internetportaal in China.

Het bedrijf is gegroeid door overnames

Mede door allerlei overnames is het bedrijf fors gegroeid. Zo werd er in 1986 een belang van 85% gekocht in de Finse spelcomputermaker Supercell. Voor dit belang betaalde Tencent 8,6 miljard dollar. In de geschiedenis van Tencent is dit de grootste overname. Tencent investeert ook in de populaire Chinese e-sportmarkt. Daarom hebben ze het bedrijf Riot Games overgenomen. Dit bedrijf maakt het populaire League of Legends.

Verdere investeringen

Tencent is ook niet vies van een investering hier en daar. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een aandelenbelang in Tesla, Snapchat, Spotify, JD.com en Activision Blizzard. Het bedrijf pikt op die manier een graantje mee met de activiteiten van andere bedrijven. Wanneer je wilt beleggen in Tencent is het daarom verstandig om goed na te gaan waar ze zelf zoal in investeren.

Eigen ontwikkelingen

Tencent begrijpt het belang van innovatie binnen de technologie wereld. Bij het bedrijf werkt ruim 50% van het personeel in onderzoek. Ze proberen op die manier constant de concurrentie bij te houden. Een voorbeeld van een succes dat ze behaalt hebben is de ontwikkeling van een mobiele versie van Call of Duty. Dit spel werd samen met Activision gelanceerd en heeft meer dan honderd miljoen downloads ontvangen in de eerste maand.

Indirect beleggen in Tencent?

Je kan natuurlijk in het aandeel Tencent beleggen door deze direct te kopen. Je hebt dan wel te maken met een wisselkoersrisico. De prijs van een aandeel Tencent in euro’s kan immers sterk wisselen. Je kan ook indirect beleggen in Tencent door aandelen Prosus te kopen op de Nederlandse beurs. Dit bedrijf heeft namelijk een groot belang in Tencent.

Moeizame relatie met de Chinese overheid

Het bedrijf heeft een moeizame relatie met de Chinese overheid. De videogames van Tencent worden vaak op mobiele telefoons gespeeld. Het aandeel van de videogames in de omzet van het bedrijf is 40%. Door de Chinese overheid worden deze videogames vaak gelimiteerd. Waarom? Omdat de Chinese overheid van mening is dat deze videogames verslavend zijn.

Zo beperkte de Chinese overheid bijvoorbeeld het gebruik van het spel Honours of Kings. In 2018 had de Chinese overheid bezwaren tegen het spel Monster Hunter. De verkoop moest een dag na de officiële introductie van het spel worden gestaakt.

Overigens moeten bedrijven als Tencent zelf controleren of gebruikers niet teveel gamen. Jongeren mogen niet meer dan anderhalf uur per dag spelen en in de nacht mag het helemaal niet. Houdt een bedrijf zich hier niet aan? Na enkele waarschuwingen kan de licentie zomaar verloren gaan.

Focus op Europa

Mede door deze moeilijke relatie met de Chinese overheid, is het bedrijf Tencent op zoek naar nieuwe markten. Europa is hiervoor erg interessant. Het bedrijf wil €10 miljard euro investeren in Europa. De focus zal hierbij liggen op cloudtoepassingen. De omzet in deze tak groeit sterk en ook in Europa is er veel vraag naar deze producten.

Ook wil het bedrijf via Duitsland aan games werken die in Europa kunnen worden verkocht. Met de sterke beperkingen in China, is het bedrijf waarschijnlijk op zoek naar een betere markt waar ze wel zonder limiet hun spellen kunnen verkopen.

De diversificatie naar nieuwe regio’s kan een positief effect hebben op de koers van het aandeel Tencent. Denk je dat Tencent in de toekomst betere resultaten gaat neerzetten? Dan kan het slim zijn om Tencent aandelen te kopen!

Tencent in cijfers

In 2018 was de omzet van het bedrijf 47 miljard dollar. Voor 2019 werd door beursanalisten een winst verwacht van 54 miljard dollar. Voor 2019 werd een nettowinst verwacht van ruim 13,6 miljard. Het bedrijf heeft 44.769 werknemers (2017).

Het aandeel Tencent

De koers van het aandeel Tencent vertoonde tot 2018 een stijgende lijn. In 2018 beleefde het aandeel, vanwege de angst voor de vertraging van de Chinese economie en de handelsoorlog, een forse correctie. De koers zakte van de hoogste koers van 480 Hong Kong dollars naar 260 Hong Kong Dollars. De koers is inmiddels aardig hersteld. Een herstel richting de 480 Honk Kong Dollar is mogelijk.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment