AkzoNobel aandelen kopen

AkzoNobelAkzoNobel is een Nederlandse multinational met het hoofdkantoor in Amsterdam en die opereert op het gebied van verven, lakken en chemicaliën (specialty chemicals). Het is zelfs de wereldmarktleider op het gebied van coatings. AkzoNobel heeft vestigingen in meer dan 80 landen en er werken in totaal ruim 43.000 medewerkers.

Aandelen AkzoNobel kopen

Veel mensen kopen aandelen nog via een ouderwetse effectenrekening, het is echter eenvoudiger om CFD aandelen van een bedrijf als AkzoNobel te kopen via een moderne broker als Plus500. Bij een broker als Plus500 betaal je lagere tansactiekosten waardoor je ook op de korte termijn een hoge winst met de handel in AkzoNobel kunt behalen. Op deze pagina lees je meer over het bedrijf en kan je tevens de actuele koers van het aandeel bekijken.

Onderdelen bedrijf

De groep coatings, waar AkzoNobel wereldmarktleider is, bestaat uit de volgende units:

  • Decorative Paints (Deco): decoratieve lakken en verven
  • Industrial Finishes (IF): lakken en verven voor industriële toepassingen
  • Car Refinishes (CR): lakken voor de automobielindustrie
  • Powder Coatings (POW): poedercoatings
  • Marine and Protective Coatings (MPC): beschermende verven voor o.a. schepen.

Bekende merken van deze groep zijn o.a. Flexa®, Sikkens®, International®, Crown® en Interpon®. Op onder meer de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden het reuzenrad in Londen, de London Eye en het operagebouw La Scala in Milaan zijn deze speciale producten gebruikt.

Geschiedenis

AkzoNobel bestaat al meer dan 200 jaar en heeft in de loop der tijd al verschillende moederbedrijven gehad, waarvan Det Holmbladske Selskab uit Denemarken de eerste was. In Nederlands is Sikkens de oudste voorloper. Sikkens, fabrikant van lakken en verven, bestaat al sinds 1792.

In latere jaren zijn er door diverse fusies verschillende bekende namen bij, zoals onder andere:

  • Zwanenberg in 1887
  • Nederlandse Kunstzijdefabriek Enka in 1911
  • Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie in 1918
  • Duyvis in 1961 en weer afgestoten in 1987

Ontstaan van de naam

Na de fusie in 1969 van de Algemene Kunstzijde Unie (AKU) met Koninklijke Zout Organon ging het bedrijf AKZO heten. Een voor Nederlandse begrippen destijds mammoetconcern met wereldwijd meer dan 100.000 werknemers.

Door de overname van Nobel Industries door AKZO werd in 1994 AKZO Nobel gevormd, waarna vervolgens in 2008 AKZO Nobel werd omgedoopt tot AkzoNobel. Toen ook werd het nieuwe logo geïntroduceerd. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment