fbpx

Beleggen in Arcadis: bedrijfsinformatie & actuele koers

arcadisArcadis is een Nederlands advies- en ingenieursbureau waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam zit. Ze houden zicht over de gehele wereld bezig met infrastructuur, gebouwde omgeving en milieu. Tot 1997 ging Arcadis door het leven als de Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij of Heidemei. De onderneming die in 1972 ontstond uit de Heidemei heet heden ten dage nog steeds de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij of kortweg KNHM.

Beleggen in Arcadis

Ook het aandeel Arcadis is verhandelbaar op de beurs. Bij Plus500 kan je eenvoudig het aandeel Arcadis aanschaffen en weer doorverkopen. Wanneer er positief nieuws rondom het bedrijf uitkomt kan je hiervan profiteren door snel het aandeel te kopen via je broker account. Het is overigens zowel mogelijk om geld te verdienen op een daling als op een stijging. Op deze pagina vind je meer informatie over het bedrijf Arcadis en kan je tevens de actuele koersgrafiek terugvinden.

Geschiedenis

Meer dan 100 jaar geleden, in 1888, werd de Nederlandsche Heidemaatschappij opgericht. Dat was toen nog een vereniging. Het doel van deze vereniging was het adviseren bij het ontginnen van woeste gronden, het aanleggen en in stand houden van bossen en het aanleggen en onderhouden van bevloeiingswerken en grondverbeteringwerken, alsmede het stimuleren van dit alles.

Vanaf 1897 doen zij ook de ontwikkeling en de verbetering van de zoetwatervisserij. Oorspronkelijk zouden ze alleen advies uitbrengen, maar al gauw werden ze ook uitvoerder, ze leverden plannen en de begroting, voerden de werkzaamheden zelf uit en verzorgden ook het onderhoud. Op opdrachtgevers hoefden alleen nog maar te betalen.

Gevarieerde klanten

In het begin, zelfs tot ver na de Tweede Wereldoorlog, waren veruit de meeste leden particulieren, waaronder zelfs koning Willem III. Daarna werden ook scholen, waterschappen, provinciale diensten en gemeenten lid.

In 1963 kregen ze het predicaat Koninklijk, waardoor ze vanaf dat moment de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heette. Later in 1997, na de overname van NS-ingenieursbureau Articon, werd de naam gewijzigd in Arcadis. Die naam is afgeleid van de naam Arcadia, hetgeen volgens de Griekse mythologie de prettigste plaats op aarde zou zijn om te leven.

Arcadis is op dit moment werkzaam in meer dan 70 landen en heeft inmiddels over de gehele wereld bijna 19.000 werknemers.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!