Arcadis aandelen kopen

Wil je beleggen in Arcadis aandelen? In dit artikel zie je direct hoe je het beste Arcadis aandelen kunt kopen. Je vindt op deze pagina daarnaast ook de actuele aandelenkoers van Arcadis. 

Hoe kan je actief beleggen in Arcadis?

Denk je erover na om actief te beleggen in Arcadis? Dat kan interessant zijn! Je kan dan inspelen op de laatste trends. Zo is het mogelijk om orders te plaatsen op een dalende koers. Dit noemen we ook wel short gaan. Je verdient dan geld wanneer de koers van het aandeel daalt.

Een goede partij om actief te handelen in Arcadis CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van online handel geheel zonder risico uitproberen. Wil je dit ook proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Arcadis aandelen kopen?

Denk je dat Arcadis goede resultaten gaat neerzetten? In het verleden was Arcadis een erg stabiel aandeel dat constant een vrij gelijk resultaat neerzette. Denk je dat deze trend weer zal terugkeren? Dan is het aantrekkelijk om Arcadis aandelen te kopen als een investering. Bij eToro kan je dit tegen de laagste tarieven doen. Als nieuwe gebruiker betaal je namelijk helemaal geen commissies wanneer je er aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om er direct een account te openen:

eToro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke partijen je in Arcadis kunt beleggen door de aandelen te kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel Arcadis Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor Arcadis Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Arcadis?

Wil je de actuele koers van het aandeel Arcadis opvragen? Dat kan! Hieronder zie je een grafiek met de laatste koersontwikkelingen van CFD’s Arcadis. Je kan ze ook direct kopen of verkopen met de knoppen.

Wat doet Arcadis precies?

Arcadis biedt onder andere advies aan op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Ze pakken echter ook meer op. Zo zijn ze ook actief bij het ontwerpen en managen van verschillende projecten. Arcadis ondersteunt zowel bedrijven en overheden in meer dan 70 verschillende landen.

Een kwart van de omzet komt tot stand in het milieu en een ander kwart in infrastructuur. 15% van de inkomsten komt uit water en de resterende 35% komt tot stand in gebouwen. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit Europa. Daarna komt een groot deel van de omzet uit Noord- en Zuid-Amerika.

Arcadis is een vrij cyclisch aandeel: wanneer het goed gaat met de economie wordt er meer gebouwd. Wanneer er sprake is van een economische crisis, zie je juist dat de bedrijfsresultaten verslechteren. Het is daarom aan te raden om de economische situatie goed te analyseren voordat je Arcadis aandelen koopt. 

Arcadis resultaten

Over de algemene linie is Arcadis een weinig spannend aandeel. Zelfs in de economische crisis van 2008 wist het bedrijf een winst neer te zetten van 57 miljoen euro. In de periode van 2005 tot 2014 heeft het bedrijf constant een winst neer weten te zetten. Sinds 2015 is deze trend gekeerd en heeft het bedrijf meerdere keren een verlies genoteerd.

Deze verliezen kwamen vooral tot stand door afschrijvingen op goodwill. De problemen in het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat Arcadis selectiever moest zijn. Dit hebben ze gedaan om het risico binnen de portfolio te laten afnemen. In veiligere regio’s zoals Engeland groeit de omzet

Geschiedenis

Meer dan 100 jaar geleden, in 1888, werd de Nederlandsche Heidemaatschappij opgericht. Dat was toen nog een vereniging. Deze vereniging had verschillende adviestaken. Zo gaven ze advies voor het ontginnen van woeste gronden en voor het aanleggen en in stand houden van bossen. Ook waren ze verantwoordelijk voor het geven van advies  voor het aanleggen en onderhouden van bevloeiingswerken en grondverbeteringswerken.

Gevarieerde klanten

In het begin, zelfs tot ver na de Tweede Wereldoorlog, waren veruit de meeste leden particulieren. Een voorbeeld van een bekende klant was bijvoorbeeld koning Willem III. Daarna werden ook scholen, waterschappen, provinciale diensten en gemeenten lid.

In 1963 kregen ze het predicaat Koninklijk, waardoor ze vanaf dat moment de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heette. Later in 1997, na de overname van NS-ingenieursbureau Articon, werd de naam gewijzigd in Arcadis. Die naam is afgeleid van de naam Arcadia, wat volgens de Griekse mythologie de prettigste plaats op aarde zou zijn om te leven.

Arcadis is op dit moment werkzaam in meer dan 70 landen en heeft over de gehele wereld bijna 19.000 werknemers.

Over Arcadis in het kort

Arcadis is een Nederlands advies- en ingenieursbureau waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam zit. Ze houden zicht over de gehele wereld bezig met infrastructuur, gebouwde omgeving en milieu. Tot 1997 ging Arcadis door het leven als de Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij of Heidemei.

De onderneming die in 1972 ontstond uit de Heidemei heet vandaag de dag nog steeds de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij of kortweg KNHM.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!