fbpx

Beleggen in ASM

ASMBeursgenoteerde onderneming ASM International is leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. ASM is in Europa de grondlegger van machines voor het fabriceren van halfgeleiders. Naast de eigen onderneming ASM International ontstond in Veldhoven ASM Holding in 1984 vanuit een joint venture met Philips. In 1993, na de verkoop van het dochterbedrijf ASM-Fico, ontstond BE Semiconductor Industries in Duiven. Beide bedrijven, afsplitsingen van ASM International, zijn beursgenoteerd.

Beleggen in ASM

Bij Plus500 kan je eenvoudig beleggen in het bedrijf ASM. Bij deze broker kan je het CFD aandeel ASM kopen en verkopen met als doel het behalen van een bepaalde koerswinst. Doordat je ook short kunt gaan kan je ook geld verdienen wanneer de koers van het aandeel daalt. Bekijk hieronder de actuele koers van ASM en begin direct met beleggen!

Het bedrijf ASM

ASM International Holding is gevestigd in Almere en heeft voor de front-end (het ontwikkelen, produceren en bewerken van wafers) bedrijven in onder andere Europa, Amerika, Singapore, Japan en voor de back-end (de assemblage en verpakking van IC’s) bedrijven in Hongkong, Singapore, Maleisië en China.

ASM International NV wijdt haar middelen aan het onderzoek, de ontwikkeling, productie, marketing en onderhoud van apparatuur en materialen die worden gebruikt in de verwerking van wafers, assemblage en verpakking van halfgeleiders. Hun motto is om al hun activiteiten uit te voeren met eerlijkheid en integriteit.

Naast de Europese vestigingen zijn er ook verkoop- en servicekantoren in verschillende andere landen, wereldwijd zo’n 20 buiten Europa. Over de gehele wereld heeft ASM zo’n 17.000 werknemers.

De naam ASM

Oorspronkelijk staat de afkorting ASM voor Advanced Semiconductor Materials, terwijl tegenwoordig deze afkorting ook als naam wordt gebruikt. Daarnaast hanteert ASM International in al haar correspondentie de afkorting ASMI als (bedrijfs-)naam. In oudere publicaties werd in enkele gevallen ook de spelling ASMi, dus met een kleine letter i, gebruikt.

Oorspronkelijk is de onderneming opgericht door Arthur del Prado, waarna in 2008 zijn destijds 26-jarige zoon Chuck tot zijn opvolger werd benoemd. Doordat Arthur grootaandeelhouder was, was de stemming over de benoeming van zijn zoon als zijn opvolger echter maar een formaliteit.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!