fbpx

BAM aandelen kopen

BAM

De Koninklijke BAM Groep is een Europese bouwgroep met werkmaatschappijen in de sectoren bouw en techniek, vastgoed en publiek-private samenwerking. Wil je actief beleggen in BAM aandelen? Ben je benieuwd naar de analyse van het aandeel? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Je kan hier direct zien waar je het beste BAM aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van BAM vinden.

Aandelen BAM kopen

Bij Plus500 kan je eenvoudig in CFD aandelen BAM handelen. Beleggen in BAM kan erg winstgevend zijn, ongeacht de precieze situatie in de bouw. Het is namelijk ook mogelijk om short te gaan: wanneer je short gaan verdien je tevens geld wanneer de beurskoers daalt.  Uiteindelijk heb je dus alleen beweging in de koers nodig om geld te kunnen verdienen met een aandeel. Bekijk hieronder de actuele koers en de verdere bedrijfsinformatie van het aandeel BAM.

Geschiedenis

Koninklijke BAM Groep NV is al in 1869 opgericht. Toen heeft Adam van der Wal een timmerwinkel in Groot-Ammers geopend, vlak bij Alblasserwaard. Dat bedrijf was gespecialiseerd in het herstellen van molens. Daarnaast maakten ze grafkisten.

Aan het einde van de 19e eeuw heeft zoon Jan de zaak overgenomen. Hij ging ook buiten de regio aan het werk als aannemer. Joop van der Wal ging in 1926 bij vader Jan aan het werk. Toen is de bedrijfsnaam gewijzigd in Fa. J. van der Wal en Zoon. Vervolgens in 1927 is het familiebedrijf omgezet in een naamloze vennootschap, de “N.V. Bataafse Aanneming Maatschappij van Bouw- en Betonwerken v/h Firma J. van der Wal en Zoon”. Door de enorme lengte van de naam is de naam al snel afgekort tot “BAM”.

Eerste projecten BAM

In het begin zijn enkele grote werken gerealiseerd, zoals onder andere het kantoorgebouw van de Bataafse Petroleum Maatschappij in Den Haag (de latere Shell), het AVRO-gebouw in Amsterdam, het Diaconessenziekenhuis Bronovo in Den Haag, een laboratorium voor KEMA in Arnhem en zelfs een verbouwing van het Paleis Soestdijk.

Sinds 1959 is het bedrijf beursgenoteerd in Amsterdam, waarna in 1971 de bedrijfsnaam is gewijzigd in BAM Verenigde Bedrijven N.V. en vanaf 1973 in BAM Holding N.V. In 1994, ten tijde van het 125-jarig bestaan van BAM, hebben ze zelfs het predicaat “Koninklijke” gekregen.

Momenteel werken er zo’n 25.000 werknemers bij BAM, die gezamenlijk duizenden projecten tot stand brengen.

Aanpak BAM

Zowel in Nederland als België, Engeland, Ierland en Duitsland neemt BAM een leidende positie in. BAM zit altijd dicht bij hun opdrachtgevers doordat ze een wijdvertakt regionaal netwerk van vestigingen hebben. In eerder genoemde landen biedt BAM hun opdrachtgevers een omvangrijk productenpakket en dienstenpakket aan. Over de gehele wereld voert de onderneming in nichemarkten gespecialiseerde bouwwerken en infrawerken uit.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!