Basic-Fit aandelen kopen: beleggen in Basic-Fit aandelen

In dit artikel gaan we in op het bedrijf Basic-Fit en bekijken we op welke manier je aandelen Basic-Fit kunt kopen. Ook gaan we in op de bedrijfsstructuur, zodat je begrijpt op welke manier Basic-Fit geld binnen haalt. Voor nu kan ik alleen maar zeggen; beleggen in Basic-Fit, kom op nou?!

Hoe kan je zelf Basic-Fit aandelen kopen?

Nu Basic-Fit naar de beurs is gegaan, kan je natuurlijk zelf beleggen in Basic-Fit aandelen. Basic-Fit aandelen kan je kopen via een online broker. Basic-Fit is een relatief nieuw aandeel: er kan dus nog van alles gebeuren. Toen Facebook naar de beurs ging heeft het aandeel bijvoorbeeld ook flinke bewegingen omlaag en omhoog laten zien. Maar op welke manieren kan je eigenlijk geld verdienen met Basic-Fit aandelen?

Actief handelen in Basic-Fit

Het is verstandig om hier als belegger volledig op in te spelen door te beleggen in Basic-Fit met een online broker. Bij een online broker kan je namelijk in aandelen beleggen op de korte termijn waardoor je zowel geld kunt verdienen wanneer de koers van Basic-Fit daalt of stijgt. Een goede broker om actief te handelen in Basic-Fit aandelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om hier direct een gratis demo te openen:

Plus500 aanmelden

Basic-Fit aandelen kopen

Heb je vertrouwen in Basic-Fit op de lange termijn? Het is een feit dat Nederlanders steeds gezonder gaan leven. Wanneer deze trend doorzet, dan kan dit positief zijn voor de ontwikkeling van het aandeel. Tegelijkertijd is de concurrentie hevig waardoor het voor fitnessbedrijven lastig kan zijn om het hoofd boven water te houden. Een goede partij om Basic-Fit aandelen bij te kopen is eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder transactiekosten aandelen verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis (demo) account te openen:

etoro aanmelden

Basic Fit beursgang

Wat is Basic-Fit?

Basic-Fit; iedereen heeft er wel van gehoord. Dit komt vooral door Tatjana Simic die bekend is van de reclamespotjes van het bedrijf. De één zal ze vreselijk irritant vinden, terwijl het de ander wellicht aanspoort om uit de luie stoel op te staan en direct aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft het bedrijf wellicht veel van haar succes te danken aan Tatjana, aangezien zij toch wel gezien kan worden als het gezicht van Basic-Fit.

Toch is Basic-Fit meer dan een vrouw uit een reclamespotje. Basic-Fit is één van de grootste sportschoolketens in Nederland. Binnen ons land heeft het bedrijf ruim 140 vestigingen waarbij het mogelijk is om tegen een laag bedrag te sporten. Ook buiten Nederland is Basic-Fit actief; zo zijn er vestigingen te vinden in onder andere België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk.

Basic-Fit heeft voornamelijk als uniek kenmerk dat je voor een erg laag bedrag een onbeperkt aantal keren kunt komen sporten. Een ander voordeel van het feit dat Basic-Fit een grote keten is, is het feit dat je ook in andere steden even snel kunt sporten. Op vakantie aan de slag? Het is dus zeker mogelijk.

Waarom naar de beurs?

Basic-Fit is naar de beurs gegaan om onder andere de grote schulden gedeeltelijk te kunnen aflossen. Voor de beursgang was het bedrijf verliesgevend; een groot deel van dit verlies kwam tot stand onder invloed van de hoge rentelast op deze schulden. Ook wil het bedrijf een deel van de opbrengsten gebruiken voor een verdere groeistrategie.

Basic-Fit hoopt namelijk te profiteren van schaalvoordelen; doordat ze zoveel vestigingen bezitten, kunnen ze betere deals afsluiten bij het overnemen van fitnessapparatuur. Door deze schaalvoordelen in te zetten kunnen de kosten van fitness bij het bedrijf Basic-Fit laag gehouden blijven.

Waarde van een miljard: terecht?

basic fit logoBij de beursgang claimt het sportbedrijf een waarde te hebben van één miljard euro. Dit is vrij hoog gegrepen wanneer we naar de omzet van zo’n 200 miljoen op jaarbasis kijken. Het is dan ook maar de vraag of deze waardering realistisch is.

Bij de beursgang van Basic-Fit verkochten beleggers in ieder geval massaal hun aandelen en de koers daalde direct ondanks ondersteuning van de grote banken die hielpen bij de beursgang. Het is dan ook maar de vraag hoeveel de aandelen van Basic-Fit waard gaan worden.

Goed aan online beleggen is natuurlijk dat je altijd kunt profiteren van koerswijzigingen. Wanneer je denkt dat Basic-Fit gaat dalen verkoop je aandelen en wanneer je denkt dat Basic-Fit gaat stijgen koop je aandelen. Op die manier profiteer je van beleggingen in Basic-Fit ongeacht wat er precies gaat gebeuren! 

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment