DSM aandelen kopen

 DSM, volledige naam Koninklijke DSM N.V., is een internationaal actief Nederlands chemiebedrijf. Denk je erover na om te beleggen in DMS? Bekijk dan direct waar je het beste DSM-aandelen kunt kopen of raadpleeg eerst de actuele koers.

Hoe kan je actief beleggen in DSM?

Bij Plus500 kan je handelen in DSM met zogenaamde CFD’s. CFD’s zijn een nieuwe manier van beleggen waarbij je ongeacht de richting van de koers (omhoog of omlaag) geld kunt speculeren. Hierdoor is het aantrekkelijk om te handelen in het aandeel DSM: je kan immers ook tijdens een beursdip inspelen op de koersontwikkelingen.

Ook heb je de mogelijkheid om een hefboom toe te passen. Met een hefboom kan je met een klein bedrag een grotere investering doen in een belegging op DMS. Vanzelfsprekend zijn zowel de kansen op winst als op verlies groter wanneer je een hefboom gebruikt. Wil je beleggen in DSM zelf proberen? Open dan gratis een demo bij Plus500 met de onderstaande knop:

Plus500 aanmelden

Waar kan je DSM aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de chemieactiviteiten van DSM? Denk je dat er een toekomst is voor dit bedrijf? Dan kan je investeren in DSM door één of meerdere aandelen te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen? Naar mijn mening kan je dit het beste doen bij eToro. Bij etoro betaal je namelijk geen commissies wanneer je aandelen koopt. Op die manier kan je natuurlijk betere resultaten neerzetten! Met de onderstaande knop open je direct een account:

etoro aanmelden

Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je tegen de meest gunstige voorwaarden DSM aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel DSM Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor DSM Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van DSM?

Wil je weten wat de actuele koers van het bedrijf DSM is? In de onderstaande grafiek kan je de laatste koersontwikkelingen van het CFD-aandeel DSM volgen. Ook kan je met de knoppen direct beginnen met handelen in DSM.

Over DSM aandelen

 DSM, volledige naam Koninklijke DSM N.V., is een internationaal actief Nederlands chemiebedrijf. DSM is ontstaan uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen. De afkorting DSM stond oorspronkelijk dan ook voor Dutch State Mines. Inmiddels hebben ze wereldwijd enkele honderden vestigingen, waarbij het hoofdkantoor in Heerlen is gevestigd.

Geschiedenis van DSM

DSM is als staatsbedrijf in 1902 opgericht voor de exploitatie van ondergrondse steenkoolreserves in de provincie Limburg. Later hebben ze hun werkzaamheden uitgebreid met het produceren van ammoniak en kunstmest op basis van bijproducten die vrij kwamen bij het vergassen van steenkool.

De Nederlandsche Steenkoolmijnen behaalden in 1960 een recordproductie van maar liefst 23 miljoen ton. Doordat de kostprijs hoger lag dan die van geïmporteerde steenkool en door een grote gasvondst in Slochteren, heeft de regering destijds besloten om de steenkolenmijnen te sluiten. Dat sluiten van de mijnen ging in fases, waarbij de eerste mijn al in 1965 werd gesloten. Uiteindelijk werd in 1973 de laatste mijn gesloten. In datzelfde jaar werd besloten om voortaan de afkorting DSM ook als naam te dragen.

DSM

Petrochemische industrie

Na het sluiten van de mijnen ging Limburg nieuwe industrieën ontwikkelen Het doel hiervan was het tegengaan van werkeloosheid als gevolg van het sluiten van de mijnen. Een voorbeeld hiervan was het opzetten van een bedrijf in de petrochemische industrie. Dit bedrijf werd opgezet onder de vlag van het oude mijnbouwbedrijf DSM, waarbij de naam behouden bleef. Dit betekende voor DSM uiteraard een geheel nieuwe fase.

Al vanaf de jaren 30 had DSM chemische kennis vergaard en de chemische activiteiten werden sterk uitgebreid. De nadruk lag hierbij op bulkchemicaliën lag. Later verschoof de productie zich meer naar eindproducten zoals bijvoorbeeld plastics en industriële en fijne chemicaliën. Door deze verschuiving werd in 2002 besloten om de petrochemische activiteiten aan het Saoedische bedrijf SABIC te verkopen.

Nederlandse Staat

Tot 1989 was de Nederlandse Staat de enige aandeelhouder, maar door de beursgang zijn toen 69% van de aandelen verkocht. In 1996 werden nog eens 20% van de aandelen verkocht, waarna later in datzelfde jaar de rest ook is verkocht.

In 2007 heeft DSM de bulkchemie ook van de hand gedaan, waarna ze zich gingen toeleggen op producten voor de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidssector, de automobielindustrie, verf en de bouw.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!