fbpx

Beleggen in Eurocommercial: aandelenkoers & aandeel kopen

eurocommercialEurocommercial Properties is opgericht in 1991 en al meer dan 20 jaar beursgenoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam. In het begin heeft Eurocommercial geïnvesteerd in een groot aantal landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, waar ze in 1992 hun eerste vestiging openden met de overname van Les Atlantes winkelcentrum in Tours. In 1994 hebben ze hun eerste overname in Italië gedaan door Curno in Bergamo over te nemen. Vanaf 2001 vond een verschuiving plaats naar de Zweedse markt.

Handelen in Eurocommercial

Het kan erg lucratief zijn om te handelen in het aandeel Eurocommercial. Het aandeel Eurocommercial is genoteerd op de beurs waardoor je geld kunt verdienen door het CFD aandeel op het juiste moment te kopen of verkopen. Bij Plus500 kan je eenvoudig beleggen in het aandeel Eurocommercial. Een groot voordeel van deze broker is het feit dat de transactiekosten relatief laag zijn waardoor je ook met enkele aandelen geld verdient bij een geringe stijging of daling. Onder deze alinea vind je de actuele koers van Eurocommercial.

Portefeuille

Op dit moment is Eurocommercial de meest ervaren kracht van Europese beleggers met een enorme portefeuille aan winkelcentra waarvan 39% van deze activa zich bevindt in Italië, 36% in Frankrijk en 25% in Zweden. Er is dus weinig Nederlands meer aan dit vastgoedfonds. Maar ondanks het feit dat vastgoed geen markt is waar veel beleggers nog in durven te beleggen heeft Eurocommercial het dividend verhoogd.

Eurocommercial blijft groeien

Ondanks dat concurrenten als Wereldhave flink moesten afboeken op winkelcentra in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en daardoor hun dividend ook nog eens flink moesten verlagen, gaat het Eurocommercial Properties nog steeds voor de wind.

Het directe investeringsresultaat, dat wordt berekend door de huuropbrengst te verminderen met de kosten, blijft tot op heden nog steeds stijgen.

Weinig Nederlands meer

Eurocommercial heeft dan nog wel zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar sinds mei 2010 richt het fonds zich niet meer op de Nederlandse markt. Ze richten zich voornamelijk op vastgoed in Noord-Italië, Frankrijk en Zweden. De waarde van de panden in Italië is enigszins gedaald, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de hogere waarderingen in Frankrijk en Zweden.

M: Eurocommercial is een van oorsprong Nederlandse onderneming met investeringen in onroerend goed over heel Europa. Bekijk hier de actuele koers en bedrijfsinformatie. 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!