fbpx

Beleggen in Nutreco: koers & bedrijfsinformatie

nutrecoNutreco is een Nederlands bedrijf dat diervoeding, zoals veevoer en visvoer, en ook vlees produceert en verhandeld. Ze zijn internationaal actief en hebben hun hoofdkantoor in Amersfoort. Met 8 onderzoekscentra en meer dan 100 vestigingen voor productie en verwerking in meer dan 30 landen hebben ze in totaal meer dan 10.000 werknemers in dienst. Nutreco is genoteerd in Amsterdam aan de NYSE Euronext-beurs.

Handelen in Nutreco

Wil je zelf handelen in het aandeel Nutreco? Dit kan het beste door te handelen in zogenaamde CFD’s, deze manier van beleggen wordt ook wel het nieuwe beleggen genoemd.  Twee grote voordelen van deze nieuwe manier om aandelen te kopen zijn de lage transactiekosten en de mogelijkheid om te verdienen op zowel dalende als stijgende koersen. Bij de broker Plus500 kan je handelen in CFD aandelen helemaal gratis uitproberen. Op deze pagina vind je verdere koersinformatie plus uitgebreidere informatie over de bedrijfsactiviteiten van Nutreco.

Geschiedenis

Nutreco is ontstaan door een managementuitkoop van het toenmalige BP Nutrition, onderdeel van British Petroleum, in 1994. De naam Nutreco staat voor NUTRition en ECOlogy / ECOnomy. Vanaf 1994, vanaf de verzelfstandiging, zijn er diverse aquisities geweest waarvan veel in de aquacultuur en visvoeding.

Vanaf 1997 is Nutreco beursgenoteerd in Amsterdam aan de Euronext. In 2004 is de bedrijfsstrategie gewijzigd in “Balancing for Growth”, oftewel het in evenwicht blijven voor de groei. Hierdoor werden bedrijven als de zalkweekdivisie Marine Harvest, de pluimveeslachter Pingo poultry, de varkensslachterij Hendrix Meat Group en de broederijen Euribid verkocht omdat de sterk cyclisch waren.

Hierdoor werd de kas flink gespekt, waardoor in 2006 is besloten om dit geld voor een deel terug te geven aan de aandeelhouders door middel van een superdividend. De rest van het geld werd gebruikt voor acquisities in opkomende economieën zoals China en India.

Producten

Nutreco produceert mengvoer, premix en speciaalvoer, visvoer en vlees. Het mengvoer is bestemd voor boerderijdieren zoals varkens, pluimvee en runderen. De vleesactiviteiten betreffen voornamelijk de productie van vleeskuikens en de verwerking en verkoop van kipproducten in Spanje. Visvoer wordt geproduceerd onder de naam Skretting, dat de grootste producten van zalmvoer ter wereld is.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!