SBM Offshore aandelen kopen

SBM Offshore NV is een Nederlands bedrijf dat installatie voor de productie en opslag van olie- en gasproducten produceert. Wil je investeren in SBM? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kan hier direct zien waar je het beste aandelen SBM kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel SBM bekijken.

Hoe kan je actief beleggen in SBM?

Ook jij kunt profiteren van het succes (of verlies) van SBM Offshore. Bij Plus500 kan je gratis een demoaccount openen waarmee je kunt handelen in CFD aandelen SBM Offshore. Er is een reden dat we profiteren van verlies hebben vermeld. Bij Plus500 kan je namelijk ook orders plaatsen op dalende koersen. Op die manier kan je dus ook in slechte tijden actief handelen op de beurs.

Bij Plus500 kan je het actief handelen in SBM Offshore geheel gratis uitproberen met een demo. Door middel van de analyse tools kan je patronen in de grafiek herkennen en betere resultaten neerzetten. Klik op de onderstaande knop om een gratis account te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je SBM Offshore aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van SBM offshore? Dan kan je ervoor kiezen om aandelen te kopen. Voordat je aandelen op de lange termijn koopt, is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar de toekomst van het bedrijf. Heb je nog steeds vertrouwen in de toekomst van het bedrijf? Dan kan je het aandeel het voordeligst bij deze brokers aanschaffen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel SBM Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor SBM Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van SBM offshore?

Voordat je gaat beleggen, is het altijd verstandig om de actuele koersbewegingen te analyseren. Wil je de laatste koers van SBM offshore bekijken? Op de onderstaande grafiek kan je de laatste CFD koers van SBM Offshore zien. Ook kan je direct een CFD order op het aandeel plaatsen met de kopen en verkopen knoppen.

Over SBM offshore

Het bedrijf is in 1965 ontstaan door de fusie van verschillende Nederlandse scheepswerven, die destijds verder gingen onder de naam IHC Holland. In het begin was de productie gericht op olietankers, maar al snel werd dat uitgebreid naar de productie van boorplatforms. Voor deze boorplatforms werd in 1969 een speciale maatschappij opgericht, namelijk Single Buoy Mooring Inc., afgekort tot SBM.

SBM Offschore verdient geld met het verhuren van zogenaamde FPSO’s. Dit zijn omgebouwde olietankers die op zee kunnen worden gemeerd. Vervolgens kan de geproduceerde olie hierop worden opgeslagen totdat een ander voertuig de olie weer afvoert. De vloot van SBM Offshore is enorm en zorgt voor een mooie inkomstenstroom.

SBM Offshore

Ontstaan van SBM Offshore

Doordat het in het verleden slecht ging in de scheepsbouwwereld brak er voor SBM een onrustige periode aan en werden er verschillende bedrijfsonderdelen afgestoten en andere juist weer toegevoegd. Hierdoor ontstonden uiteindelijk 2 maatschappijen: IHC Inter Holdings en Caland Holdings.

Beide bedrijven fuseerden in 1984 tot IHC Caland NV. Toen in 2004 uiteindelijk de laatste scheepswerven werden verkocht werd besloten om onder de naam SBM Offshore verder te gaan. Dit werd op 1 mei 2005 uiteindelijk gerealiseerd. De scheepswerven gingen verder onder de naam IHC Merwede.

Yme-platform en het fiasco

SBM tekende in 2006 een contract voor de bouw van een platform welke was gebaseerd op een olieopslagtank die rust op de zeebodem voor het Yme-olieveld in het Noorse deel van de Noordzee. Het Canadese energiebedrijf Talisman was hiervoor de opdrachtgever. De oplevering was gepland voor 2008.

SBM wilde een nieuw markt aanboren, maar had tot op dat moment geen enkele ervaring met het bouwen van een dergelijk platform en met de strenge regelgeving van de Noren. De bouw werd uitbesteed aan een scheepswerf in Abu Dhabi.

In 2008 werd al snel duidelijk dat de bouw van het platform veel duurder zou uitvallen dan gepland en dat het pas in 2009 zou kunnen worden opgeleverd. Daarnaast was de kwaliteit volgens de opdrachtgever niet voldoende en moest er nog het een en ander aan gebeuren anders zou het platform niet worden geaccepteerd.

In 2011 moest SBM al voor $ 850 miljoen aan afboekingen doen door kostenoverschrijdingen, productiefouten en vertragingen in de oplevering van het project. Eind 2012 nam SBM nog eens een buitengewone last van $ 400 miljoen, waardoor de waarde van het platform volgens SBM tot nul was afgeboekt.

De financiële positie van SBM is hiermee volledig uitgehold, waardoor ze eind 2012 nieuwe aandelen hebben uitgegeven. HAL Investments heeft deze aandelen allemaal gekocht, waardoor het een belang van bijna 15% in SBM heeft verkregen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!