fbpx

Beleggen in Vopak: actuele koers & bedrijfsinformatie

Koninklijke Vopak NV is een Nederlandse onderneming die wereldwijd opereert als tankterminal operator en die is gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten.

Zelf verdienen met handel in Vopak

Je kunt ook zelf geld verdienen door te handelen in het CFD aandeel Vopak, dit kan bij de internetbroker Plus500. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je aandelen Vopak kopen of verkopen. Het verschil tussen het moment waarop je de positie opent en sluit bepaald je uiteindelijke resultaat. Bekijk voordat je gaat beleggen in Vopak gerust de koers in de onderstaande grafiek en de uitgebreidere bedrijfsinformatie op deze pagina.

Bedrijf met verre geschiedenis

Vopak is in 1999 ontstaan door een fusie van Koninklijke Pakhoed NV en Koninklijke Van Ommeren NV. Koninklijke Pakhoed NV is weer ontstaan in 1967 door een fusie van Pakhuismeesteren en Blauwhoed, waarbij Blauwhoed zelfs een historie heeft die teruggaat tot maarliefst het jaar 1616! De distributie van chemische producten werd in 2002 ondergebracht in de zelfstandige maatschappij Univar.

De fusie & problemen met de Europese Commissie

De zelfstandige bedrijven Koninklijke Pakhoed NV en Koninklijke Van Ommeren hebben in 1998 besloten om te gaan fuseren. Zowel Pakhoed als Van Ommeren waren actief op het gebied van de opslag van ruwe olie, petroleumproducten, chemicaliën en plantaardige oliën in tanks, alsmede op het gebied van tankschepen en andere transportdiensten.

Daarnaast was Van Ommeren ook nog actief op het gebied van het vervoer van zware ladingen (Dock Express Shipping). Pakhoed was tevens bezig met de distributie van chemische producten (Univar). Sinds de fusie gaat de combinatie door het leven als Vopak, waarbij de oud-aandeelhouders van Pakhoed 63,4% en die van Van Ommeren 36,6% van alle aandelen in handen hebben.

Volgens de Europese Commissie zou door de fusie van de opslagactiviteiten Vopak een te sterke marktpartij in het Antwerpen – Rotterdam – Amsterdam – gebied, het ARA-gebied, worden, waarop beide fusiepartners aanboden om diverse opslagactiviteiten af te stoten. Dit was voor de Europese Commissie echter niet voldoende, waardoor de fusie in eerste instantie werd afgeblazen. Na nieuw overleg tussen beide fusiepartners en de Europese Commissie is men toch tot een goed compromis kunnen komen, waardoor de fusie een feit werd.

Activiteiten

Vopak is werkzaam in meer dan 30 landen alwaar het 84 terminals exploiteert, samen goed voor een opslagcapaciteit van meer dan 28 miljoen kubieke meter. Dit terminalnetwerk is onderdeel van de weg welke een product aflegt van de producten naar de eindgebruiker.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!