fbpx

Beleggen in Wereldhave: actuele koers & aandeel kopen

WereldhaveWereldhave NV is een Nederlandse onderneming die investeert in vastgoed in landen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor van Wereldhave is gevestigd in Den Haag.  Het bedrijf is beursgenoteerd aan de AMX Index in Amsterdam.

Handelen in Wereldhave

Je kunt zelf handelen in CFD aandelen Wereldhave bij Plus500. De koers van Wereldhave hangt samen met de situatie op de vastgoedmarkt. Het leuke aan beleggen bij Plus500 is echter het feit dat je resultaat niet hoeft af te hangen van de situatie op de vastgoedmarkt. Je kunt bij Wereldhave namelijk besluiten om long of short te gaan op het aandeel; bij long verdien je geld wanneer de koers stijgt en bij short wanneer de koers daalt. Bekijk hieronder de gedetailleerde koersgegevens en lees de verdere bedrijfsinformatie door.

Oprichting

In 1930 is het bedrijf Wereldhave opgericht en ze zijn actief in het beleggen in vastgoed, zoals bijvoorbeeld kantoren, winkelcentra en woonruimte. Hierbij vormen de huuropbrengsten en de waardestijgingen van deze gebouwen de winst van Wereldhave.

Wereldhave belegd in vele landen over de gehele wereld, waaronder de Verenigde Staten voor 24%, Nederland voor 20%, Finland voor 16%, het Verenigd Koninkrijk voor 15%, België voor 14%, Frankrijk voor 6% en Spanje voor 5%. Het percentage aan vastgoed in België wordt veroorzaakt doordat Wereldhave voor meer dan 65% van alle aandelen van Wereldhave Belgium in handen heeft.

Activiteiten

Opgesplitst in vastgoed is de beleggingsportefeuille van Wereldhave NV ongeveer onder te verdelen in de volgende sectoren: voor 39% in kantoren, 57% in winkelruimte en voor 4% in woningen. Deze percentages zijn hierbij uiteraard indicatief, omdat bij elke nieuwe investering deze percentages iets kunnen wijzigen.

Doordat Vastgoedfonds Wereldhave actief management van winkelcentra voert, eigen projecten (her-) ontwikkelt, hun risico’s spreidt en ze lokale kennis hebben en lokaal aanwezig zijn, onderscheiden ze zich van andere vastgoedfondsen.

Focus op Europa

Wereldhave heeft begin 2012 aangekondigd dat ze zich primair willen focussen op vastgoed in Europa. Hierdoor zullen ze zich terugtrekken uit de Verenigde Staten en zal al het vastgoed daar worden verkocht in verschillende delen. Het eerste gebouw is reeds begin 2012 verkocht, maar de verwachting is dat het wel ongeveer 2 jaar zal duren voordat alle vastgoed in de Verenigde Staten zal zijn verkocht.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!