Wolters Kluwer aandelen kopen

Wolters Kluwers is een Nederlandse uitgeverij die in 1987 is ontstaan door de fusie van uitgeverij Kluwer en uitgeverij Wolters-Samsom. Wil je beleggen in deze uitgever met een lange geschiedenis? Dat kan! Op deze pagina kan je lezen waar je het beste aandelen Wolters Kluwer kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Wolters Kluwer bekijken.

Hoe kan je actief beleggen in Wolters Kluwer?

Het CFD-aandeel Wolters Kluwer is vrij te verhandelen op de beurs. Als particulier kan je hiervan profiteren door in te spelen op (kleine) koersschommelingen. Bij Plus500 kan je gratis een account aanmaken waarmee je kunt handelen in dit aandeel. 

Beleggen bij Plus500 heeft de nodige voordelen: de transactiekosten liggen laag, je kan met weinig geld beginnen en door short te gaan verdien je ook geld wanneer de koers daalt. Bekijk hieronder nog even de actuele koers en lees de tekst door voor meer achtergrondinformatie

Plus500 aanmelden

Waar kan je Wolters Kluwer aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de publicaties van Wolters Kluwer? Dan kan het interessant zijn om de aandelen te kopen. Voordat je dit doet is het aan te raden om voldoende onderzoek te doen. Pas zodra je er zeker van bent dat het bedrijf er financieel goed voor staat, is het wijs om de aandelen te kopen. Bij eToro kan je geheel gratis aandelen kopen. Met de onderstaande knop kan je een account openen:

eToro aanmelden

Ben je benieuwd hoe duur het kopen van aandelen is bij de verschillende aanbieders? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende brokers waar je in dit aandeel kunt handelen.

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 per aandeel Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% in totaal Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Wolter Kluwer? 

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Wolters Kluwers? Hieronder zie je een grafiek met de koers van het CFD-aandeel Wolters Kluwer. Door op de knop te drukken kan je direct een trade uitvoeren op deze uitgeverij.

Is het verstandig om te investeren in Wolter Kluwers?

Voordat je Wolter Kluwers aandelen koopt, wil je waarschijnlijk weten of dit verstandig is. Het bedrijf is nog steeds bezig met diverse uitbreidingen. In 2017 heeft Wolter Kluwers bijvoorbeeld het Italiaanse Tagetik en het Belgische Adsolut overgenomen. De bedrijven Provation Medical en Clearlake Capital Group werden juist afgestoten. Doordat Wolter Kluwers constant in beweging is, kan het bedrijf meebewegen met de laatste globale trends.

Wolter Kluwers behaalt het grootste deel van de omzet tegenwoordig in Amerika, gevolgd door Europa. Azië en de rest van de wereld brengen slechts een paar procent van de winst in het laatje. Het is wanneer je Wolter Kluwers aandelen wilt kopen, daarom vooral belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf presteert in Amerika en Europa.  

Wanneer je er over nadenkt om Wolter Kluwers aandelen te kopen, is het verstandig om de achterliggende bedrijfsresultaten en de toekomstvisie van het bedrijf goed te onderzoeken. Vergelijk de prestaties van Wolter Kluwers ook met die van de concurrentie. Alleen wanneer je er vertrouwen in hebt dat het bedrijf in de toekomst goed blijft presteren, is het verstandig om Wolter Kluwers aandelen te kopen.

Wat doet Wolters Kluwer precies?

Wolters Kluwer is een moderne uitgeverij. Het Nederlandse bedrijf probeert constant via innovatie bedrijven nieuwe manieren te geven waarop ze informatie beschikbaar kunnen stellen. Denk je dat uitgevers nog relevant zijn? Dan kan je een investering overwegen!

Geschiedenis Wolters Kluwer

De oorsprong van Wolters Kluwer ligt al in 1836, toen J.B. Wolters een boekwinkel is begonnen in Groningen. Hieruit kwam later uitgeverij J.B. Wolters uit voort. Na enkele jaren, in 1858 om precies te zijn, kreeg Wolters een directe concurrent naast de deur, namelijk P. Noordhoff. Beide Groningse uitgevers waren vooral actief in de onderwijsmarkt.

Uitgeverij Samsom werd in 1882 opgericht in Alphen aan den Rijn om de gemeenteadministratie te verbeteren. Doordat uitgeverij Samsom op een gegeven moment doorhad dat er behoeft aan gedrukte wetteksten en wetscommentaren was, is de boekenuitgeverij ontstaan.

In 1889 werd daarom uitgeverij Kluwer opgericht, dat in 1909 de uitgave Vakstudie, voor de fiscalist, aankocht. Hiermee was Kluwer in één klap marktleider in de literatuur over fiscale regelgeving. W.E.J. Tjeenk Willink brak door als juridisch uitgever in 1913 door de publicatie van het eerste nummer van de Nederlandsche Jurisprudentie. Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog had het bedrijfsleven meer dan ooit tevoren behoefte aan efficiëntie en daarmee aan formulieren en administratieve systemen. In die behoefte voorzag uitgeverij Samsom.

Wolters Kluwer

De fusies

In 1968 zijn W.E.J. Tjeenk Willink en Kluwer gefuseerd en ook Wolters en Noordhoff fuseerden in datzelfde jaar tot Wolters-Noordhoff. In 1970 is Informatie & Communicatie Unie, het ICU, ontstaan door een fusie van Sijthoff, uitgeverij van publieksuitgaven, en Samsom.

Vanaf de jaren 70 heeft Kluwer diverse andere uitgeverijen overgenomen, waarna in 1972 de ICU-groep fuseerde met Wolters-Noordhoff en H.D. Tjeenk Willink, juridisch uitgeverij voor het onderwijs. Om een herkenbare naam in de markt te zetten is de naam in 1983 gewijzigd in de Wolters Samsom-groep.

Doordat Elsevier in 1987 probeerde om Kluwer over te nemen versnelde Kluwer de reeds gestarte fusieonderhandelingen met Wolters Samsom. Nog datzelfde jaar werd de fusie een feit en is Wolters Kluwer ontstaan.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!