fbpx

Beleggen in Wolters Kluwer: aandeel kopen, bedrijfsinformatie & koers

Wolters KluwerWolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij welke in 1987 is ontstaan door de fusie van uitgeverij Kluwer en uitgeverij Wolters-Samsom.

Handelen in het aandeel Wolters Kluwer

Het CFD aandeel Wolters Kluwer is vrij te verhandelen op de beurs. Als particulier kan je hiervan profiteren door in te spelen op (kleine) koersschommelingen. Bij Plus500 kan je gratis een account aanmaken waarbij je kunt handelen in dit aandeel.  Beleggen bij Plus500 heeft de nodige voordelen: de transactiekosten liggen laag, je kan met weinig geld beginnen en door short te gaan verdien je ook geld wanneer de koers daalt. Bekijk hieronder nog even de actuele koers en lees de tekst door voor meer achtergrondinformatie.

Geschiedenis

De oorsprong van Wolters Kluwer ligt al in 1836, toen J.B. Wolters een boekwinkel is begonnen in Groningen. Hieruit kwam later uitgeverij J.B. Wolters uit voort. Na enkele jaren, in 1858 om precies te zijn, kreeg Wolters een directe concurrent naast de deur, namelijk P. Noordhoff. Beide Groningse uitgevers waren vooral actief in de onderwijsmarkt.

Uitgeverij Samsom werd in 1882 opgericht in Alphen aan de Rijn om de gemeenteadministratie te verbeteren. Doordat uitgeverij Samsom op een gegeven moment de behoeft aan gedrukte wetteksten en wetscommentaren zag is de boekenuitgeverij ontstaan.

In 1889 werd daarom uitgeverij Kluwer opgericht, dat in 1909 de uitgave Vakstudie, voor de fiscalist, aankocht. Hiermee was Kluwer in één klap marktleider in de literatuur over fiscale regelgeving. W.E.J. Tjeenk Willink brak door als juridisch uitgever in 1913 door het verschijnen van het eerste nummer van de Nederlandsche Jurisprudentie. Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog als de Tweede Wereldoorlog had het bedrijfsleven meer dan ooit te voren behoefte aan efficiëntie en daarmee aan formulieren en administratieve systemen. In die behoefte voorzag uitgeverij Samsom.

De fusies

In 1968 zijn W.E.J. Tjeenk Willink en Kluwer gefuseerd en ook Wolters en Noordhoff fuseerden in datzelfde jaar tot Wolters-Noordhoff. In 1970 is Informatie & Communicatie Unie, het ICU, ontstaan door een fusie van Sijthoff, uitgeverij van publieksuitgaven, en Samsom.

Vanaf de jaren 70 heeft Kluwer diverse andere uitgeverijen overgenomen, waarna in 1972 de ICU-groep fuseerde met Wolters-Noordhoff en H.D. Tjeenk Willink, juridisch uitgeverij voor het onderwijs. Om een herkenbare naam in de markt te zetten is de naam in 1983 gewijzigd in de Wolters Samsom-groep.

Doordat Elsevier in 1987 probeerde om Kluwer over te nemen versnelde Kluwer de reeds gestarte fusieonderhandelingen met Wolters Samsom. Nog datzelfde jaar werd de fusie een feit en is Wolters Kluwer ontstaan.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!