Aperam aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Wil je Aperam aandelen kopen? In dit artikel kan je direct lezen hoe je kunt beleggen in Aperam aandelen & je kunt hier ook de laatste aandelenkoers raadplegen.
Waar kan je Aperam aandelen kopen?
Wil je aandelen Aparam kopen? Heb je vertrouwen in de economie en de wereldwijde vraag naar roestvrij staal? Dan kan je een investering zeker overwegen. Je kan aandelen kopen en verkopen bij een betrouwbare broker:
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden * Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd * Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen | |||
Beleg voordelig in aandelen Aperam & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de actuele koers van Aperam?
Ben je op zoek naar de actuele koers van het bedrijf Aperam? Dan ben je hier aan het goede adres. Hieronder zie je een grafiek met de actuele koers van het aandeel Aperam. Wanneer je wilt kan je zelf posities openen op het aandeel door gebruik te maken van de knoppen.
Bedrijfsgegevens van Aperam
Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Aperam.
Beurskoersen van Aperam over de laatste 5 dagen
In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Aperam zien van de laatste 5 dagen:
Wat kan een belegging in Aperam interessant maken?
- Leider in stainless staal: Aperam is een globale leider op het gebied van stainless staal. De expertise van het bedrijf op dit gebied draagt bij aan de groeipotentie van het bedrijf.
- Focus op speciality staal: Aperam richt zich specifiek op speciale typen staal die gebruikt worden in auto’s, luchtvaart en de energieproductie. De marges op gespecialiseerde staal liggen hoger. Bovendien is dit type staal unieker, waardoor het bedrijf zich makkelijker kan onderscheiden.
- Sterke R&D capaciteiten: Aperam investeert in R&D waarmee het haar competitieve positie kan versterken.
- Duurzaamheid: Aperam legt de nadruk op de ontwikkelende ESG normen en probeert daarmee haar goede reputatie te behouden.
Wat zijn de risico’s van beleggen in Aperam aandelen?
- Economische omstandigheden: de economische situatie heeft een sterke invloed op de prestaties van Aperam.
- Concurrentie: de staalbranche is competitief en Aperam moet het opnemen tegen verschillende globale en regionale spelers. Wanneer de concurrentie toeneemt, kunnen de winstmarges onder druk komen te staan.
- Grondstofprijzen: de winstgevendheid van Aperam wordt beïnvloed door de prijzen van de grondstoffen die nodig zijn voor de productie.
- Externe factoren: lokale regelgeving en handelsbeperkingen kunnen de groei van het bedrijf beperken.
Hoe kan je Aperam aandelen kopen?
Wil je Aperam aandelen zelf kopen? Dat kan! In dit deel van het artikel bespreken we in het kort hoe je zelf kunt beleggen in Aperam door de aandelen te kopen.
Voordat je investeert in Aperam, is het belangrijk om te onderzoeken of dit verstandig is. Je kan hiervoor in ieder geval de volgende zaken onderzoeken:
- Doet Aperam het goed in vergelijking met de concurrentie?
- Staat Aperam er financieel goed voor of is het bedrijf in de problemen?
- Heeft Aperam duidelijke toekomstplannen en is er ruimte voor groei?
- Hoe is de algemene vraag naar staal wereldwijd?
Met je analyse kan je bepalen of het slim is om nu Aperam aandelen te kopen. Wanneer je Aperam aandelen wilt kopen, dan kan je dit doen bij een broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te verhandelen. Wil je weten waar je het goedkoopste Aperam aandelen kunt kopen? Klik dan hier om direct de beste brokers met elkaar te vergelijken.
Nadat je een account hebt geopend bij een broker, kan je de aandelen Aperam kopen & verkopen. Je doet dit door een order naar de aandelenbeurs te versturen. Je hebt hierbij twee verschillende opties:
- Marktorder: met een marktorder koop je het aandeel tegen de huidige prijs.
- Limietorder: met een limietorder koop je het aandeel tegen een bepaalde prijs.
Je kunt er ook voor kiezen om een stop loss in te stellen. Met een stop loss sluit je de beleggingspositie automatisch wanneer je een bepaald verlies hebt bereikt. Vergeet niet om je belegging tussendoor te evalueren: op een gegeven moment kan het verstandig zijn om je positie weer te verkopen.
Ontstaan Aperam op de beurs
Aperam is afgesplitst van het grote ArcelorMittal in januari 2011. Elke aandeelhouder van ArcelorMittal ontving één aandeel voor elke twintig aandelen ArcelorMittal.
Het succes van Aperam
Aperam heeft een uniek en sterk geïntegreerde distributie, verwerking en dienstverleningsnetwerk en een uniek vermogen om roestvaste en speciale producten te produceren van goedkope biomassa (houtskool). Het industriële netwerk is geconcentreerd in 6 grote fabrieken in België, Frankrijk en Brazilië.
Daarnaast kunnen ze profiteren van hun sterk geïntegreerde netwerk van 19 centers, 10 transformatie faciliteiten (gelaste buizen, precisie strips en platte staven) en 30 verkoopkantoren.
Het bedrijf is opgedeeld in 3 divisies: Stainless & Electrical Steel, Service & Solutions en Alloys & Specialties. Aperam is van mening dat ze door hun passie, flexibiliteit en vindingrijkheid de macht en de kennis hebben om de wereld te kunnen veranderen.
Wel of niet aandelen Aperam kopen?
Aperam kan een interessante belegging zijn, aangezien het bedrijf zich slim gepositioneerd heeft. Er bestaan veel bedrijven die staal produceren, maar weinig bedrijven die het specifieke gespecialiseerde staal van Aperam produceren. De sterke R&D capaciteiten zorgen er bovendien voor dat Aperam haar sterke positie al jaren weet te behouden.
Net zoals bij iedere belegging zijn er wel risico’s verbonden aan Aperam. De aandelenkoers van Aperam kan onder druk komen te staan vanwege negatieve economische omstandigheden, stijgende grondstofprijzen en externe factoren. Houd de situatie goed in de gaten voordat je een belegging opent!
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!