Discovery aandelen kopen

Wanneer ik vroeger ziek was keek ik soms wel uren naar de programma’s geproduceerd door Discovery . Ook nu zijn ze nog populair en met de aankondiging van hun eigen streamingdienst kan het bedrijf haar winstgevendheid in de toekomst verbeteren. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste beleggen in Discovery? In dit artikel bespreken we hoe je het beste Discovery aandelen kunt kopen.

Waar kan je Discovery aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Discovery? Zeker met de nieuwe streaming service is er potentie voor een groei van de bedrijfsresultaten.

Maar waar kan je nu eigenlijk het beste in Discovery aandelen beleggen? In het overzicht zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Discovery. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Discovery & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Discovery?

De aandelenkoers van Discovery kan sterk schommelen, afhankelijk van het laatste nieuws. Het is daarom zeker aan te raden om de populariteit van de tv programma’s en de streamingservice in de gaten te houden. Zelfs wanneer de prestaties van Discovery afnemen, kan je hierop inspelen door een short positie te openen.

Wil je actief beleggen in het prijsverloop van het aandeel Discovery? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel speculeren op prijsstijgingen als prijsdalingen van het Discovery aandeel. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden direct gratis uit te proberen met een demo:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de aandelenkoers van Discovery?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Discovery zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je aandelen Discovery kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Discovery

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Discovery.

Analyse van Discovery

Voordat je besluit of je Discovery wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Discovery zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Discovery zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Discovery in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Discovery gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Discovery is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Discovery?

Wanneer je wilt beleggen in Discovery, is het belangrijk om de ontwikkelingen binnen het bedrijf goed in de gaten te houden. Je ziet dat mensen steeds vaker hun kabel-tv abonnementen opzeggen. Binnen de huidige bedrijfsvorm krijgt het bedrijf nog steeds het grootste deel van het geld binnen via dit soort netwerken.

Hier kan verandering inkomen wanneer het Discovery lukt om succesvolle resultaten neer te zetten met de streaming service. Op de korte termijn zijn er sowieso geen redenen voor zorgen: er zijn nog steeds genoeg mensen die op de ouderwetse manier televisie kijken. Wanneer je een lange termijn investering in Discovery overweegt, is het echter wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

discovery aandelen kopen

Over het bedrijf Discovery

Het bedrijf Discovery, Inc., voorheen Discovery Communications, is een multinationaal massamedia bedrijf. Door het bedrijf wordt een groep van feitelijke en lifestyle televisie merken geëxploiteerd, zoals Discovery Channel, Animal Planet en TLC. Na de overname van Scripps Networks International in 2018 werden netwerken als Food Network en Travel Channel toegevoegd.

Het hoofdkantoor van Discovery, Inc. bevindt zich in Silver Springs, Maryland.

De geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd opgericht in 1981. Bij de oprichting van het bedrijf werd begonnen met één zender, Discovery Channel. In 1991 wordt door de eigenaren van Discovery Channel The Learning Channel overgenomen. De naam van het bedrijf werd in 1994 gewijzigd in Discovery Communications.

In 1996 start Discovery Communications met een aantal nieuwe netwerken, zoals Animal Planet en de digitale kabelzenders Discovery Kids, Discovery Civilization en Science Channel. In 1997 wordt een belang van 70% in Travel Channel gekocht. In 1998 verwerft Discovery Channel een belang in het in problemen verkerende CBS Eye on People-kanaal.

Discovery kondigde in juli 2017 aan Scripps Network International over te nemen. Voor de overname, die werd afgerond in maart 2018, werd een bedrag betaald van 14,6 miljard dollar. Na de afronding van die overname werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Discovery, Inc.

De afdelingen van het bedrijf

Het bedrijf Discovery Inc. heeft vier afdelingen: Discovery Networks U.S, Discovery Networks Europe, Discovery Education en Discovery Commerce.

Door Discovery Networks U.S. worden zeventien Engelstalige en twee Spaanse zenders beheerd.

De belangrijkste zenders van Discovery Networks International zijn Discovery Channel en Animal Planet. Deze zenders zijn vrijwel overal ter wereld te ontvangen. Deze afdeling heeft in het totaal circa 100 verschillende netwerken in meer dan veertig talen. Wanneer je wilt beleggen in Discovery Inc., is het slim om te onderzoeken hoe de populariteit van deze netwerken zich ontwikkeld. Kijken er meer mensen naar? Dan kan het itneressant zijn om Discovery Network U.S. aandelen te kopen.

De educatieve video’s waarop Discovery Education zich richt kunnen online worden bekeken.

Door de afdeling Discovery Commerce worden producten verkocht die gerelateerd zijn aan de netwerken van het bedrijf.

Eigen streamingdienst

In januari 2021 komt Discovery Inc. met een eigen streamingdienst.  De streamingdienst Discovery, die gelanceerd wordt in 25 landen, is vanaf januari ook beschikbaar in Nederland. Op deze nieuwe streamingdienst krijgen de abonnees toegang tot een uitgebreid aanbod van reality-televisie uit Nederland en daarbuiten en tot sport. Ook komt de content van Eurosport op deze streamingdienst.

Steeds meer bedrijven laten zien dat er veel winst kan worden behaald met streamingdiensten. Iedereen kent natuurlijk Netflix maar ook de streamingdiensten van Apple, Disney en Amazon laten goede resultaten zien. Wanneer de streamingdienst van Discovery goede resultaten neerzet, dan kan dit ook een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *