Boeing aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Boeing is een wereldwijd bekende producent van vliegtuigen. Denk je dat het aandeel een flinke stijging gaat maken de komende tijd? Dan kan het kopen van Boeing aandelen erg interessant zijn. Maar ook wanneer de koers in een duikvlucht zit kan het aantrekkelijk zijn om te beleggen in Boeing. Vergeet voordat je een positie opent niet de laatste koers van het aandeel te controleren.

Waar kan je Boeing aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de economie en denk je dat het aantal orders voor vliegtuigen in de toekomst zal toenemen? Dan kan investeren in Boeing door aandelen te kopen zeker interessant zijn. Hieronder zie je bij welke partijen je het beste Boeing aandelen kunt kopen en verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Boeing koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Boeing. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Boeing & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Boeing?

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Boeing? Neem dan een kijkje bij de onderstaande grafiek! Je kan daar de actuele koers van Boeing aandelen vinden. Bovendien kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Boeing

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Boeing.

Analyse van Boeing aandelen

Voordat je besluit of je Boeing wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Boeing zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Boeing zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Boeing in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Boeing gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Boeing is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan een belegging in Boeing interessant maken?

  • Dominante positie: Boeing is één van de grootste bedrijven die actief is binnen de luchtvaart. Het bedrijf produceert een naast commerciële vliegtuigen ook militaire vliegtuigen en zelfs ruimtevoertuigen.
  • Sterke backlog en toekomstige vraag: Boeing heeft orders voor meerdere jaren staan, waardoor het bedrijf kan rekenen op een stabiele inkomstenbron. Wereldwijd groeit de luchtvaart nog steeds, waar Boeing op kan inspelen.
  • Technologische leiderschap: Boeing investeert veel in R&D en in geavanceerde vliegtuig designs, materialen en systemen.
  • Militaire contracten: de globale markt voor militaire vliegtuigen groeit sterk en biedt verdere mogelijkheden voor het bedrijf om te groeien.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Boeing?

  • Volatiliteit: de prestaties van Boeing hangen af van de wereldwijde economische situatie en de vraag naar vluchten.
  • Regulatie: na problemen met de 737 MAX werden veel vliegtuigen aan de grond gehouden. Wanneer Boeing succesvol wil blijven, is het belangrijk dat ze de compliance en regulaties volgen.
  • Supply chain risico: Boeing is afhankelijk van een complexe, globale supplychain voor het produceren van haar vliegtuigen en ruimtevaart producten.
  • Concurrentie: Boeing ervaart sterke concurrentie op zowel de commerciële als militaire luchtmacht. De bekendste concurrent van Boeing is Airbus.

Hoe kan je beleggen in Boeing aandelen?

Je kunt beleggen in Boeing aandelen bij een aandelen broker. Boeing aandelen staan genoteerd aan de Amerikaanse beurs, wat betekent dat je in dollars belegt. Het is daarom belangrijk om de conversiekosten van euro’s naar dollars goed in de gaten te houden. In dit overzicht zie je direct bij welke brokers je terecht kunt.

Nadat je het beleggingsaccount geactiveerd hebt en voldoende geld hebt gestort, kan je direct beleggen in Boeing aandelen. Selecteer hiervoor het Boeing aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt al vanaf €100 beleggen in Boeing aandelen, maar met een groter bedrag liggen je transactiekosten vaak lager.

Voor de lange termijn belegger is een marktorder vaak voldoende. Wanneer je de investering echter wilt timen, kan je gebruikmaken van een limietorder.

Nadat je tevreden bent met je aandelen order, kan je deze direct naar de aandelenbeurs versturen. Houd er rekening mee dat het vervolgens enkele minuten kan duren voordat je de aandelen terugziet binnen je account.

Wat zijn de concurrenten van Boeing?

  • Airbus
  • Lockheed Martin
  • Northrop Grumman
  • General Dynamics
  • Embraer

Boeing heeft een gunstige positie doordat ze slechts een beperkte mate van concurrentie hebben. Op de markt voor vliegtuigmakers is er sprake van een duopolie: samen met Airbus produceren ze het grootste deel van alle vliegtuigen.

Toch hoeft deze gunstige positie niet stand te houden: in China proberen ze de concurrentie aan te gaan met het bedrijf Comac. Comac produceert momenteel enkele kleinere vliegtuigen voor 90 en 156 passagiers. Tegelijkertijd produceren het Japanse Mitsubishi en Honda ook kleine vliegtuigen.

Boeing moet echter wel goed oppassen voor Airbus. Airbus heeft succesvol de A320 gelanceerd wat een narrow-body vliegtuig is. Door de efficiëntere vliegtuigmotoren verbruikt het vliegtuig bovendien minder dan de Boeing 737. Boeing lijkt soms achter te lopen op het gebied van nieuwe ontwikkelingen: waar Boeing vooral veel dividend uitkeert aan de aandeelhouders, ontwikkelt Airbus nieuwe vliegtuigmodellen. Voordat je Boeing aandelen koopt, is het daarom verstandig om te kijken hoe Airbus het doet. Misschien is een belegging in Airbus wel aantrekkelijker?

Ook op de militaire markt heeft Boeing de nodige concurrentie: Lockheed Martin en General Dynamics produceren allebei militaire vliegtuigen voor het Amerikaanse leger. Boeing zal dus moeten blijven innoveren om nieuwe contracten te winnen van het leger.

In het kort over Boeing

Boeing is een bekende vliegtuigbouwer die vliegtuigen gebouwd voor de burgerluchtvaart. Ook biedt het bedrijf service en onderhoudsdiensten. Het recentste model voor de burgerluchtvaart is de Boeing Dreamliner 787. Bovendien produceert Boeing allerlei systemen voor defensie. Zo produceert Boeing onder andere raketinstallatie, radarsystemen en militaire vliegtuigen. Een bekend militair vliegtuig van Boeing is de Apache gevechtshelikopter.

Doordat Boeing ook materiaal voor het leger produceert, zijn de resultaten wat minder gevoelig voor de economische situatie. Dit maakt het aantrekkelijker om Boeing aandelen te kopen.

Analyse Boeing aandelen

Het kopen van Boeing aandelen kan interessant zijn, aangezien het aantal vluchten wereldwijd nog steeds stijgt. Vliegen wordt voor een steeds grotere groep mensen betaalbaar. Dit zal in de toekomst leiden tot een grotere vraag naar nieuwe vliegtuigen. Een grotere vraag is natuurlijk goed nieuws voor Boeing: ze kunnen dan immers een grotere omzet neerzetten.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat Boeing aandelen vrij cyclisch zijn. Vliegtuigmaatschappijen moeten namelijk orders plaatsen voor nieuwe toestellen. Dit zullen ze alleen doen wanneer het economisch goed gaat. Is het economisch een ramp en behalen de maatschappijen een verlies? Dan zullen ze niet snel nieuwe orders plaatsen.

Het is voordat je Boeing aandelen koopt, dus verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Heb je vertrouwen in de toekomst? Dan kan je een investering in Boeing aandelen overwegen.

Boeing aandelen kopen

Enkele hoogtepunten uit het honderdjarige bestaan van Boeing

In 2016 bestond Boeing 100 jaar. Het eerste vliegtuig was de van hout gemaakte Bluebill B&W, model 1. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden er vliegtuigen gebouwd voor het Amerikaanse leger. In de jaren dertig van de vorige eeuw nam de vraag naar grotere en comfortabele verkeersvliegtuigen sterk toe. Boeing ontwikkelde de 307 Stratoliner, het eerste passagiersvliegtuig met een drukcabine. In 1938 bouwde Boeing de 314 Clipper, het toen grootste passagiersvliegtuig ter wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Boeing de bommenwerpers B-17 en B-29.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar verkeersvliegtuigen nog verder toe. Boeing ontwikkelde de Boeing 707, het eerste verkeersvliegtuig met een straalmotor. Erg populair werden de in de jaren zestig ontwikkelde Boeing 737 en Boeing 747. Een succesvol nieuw verkeersvliegtuig is de Boeing 787 Dreamliner.

Boeing 737 Max

Beleggers in aandelen Boeing hadden van begin 2017 tot de eerste maanden van 2019 geen reden om te klagen, aangezien de koers in die periode flink steeg van 158 dollar naar 440 dollar. Twee ongelukken met de Boeing 737 MAX van Boeing hebben aan die spectaculaire stijging een einde gemaakt.

Deze ongelukken hadden een negatieve impact op de aandelenkoers: deze daalde in een weekend tijd ruim 15 procent. Je kunt als actieve handelaar op dit soort situaties reageren met een short positie.

Toekomst van Boeing

Na onderzoek bleken deze ongelukken veroorzaakt te worden door een fout in het Boeing 737 toestel. Boeing is hard bezig met het oplossen van het probleem. Elke maand dat de toestellen aan de grond staan en de productie niet actief is kost enorm veel geld: naar verwachting ongeveer een miljard dollar per jaar.

Wel is er het voordeel dat de concurrentie beperkt is. Het orderboek van Airbus zit namelijk ook gewoon vol en het is niet eenvoudig voor vliegtuigmaatschappijen om ergens anders vliegtuigen vandaan te toveren. Wanneer het Boeing lukt om de problemen op te lossen, zullen ze dus alsnog veel vliegtuigen kunnen leveren.

Koers aandeel Boeing daalt verder

De voorraad vliegtuigen is erg groot geworden. Boeing is genoodzaakt om de productie van de Boeing 737 MAX te staken. Het ontslag van de CEO van Boeing deed de koers van het aandeel licht stijgen. Toch hebben de aandeelhouders geen reden tot vreugde: eind 2019 is de koers van een aandeel circa 340 dollar.

De koers daalde vervolgens nog verder onder invloed van de coronapandemie. Door de coronapandemie hebben vliegtuigmaatschappijen het moeilijk. Ze zullen minder snel nieuwe orders plaatsen en er bestaat bovendien een kans dat ze bestaande orders afzeggen. Wanneer je aandelen Boeing wilt kopen, is het daarom belangrijk om de economische situatie goed te analyseren. De aandelenkoers van Boeing wordt namelijk sterk beïnvloed door de verschillende randvoorwaarden.

Na de coronapandemie is de koers weer wat gestegen, maar het zal nog lang duren voordat Boeing een nieuw hoogtepunt neerzet op de aandelenbeurs.

Is het verstandig om te investeren in Boeing?

Investeren in Boeing aandelen is niet zonder risico. De concurrentie van Airbus is sterk en ook op de militaire markt is het lastig voor Boeing om bij te blijven. Zo verloren ze recent een contract voor de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter aan Lockheed Martin.

De financiële positie van Boeing is flink uitgehold door de problemen met de 737 Max en de coronapandemie. Het kan dan ook lang duren voordat Boeing weer winstgevend is, zeker wanneer je bedenkt dat de schulden van het bedrijf fors zijn. Aandelen Boeing kopen is dan ook niet weggelegd voor de belegger die risico’s graag uit de weg gaat.

Wel of niet aandelen Boeing kopen?

Boeing domineert samen met Airbus de luchtvaartmarkt. Aangezien de vraag naar vliegtuigen wereldwijd zal toenemen, heeft Boeing hiermee een stevige positie opgebouwd. Dit zie je direct aan de volle backlog en de vele orders die al klaarstaan. Dit betekent dat Boeing in de komende jaren gegarandeerd kan rekenen op een stabiele inkomstenbron.

Wel is het altijd belangrijk om de actuele situatie te analyseren. De problemen met de Boeing 737 MAX zette de aandelenkoers bijvoorbeeld onder druk. Wanneer de economie verslechterd, kan het aantal nieuwe orders bovendien afnemen. Wel is het gunstig dat Boeing ook actief is binnen de militaire divisie, waar gezien de toename in defensiebudgetten de inkomsten verder kunnen stijgen.

Of het verstandig is om Boeing aandelen te kopen, hangt uiteindelijk sterk af van je persoonlijke visie. Geloof je dat Boeing in de toekomst verder kan stijgen? Dan kan het interessant zijn om aandelen Boeing te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *