fbpx

Beleggen in Levi Strauss

Sinds eind maart 2019 is het bekende Levi’s verhandelbaar op de beurs. Maar hoe kan je zelf aandelen Levi Strauss kopen en verkopen? Hoe kwam het bedrijf tot stand? En wat zijn de toekomstplannen van deze grote kledingproducent?

Beleggen in Levi Strauss

Aandelen Levi’s kopen

Je kan eenvoudig aandelen levi’s kopen en verkopen op de beurs. Dit doe je door een account te maken bij een broker of online bank. Een goede partij om Levi’s fysiek aan je portfolio toe te voegen is DEGIRO. Bij DEGIRO profiteer je namelijk van concurrerende tarieven voor het kopen en verkopen van aandelen. In ons overzicht van brokers kan je andere partijen vergelijken alwaar je in Levi’s kunt beleggen.

Actief handelen

Het is ook mogelijk om actief te handelen in Levi’s, dit wordt ook wel speculeren genoemd. Een voordeel van deze manier van beleggen is dat je eenvoudig kunt inspelen op sterke koersdalingen en koersstijgingen. Bij het uitkomen van een nieuwsbericht kan je hierdoor in korte termijn een leuk rendement behalen. Een goede partij om actief te handelen in CFD’s op Levi’s is Plus500. Je kan de mogelijkheden hier gratis uitproberen door middel van een demo. Klik hier om gratis een account aan te maken.

Beleggen in Levis

Toekomstplannen van het bedrijf

Levi’s is van plan om uit te bereiden naar nieuwe markten en naar nieuwe producten. Dit maakt het interessant om een belegging in Levi’s te overwegen.

Momenteel verkoopt het bedrijf voornamelijk mannenkleding. Ruim 70 procent van de verkopen worden aan mannen gedaan. Levi’s is van plan om de verkopen onder vrouwen te laten toenemen. Dit wil het bedrijf bereiken door minder afhankelijk te worden van het bekende demin merk en door ook meer schoenen, shirts, winter- en dameskleding te verkopen.

Levis aandelen kopen

Ook kijkt het bedrijf naar buiten. Momenteel verkoopt Levi voornamelijk veel spijkerbroeken in de Verenigde Staten. Het is zelfs zo dat één op de acht spijkerbroeken die verkocht worden door Levi’s worden verkocht. Toch weet het bedrijf in groeimarkten toch niet zoveel te verkopen. In China wordt bijvoorbeeld veel kleding verkocht, maar in de opbrengsten van het bedrijf speelt dit land nog een beperkte rol.

Levi’s zal in de toekomst dan ook kijken naar nieuwe manieren om zijn producten te verkopen. Wanneer het bedrijf weet aan te slaan in deze nieuwe markten dan zal de winst vanzelfsprekend stijgen. Met de opkomst van het internet is er echter veel concurrentie waardoor dit geen zekerheid is. Houd de marktontwikkelingen daarom goed in de gaten voordat je aandelen Levi’s koopt of verkoopt!

Kleine geschiedenis van Levi’s

Voordat je gaat beleggen in Levi’s is het leuk om wat meer over het bedrijf te weten. Levi’s heeft namelijk een vrij lange geschiedenis. Het bedrijf werd al in 1853 opgericht door Levi Strauss, waarnaar het bedrijf ook duidelijk zijn naam te danken heeft. Het lukte Levi om in 1873 het eerste patent te verkrijgen voor het produceren van de spijkerbroek. Dit product sloeg goed aan en Levi werd een rijk man.

Ook nu is het bedrijf nog in handen van de familie. De familie Strauss bezit nog 80% van het stemrecht doordat ze aandelen met een speciaal stemrecht hebben uitgebracht. De beursgang heeft hier dus niets aan veranderd.

De beursgang van Levi’s

De beursgang van Levi’s was een succes. De aandelenkoers steeg direct flink waarbij de waarde van de aandelen zo’n 30% toenam. In het verleden was Levi’s al eerder op de beurs genoteerd. Dit avontuur duurde echter maar enkele jaren totdat een grote, private investeerder de aandelen terugkocht. Beleggen in Levi’s kan dus zeker lucratief zijn!

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!