Bumble aandelen kopen

Bumble is recent naar de beurs gegaan en staat tegenwoordig samen met Tinder bekend als één van de meest populaire dating apps. De applicatie is recent naar de beurs gegaan en nu mensen hun liefde steeds vaker online zoeken, kan een investering in Bumble goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je in Bumble kunt beleggen door de aandelen te kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Bumble?

Bumble is meer dan alleen een dating applicatie: het is tegenwoordig ook mogelijk om vriendschappen en banen te vinden met de applicatie. Bumble is echter begonnen als dating applicatie waarbij vrouwen een gesprek moeten beginnen. Doen ze dit niet? Dan verdwijnt de match weer naar 24 uur. Wil je actief beleggen in Bumble aandelen, maar weet je niet hoe dat moet? Lees dan snel verder!

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Bumble. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Bumble aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook inzetten op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Bumble aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Bumble? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Bumble. Bij eToro kan je geheel zonder commissies Bumble aandelen kopen & verkopen, waardoor je een hoger rendement kunt behalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de actuele Bumble aandelenkoers?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Bumble zich ontwikkelt en wil je direct zelf beginnen met het kopen en verkopen van Bumble aandelen? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Bumble CFD aandelen kunt verhandelen.

Is het verstandig om te investeren in Bumble?

Bumble heeft in 2020 en 2021 goed kunnen profiteren van de coronapandemie. Doordat mensen niet meer in een natuurlijke setting nieuwe mensen kunnen ontmoeten, zijn ze op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Met Bumble is het ook tijdens een pandemie mogelijk om mensen te leren kennen. Het is echter de vraag of veel mensen die nu gebruikmaken van Bumble niet weer overstappen in het real life ontmoeten van mensen.

Toch zullen dating applicaties populair blijven: het succes van Tinder is immers ook ontstaan voor de pandemie. Bovendien focust Bumble op nieuwe markten en werkt het via een nieuw concept waardoor de applicatie de concurrentie met Tinder zeker kan aangaan.

Beleggers hebben duidelijk vertrouwen in de toekomst van Bumble: de aandelenkoers van het aandeel steeg na de IPO of beursgang direct flink. Wanneer je Bumble aandelen koopt, steun je bovendien vrouwen in management. Meer dan de helft van de leiding van het bedrijf zijn vrouwen, wat natuurlijk mooi past bij het concept van Bumble. Een goede getimede aanschaf van Bumble aandelen kan dan ook zeker een mooie toevoeging zijn aan je portfolio.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Het idee achter Bumble is makkelijk te kopiëren en wanneer gebruikers overstappen, neemt de winstgevendheid van het bedrijf snel af. Onthoud bovendien dan Bumble een typisch voorbeeld is van een groeiaandeel: het bedrijf moet zich nog bewijzen en kan net zoals veel andere techbedrijven ook flink in waarde dalen wanneer het concept niet langer blijkt te werken.

Bumble aandelen kopen

Hoe koop je Bumble aandelen? De stappen

Heb je weinig ervaring met het kopen van aandelen en wil je investeren in Bumble? Dan helpen we je graag op weg. Voor het kopen van Bumble aandelen heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen van bedrijven te kopen & verkopen. Ben je benieuwd waar je voordelig aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

brokers vergelijken

Voordat je een belegging opent in Bumble, moet je bepalen voor welk bedrag je dit wilt doen. Deel dit bedrag vervolgens door de huidige aandelenprijs om te bepalen hoeveel aandelen je koopt. Wanneer het Bumble aandeel $50 dollar waard is en je voor $1000 aan Bumble aandelen wilt kopen, dan koop je in totaal 20 aandelen.

Vervolgens moet je ook het juiste order type kiezen. Je kunt kiezen uit een marktorder en een limietorder. Met een marktorder open je de beleggingspositie tegen de huidige prijs, terwijl je met een limietorder een prijs instelt waarop je de belegging opent. Voor de meeste lange termijn beleggers is een marktorder een goede optie.

Het enige at je vervolgens hoeft te doen om Bumble aandelen te kopen is op de kopen knop drukken. De Bumble aandelen worden vervolgens automatisch aan je portfolio toegevoegd.

Over Bumble

Je ware soulmate vinden gebeurt steeds minder vaak in de kroeg of tijdens een feestje en steeds meer online. Dit is ook te merken aan het aantal datingsites en -apps die als paddenstoelen uit de grond schieten en ook nog eens nationaal bekend raken. Als aanbieder van deze onlinediensten moet je zien hoe je boven de concurrentie uit kunt steken en Bumble is dit aardig gelukt. Zo is Bumble niet alleen een datingsite, maar een community voor het onderhouden van allerlei vormen van relaties. Op liefdesgebied, vriendschappelijk en ook zakelijk.

Meer dan een datingapp

Bumble is ooit begonnen als een datingapp die meer vrouwvriendelijk bedoeld is. In tegenstelling tot vergelijkbare apps als Tinder en Grindr, is het bij Bumble alleen als vrouw mogelijk het eerste contact te leggen bij een match. Dit is zodat je als vrouw niet lastiggevallen hoeft te worden door mannen die te veeleisend zijn, ongepast reageren of vulgaire foto’s opsturen. De app is er vooral op gericht dat er wederzijds respect getoond wordt en men zich aan de gedragsregels houdt.

Tegenwoordig staat Bumble voor meer dan alleen het zoeken naar een nieuwe liefde. Het is een online netwerk geworden, vergelijkbaar met andere bekende socialmediaplatforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Op Bumble gaat het nu ook om het ontmoeten van nieuwe mensen die bijvoorbeeld dezelfde hobby hebben. Daarnaast kun je er zakelijke contacten mee maken en een netwerk opbouwen, om meer professionele deals te kunnen sluiten en klanten te werven. Waar de app begon om een liefdesrelatie te kunnen krijgen neemt het de term relatie nu serieus in iedere zin van het woord.

Deze extra functies maken het voor Bumble mogelijk om meer klanten aan te trekken. Mijn vriendin gebruikt de app bijvoorbeeld om als expat nieuwe vrienden te maken. Deze veelzijdigheid kan het extra interessant maken om te beleggen in Bumble.

Beursgang Bumble

Bumble doet het aardig goed als online netwerk en heeft daarom de sprong gemaakt naar de Amerikaanse beurzen in New York. Vanaf begin 2021 is Bumble daarom terug te vinden op de aandelenbeurs NASDAQ onder de afkorting BMBL. De plannen van Bumble zijn meteen vooruitstrevend. Zo geeft Whitney Wolfe Herd, oprichter van Bumble die ook de medeoprichter van best practice Tinder was, aan dat het streven is om 100 miljoen Amerikaanse dollars te  verdienen met de aandelen. Dit is omgerekend zo’n 83 miljoen euro.

De keuze om juist in februari 2021 de aandelenmarkt op te gaan is symbolisch, omdat Bumble dan precies op tijd is voor Valentijnsdag. De beursgang is in goede banen verlopen en Bumble wordt dan ook bijgestaan door bedrijven die al weten hoe het klappen van de zweep van de aandelenbeurs aan kan voelen. Zo wordt de waarde van Bumble gewaardeerd door investeerder Blackstone en worden alle stappen om beursgenoteerd te raken bijgestaan door zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley.

De beursgang van Bumble verliep erg soepel: op de eerste handelsdag steeg de prijs van een aandeel met tientallen procenten. Denk je dat deze trend kan doorzetten? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Bumble door de aandelen te kopen.

Grote kans op groei

Bumble heeft grootse plannen op de aandelenmarkt en dit is ook niet zo vreemd. De populariteit van datingapps en social media blijft ieder jaar groeien, zeker nu thuiswerken en veel online zijn steeds meer de norm aan het worden zijn. Bumble is opgericht in 2014 en blijft sinds dit jaar alleen maar verder groeien.

Op de app zitten al meer dan 42 miljoen actieve gebruikers. Ook al is Bumble vooral bedoeld voor de Amerikaanse vrijgezellen, toch zitten er gebruikers van over de hele wereld op de app. In Nederland is de app ook zeer populair en komt het in de buurt van hoe bekend apps als Tinder zijn.

De beursgang is dan ook geen ondoordachte keuze geweest en laat zien hoeveel vertrouwen Bumble in de toekomst heeft. De cijfers die naar voren worden geschoven zijn nog speculaties, maar de kans is zeer groot dat het magische streven van 100 miljoen dollar ook daadwerkelijk behaald kan worden, zeker als er op Wall Street ook steeds meer investeerders van buiten de Amerikaanse landsgrenzen hun graantje mee willen pikken.

Wil je zelf beleggen in Bumble? Onderzoek dan eerst de toekomstplannen van het bedrijf in detail. Op die manier kan je vaststellen of het slim is om Bumble aandelen te kopen. En onthoud: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!