Eldorado Gold aandelen kopen

Wil je beleggen in het bedrijf Eldorado Gold? Dat kan! In dit artikel kan je lezen hoe je Eldorado Gold aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Eldorado Gold?

Denk je erover na om actief te beleggen in goud? Dat kan met CFD’s. Met CFD’s kan je orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount aan te maken bij Plus500 en probeer actief beleggen in Eldorado Gold zelf uit (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Eldorado Gold aandelen kopen?

Goud is zeker in onzekere tijden nog erg in trek. Je kan ervoor kiezen om goud zelf op te kopen. Een andere mogelijkheid is het kopen van aandelen in een bedrijf dat bezig is met goud. Je kan dit aandeel het beste bij eToro kopen. Bij deze broker van goud betaal je namelijk geen commissies wanneer je dit aandeel koopt. Op die manier neemt je winstgevendheid direct toe. Met de onderstaande knop open je direct een account:

etoro aanmelden

Een goed voorbeeld van een aandeel dat je kunt kopen is Eldorado Gold. Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je de aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Eldorado Gold Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Eldorado Gold?

 

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Eldorado Gold? In de onderstaande grafiek zie je direct de huidige waarde van het aandeel Eldorado Gold. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie openen:

Over het bedrijf Eldorado Gold

Eldorado Gold is een Canadese producent van goud en basismetalen. Het bedrijf heeft ruim 25 jaar ervaring in het bouwen en het exploiteren van mijnen in Europa, Azië en in Amerika. Het bedrijf opereert wereldwijd. Eldorado Gold heeft mijnen in Canada, Turkije, Griekenland, Roemenië, Servië en Brazilië. Het bedrijf houdt zich bezig met alle facetten van de mijnbouw. Die facetten zijn onderzoeken, ontwikkelen, produceren en ontginnen. Het in 1992 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Vancouver, Canada.

 

eldorado gold

Een gedecentraliseerd bedrijf

Het bedrijf bestaat uit een aantal gedecentraliseerde business units. In diverse landen bevinden zich dus kantoren van het bedrijf. De bij het bedrijf werkzame werknemers en management zijn doorgaans afkomstig uit het land waar het kantoor is gevestigd.

Overnames

Eldorado Gold heeft enkele bedrijven overgenomen. In december 2011 kondigde het bedrijf aan het op Europa gericht Canadese mijnbedrijf European Goldfield over te nemen. Het bedrijf werd in februari 2012 overgenomen. Door de overname kwam het bedrijf in het bezit van de Sertej mijn in Roemenië en de Sartoni mijn in Griekenland.

In mei 2017 kondigede het bedrijf aan het Canadese junior bedrijf Integra Gold Corp over te nemen. Deze overname was in juni 2017 een feit. Door de overname kwam het bedrijf in het bezit van de Lamaque mijn in Canada.

Denk je dat het bedrijf in de toekomst nog meer interessante overnames gaat doen? Dit kan de koers van het aandeel Eldorado Gold zomaar beïnvloeden.

2015: belastingontduiking

Nederland helpt in 2015 bedrijven om belastingen in Griekenland te ontduiken. Zo maakte het bedrijf Eldorado Gold gebruik van lege Nederlandse brievenbusfirma’s. Dit zijn bedrijven die geen personeel in dienst hebben. Dat wordt gedaan om belasting te kunnen ontwijken. Rente-inkomsten van een Grieks dochterbedrijf worden via de Nederlandse brievenbusfirma verschoven naar Barbados.

2017: productie

In 2017 wordt er door Eldorado Gold circa 393,000 ounces goud geproduceerd. Eind 2017 heeft het bedrijf een bewezen en waarschijnlijke goudreserve van circa 17,3 miljoen ounces. De grootste goudmijn in Turkije wordt geëxploiteerd door Eldorado Gold. In Griekenland is het bedrijf een van de grootste buitenlandse investeerders.

Eldorado Gold is een succesvolle onderneming

Waarom is het bedrijf succesvol? Het bedrijf heeft  toegewijde en hoogopgeleide werknemers. Door het bedrijf wordt veilig en verantwoord gewerkt. Het bedrijf heeft een portofolio van mijnen van hoge kwaliteit. Ook heeft het bedrijf langdurige partnerschappen met de gemeenschap in de landen waar het bedrijf actief is. Denk je dat het slim is om nu te beleggen in Eldorado Gold?

Eldorado Gold in cijfers

Het bedrijf had in 2018 een netto-inkomen van 361,8 miljoen dollar. In dat jaar waren er bij het bedrijf wereldwijd 4300 mensen werkzaam.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment