Nvidia aandelen kopen

Nvidia is marktleider bij de ontwikkeling en productie van grafische kaarten. Deze kaarten worden onder andere gebruikt voor gaming. Daarnaast is het bedrijf ook wereldleider in artificiële intelligentie, elektronica voor zelfrijdende auto’s en software en hardware voor datacenters. Deze positie maakt het interessant om te beleggen in Nvidia. Maar waar kan je nu eigenlijk het voordeligst Nvidia aandelen kopen? En wat is de huidige koers van het aandeel Nvidia?

Hoe kan je actief beleggen in Nvidia?

Wanneer je actief gaat beleggen in Nvidia kan je goed inspelen op de laatste koersontwikkelingen. Nvidia werkt bijvoorbeeld aan technologie voor Volvo’s zelfrijdende auto’s. Wanneer dit goed uitpakt kan het de koers van het aandeel een flinke boost geven. Door actief aandelen te kopen en verkopen kan je goed inspelen op dit soort ontwikkelingen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste actief in aandelen handelen?

Dit kan je het beste doen bij een bedrijf als Plus500. Plus500 is een zogenaamde CFD broker. Een CFD broker is een partij die het mogelijk maakt om orders te plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Hierdoor kan je op elk moment de juiste beslissing nemen. Wil je de mogelijkheden van handelen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop en beleg direct in CFD Nvidia aandelen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Nvidia aandelen kopen?

Nvidia is marktleider op het gebied van grafische kaarten. Grafische kaarten worden ook wel GPU’s genoemd en de vraag naar deze chips neemt steeds verder toe. Deze sterke positie maakt een lange termijn investering in Nvidia op de lange termijn een interessante optie. Wanneer je gaat investeren in Nvidia aandelen, is het belangrijk om dit tegen lage kosten te doen. Bij eToro betaal je geen commissies wanneer je het aandeel koopt. Ideaal! Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

eToro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het voordeligst aandelen Nvidia kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Nvidia Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor Nvidia Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Nvidia?

De koers van Nvidia is constant in beweging. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de CFD koers van het aandeel Nvidia zich ontwikkeld. Met de knoppen kan je vervolgens direct een positie openen op het aandeel.

Over het bedrijf Nvidia

Het Amerikaanse technologiebedrijf Nvidia is een producent van computer hardware. Door het in 1993 opgerichte  bedrijf worden onder andere  chipsets voor grafische kaarten en moederborden gemaakt. De NVDIA videokaarten zijn in veel laptops te vinden. De Nvidia grafische chips worden ook gebruikt door grote merken. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden in de Xbox en de Playstation 3 van Microsoft. Bovendien is het bedrijf toeleverancier van veel grote bedrijven.

NVIDIA

Pionier in complex computergebruik

Nvidia is een pionier in uiteenlopend en complex computergebruik. Zo staat het bedrijf bekend bij wetenschappers, ontwerpers, artiesten en gamers. Nvidia ontwikkelde een speciale technologie, de GPU versnelde computing. Met dit computerbrein zijn betere 3D- graphics mogelijk.

Nvidia en de gaming wereld

Nvdia weet de razendsnelle ontwikkelingen in de  groeiende gaming wereld bij te houden. Door het aangaan van een partnerschap met Adobe kunnen nieuwe services voor creativiteit en digitale ervaring worden geleverd. Met het Drive Constellation simulatiesysteem  van Nvdia worden voertuigen in de virtuele realiteit veilig gehouden. Ook ontwikkelde het bedrijf GeForce. Dit is het grootste platform in de gaming wereld. In 2019 werd de gamestreamingdienst GeForce Now via een app beschikbaar op mobiele telefoons.

Nvidia ontwikkelt steeds betere producten voor gamers. Zo ontwikkelde het bedrijf in 2018 een nieuwe reeks videokaarten voor gamers. Deze videokaarten presteren veel beter dan hun voorgangers. De nieuwe RTX-kaarten zijn maar liefst zes keer sneller dan de kaarten uit de vorige GTX-serie.

Games ontwikkelen zich steeds verder en worden geavanceerder. Gamers stellen dan ook hoge eisen aan hun hardware. Vooral de serieuze gamers zullen regelmatig een nieuwe grafische kaart kopen. Hierdoor kan Nvidia rekenen op een trouwe achterban. Wel is het belangrijk dat Nvidia de concurrentie weet bij te houden. Het is daarom belangrijk om voordat je aandelen koopt te controleren of Nvidia nog steeds leidend is in de ontwikkeling van grafische kaarten.

Nvidia en Bitcoins

In de tijd van de Bitcoin hype zag je een sterke stijging van het de verkopen van grafische kaarten. Hier heeft de aandelenkoers van Nvidia in die tijd sterk geprofiteerd. Om Bitcoins te verkrijgen moet je ze minen. Dit is een proces waar veel rekenkracht voor nodig is. De chips die geleverd worden door Nvidia kunnen deze taak goed uitvoeren.

Het zou zomaar kunnen dat in de toekomst de Bitcoin weer met een nieuwe rally start. Wanneer dit het geval is, kan dek koers van Nvidia zomaar verder stijgen. Door actief te beleggen in Nvidia aandelen kan je inspelen op dit soort trends.

De toekomst van Nvidia

Nvidia kan zomaar een zonnige toekomst tegemoet gaan. In media wordt beeld steeds belangrijker tegenover tekst en hiervoor zijn GPU’s nodig waar Nvidia de marktleider in is. Ook clouds worden steeds populairder en ook voor deze technologie biedt Nvidia de benodigde techniek. Ook wordt er verwacht dat Nvidia in 2020 de techniek voor zelfrijdende auto’s aan Volvo zal leveren wat verdere winst kan opleveren.

Al met al is Nvidia duidelijk een bedrijf dat werkt met technologie voor de toekomst. Dit kan de koers van het aandeel in de toekomst verder doen stijgen.

Nvidia in cijfers

Nvidia haalde in 2019 een omzet van 12,365 miljard dollar. De behaalde nettowinst in dat jaar was 3,927 miljard dollar. Voor 2020 wordt een omzet van 14,222 dollar en een winst van 4,574 miljard dollar verwacht. Het bedrijf heeft 11.582 werknemers (2018)

Aandelenkoers Nvidia

De dividenduitkering is beperkt. Dit is vanwege de vele investeringen die in de toekomst moeten worden gedaan. Dat is niet erg. Het aandeel steeg de afgelopen jaren behoorlijk in prijs. Beleggers hebben de afgelopen jaren dus een mooie koerswinst behaald. Op dit moment is het aandeel volgens analisten redelijk gewaardeerd.

Ook het afgelopen jaar is het aandeel Nvidia behoorlijk in prijs gestegen. Op 25 januari 2019 was een aandeel 158, 69 dollar waard. Op 25 januari is de prijs van een aandeel 273,28 dollar.

Wat betreft dit aandeel zijn de beursanalisten optimistisch gestemd. Het aandeel Nvidia wordt gezien als een typisch groeiaandeel. Analisten zijn daarom van mening dat de buy en hold strategie een slimme zet is.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment