NVIDIA aandelen kopen

NVIDIA is marktleider bij de ontwikkeling en productie van grafische kaarten die worden gebruikt voor bijvoorbeeld gaming. Daarnaast is het bedrijf ook wereldleider in artificiële intelligentie, elektronica voor zelfrijdende auto’s en software en hardware voor datacenters. Deze positie maakt het interessant om te beleggen in Nvidia. Maar waar kan je nu eigenlijk het voordeligst NVIDIA aandelen kopen? En wat is de huidige koers van het aandeel NVIDIA?

Hoe kan je actief beleggen in NVIDIA?

Wanneer je actief gaat beleggen in Nvidia, kan je goed inspelen op de laatste koersontwikkelingen. Nvidia werkt bijvoorbeeld aan technologie voor Volvo’s zelfrijdende auto’s. Wanneer dit goed uitpakt kan het de koers van het aandeel een flinke boost geven. Door actief aandelen te kopen en verkopen kan je goed inspelen op dit soort ontwikkelingen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste actief in aandelen handelen?

Dit kan je het beste doen bij een bedrijf als Plus500. Plus500 is een zogenaamde CFD-broker. Een CFD-broker is een partij die het mogelijk maakt om orders te plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen waardoor je op elk moment de juiste beslissing nemen. Wil je de mogelijkheden van handelen geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop en beleg direct in CFD NVIDIA aandelen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je NVIDIA aandelen kopen?

NVIDIA is marktleider op het gebied van grafische kaarten. Grafische kaarten worden ook wel GPU’s genoemd en de vraag naar deze chips neemt steeds verder toe. Deze sterke positie maakt een lange termijn investering in NVIDIA een interessante optie. Wanneer je gaat investeren in NVIDIA aandelen, is het belangrijk om dit tegen lage kosten te doen. Bij eToro betaal je geen commissies wanneer je het aandeel koopt. Ideaal! Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

eToro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het voordeligst aandelen NVIDIA kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel NVIDIA Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor NVIDIA Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van NVIDIA?

De koers van NVIDIA is constant in beweging. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de CFD koers van het aandeel NVIDIA zich ontwikkeld. Met de knoppen kan je vervolgens direct een positie openen op het aandeel.

Hoe kan je NVIDIA aandelen kopen?

NVIDIA aandelen kopen kan zeker aantrekkelijk zijn: technologie groeit nog steeds en de vraag naar technologische producten van hoge kwaliteit neemt nog steeds toe. Steeds meer mensen vragen zich dan ook af hoe ze zelf kunnen investeren in NVIDIA aandelen. In dit deel van het artikel bekijken we hoe je als nieuwe belegger NVIDIA aandelen kunt kopen.

Voordat je aandelen kunt kopen, heb je een account nodig bij een online broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om diverse aandelen te kopen & verkopen. Het is altijd aan te raden om een voordelige broker te selecteren. Op die manier voorkom je dat je veel geld verliest door hoge transactiekosten te betalen. Gebruik de onderstaande knop om direct de beste brokers te vergelijken voor investeringen in aandelen:

brokers vergelijken

Nadat je een account hebt geopend bij een broker, kan je aandelen kopen en verkopen. Het is wel aan te raden om eerst goed te onderzoeken waar het bedrijf dat je in wilt investeren mee bezig is. Wanneer een bedrijf veel interessante, nieuwe producten lanceert kan het slim zijn om aandelen te kopen. Vergelijk een bedrijf als NVIDIA wel eerst goed met de concurrentie om vast te stellen of er geen betere investeringen beschikbaar zijn.

Wanneer je het aandeel vervolgens wilt kopen, gebruik je simpelweg het zoekveld op het NVIDIA Corporation aandeel te vinden. Druk vervolgens op de knop kopen en vul het bedrag in waarvoor je NVIDIA aandelen wilt kopen. Wanneer je gebruik maakt van een marktorder wordt het aandeel direct gekocht tegen de huidige prijs. Heb je een bepaalde prijs in gedachten waartegen je de NVIDIA aandelen wilt kopen? Dan kan je het beste gebruik maken van een limiet order.

Over het bedrijf NVIDIA

Het Amerikaanse technologiebedrijf NVIDIA is een producent van computer hardware. Door het in 1993 opgerichte  bedrijf worden onder andere  chipsets voor grafische kaarten en moederborden gemaakt. De NVIDIA videokaarten zijn in veel laptops te vinden. De NVIDIA grafische chips worden ook gebruikt door grote merken: ze zijn bijvoorbeeld te vinden in de Xbox en de Playstation. Bovendien is het bedrijf toeleverancier van veel grote bedrijven.

NVIDIA

Pionier in complex computergebruik

NVIDIA is een pionier in uiteenlopend en complex computergebruik. Zo staat het bedrijf bekend bij wetenschappers, ontwerpers, artiesten en gamers. NVIDIA ontwikkelde een speciale technologie, de GPU versnelde computing. Met dit computerbrein zijn betere 3D- graphics mogelijk.

NVIDIA en de gaming wereld

NVIDIA weet de razendsnelle ontwikkelingen in de  groeiende gaming wereld bij te houden. Door het aangaan van een partnerschap met Adobe kunnen nieuwe services voor creativiteit en digitale ervaring worden geleverd. Met het Drive Constellation simulatiesysteem van NVIDIA worden voertuigen in de virtuele realiteit veilig gehouden. Ook ontwikkelde het bedrijf GeForce, wat nu het grootste platform is in de gaming wereld. In 2019 werd de gamestreamingdienst GeForce Now via een app beschikbaar voor alle mobiele telefoons.

NVIDIA ontwikkelt steeds betere producten voor gamers. Zo ontwikkelde het bedrijf in 2018 een nieuwe reeks videokaarten voor gamers. Deze videokaarten presteren veel beter dan hun voorgangers. De nieuwe RTX-kaarten zijn maar liefst zes keer sneller dan de kaarten uit de vorige GTX-serie.

Games ontwikkelen zich steeds verder en worden geavanceerder. Gamers stellen dan ook hoge eisen aan hun hardware. Vooral de serieuze gamers zullen regelmatig een nieuwe grafische kaart kopen. Hierdoor kan NVIDIA rekenen op een trouwe achterban. Wel is het belangrijk dat NVIDIA de concurrentie weet bij te houden. Het is daarom belangrijk om voordat je aandelen koopt te controleren of NVIDIA nog steeds leidend is in de ontwikkeling van grafische kaarten.

NVIDIA en Bitcoins

In de tijd van de Bitcoin hype zag je een sterke stijging van het de verkopen van grafische kaarten. Hier heeft de aandelenkoers vanNVIDIA in die tijd sterk van geprofiteerd. Om Bitcoins te verkrijgen moet je ze minen, wat een proces is waar veel rekenkracht voor nodig is. De chips die geleverd worden door Nvidia kunnen deze taak goed uitvoeren.

Het zou zomaar kunnen dat in de toekomst de Bitcoin weer met een nieuwe rally start. Wanneer dit het geval is, kan de koers van NVIDIA zomaar verder stijgen. Door actief te beleggen in NVIDIA aandelen kan je inspelen op dit soort trends.

De toekomst van Nvidia

NVIDIA kan zomaar een zonnige toekomst tegemoet gaan. In de media wordt beeld steeds belangrijker tegenover tekst en hiervoor zijn GPU’s nodig waar Nvidia de marktleider in is. Ook clouds worden steeds populairder en ook voor deze technologie biedt Nvidia de benodigde techniek. Ook wordt er verwacht dat Nvidia in 2020 de techniek voor zelfrijdende auto’s aan Volvo zal leveren wat verdere winst kan opleveren.

Al met al is NVIDIA duidelijk een bedrijf dat werkt met technologie voor de toekomst. Dit kan de koers van het aandeel in de toekomst verder laten stijgen. Geloof je in de nieuwe technologieën waar NVIDIA aan werkt? Dan kan het aantrekkelijk zijn om NVIDIA aandelen te kopen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!