Tinder aandelen kopen: beleggen in Tinder

Iedereen weet tegenwoordig wat Tinder is. Het is een dating app waarbij mensen een selectie kunnen maken door naar links of rechts te swipen. Geven twee personen beide aan de andere leuk te vinden dan is dit een match en kan je met elkaar in contact komen. Dat iedereen Tinder kent is best bijzonder voor een dating app. Het geeft aan hoe populair Tinder is.

Uit deze populariteit kan je voordeel halen door te beleggen in Tinder. Het bedrijf achter de app, Match Group, is namelijk sinds eind 2015 beursgenoteerd. De aandelen zijn te koop via de NASDAQ beurs. Het is echter ook mogelijk om in CFD’s van Tinder te beleggen. In het volgende bericht vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt om te beleggen in Tinder.

Match Group aandelen

Het bedrijf achter Tinder is Match Group Inc. Zij zijn tevens eigenaar en bedenker van OkCupid en Match.com. Met het beleggen in dit bedrijf focus je jezelf dus op de online datingmarkt. Tinder is wel het grootste onderdeel van het bedrijf en zal dus ook de meeste invloed op de waarde van het aandeel uitoefenen. De laatste omzet- en winstcijfers die bekend zijn gemaakt waren zeer positief. In 2014 deed het bedrijf, voor de beursgang, bijvoorbeeld al 888 miljoen een omzet en maakte hierover 148 miljoen winst.

Wereldwijd zijn er 59 miljoen actieve gebruikers van de app. In Nederland bedraagt dit aantal 1.2 miljoen personen. Deze gebruikers kunnen de app gratis gebruiken, maar ook een abonnement afsluiten om extra functionaliteiten te activeren. De prijs voor een abonnement kan 1.99 dollar tot 19 dollar per maand zijn. De gunstige kwartaalcijfers maken een belegging in Tinder een interessante optie om geld mee te verdienen.

Tinder beleggen

Ontwikkeling sinds beursgang

De omzet- en winstcijfers zijn nog veel indrukwekkender als je weet dat het bedrijf pas sinds september 2012 bestaat. Pas in het vierde kwartaal van 2015 is het bedrijf achter Tinder naar de beurs gegaan. Daar is het aandeel op de eerste dag verhandeld voor een prijs van 15,20 euro. Op moment van schrijven is de huidige waarde gestegen tot 17,38 euro per aandeel.

Na de introductie van het aandeel Tinder op de beurs is de waarde van het aandeel eerst een stuk gezakt. Uiteindelijk moeten beleggers gedacht hebben dat de nieuwe lage prijs de moeite waard was om in de langer termijn te investeren. Dit heeft er namelijk toe geleid dat de koers de laatste jaren gestaag is gestegen.

Mogelijkheden CFD’s in Tinder

Voor Tinder aandelen kan je ook een CFD (contract for difference) afsluiten. Dit kan een interessante mogelijkheid zijn want de koers van het aandeel fluctueert best wel. Deze snelle stijgingen en dalingen van het aandeel biedt mogelijkheden voor beleggers. Je moet dan natuurlijk wel redelijk kunnen voorspellen wat het stijgen of dalen van het aandeel veroorzaakt.

Online dating is een markt waarin veel kan gebeuren. Een voordeel waarvan je gebruik kunt maken is dat dit nieuws niet altijd meteen door financiële bladen zal worden opgepakt. Je kan bijvoorbeeld het nieuwtje tot je krijgen dat er een nieuwe trend gaande is en mensen een totaal andere app dan Tinder zijn gaan gebruiken. Een dergelijke verandering zou betekenen dat je een daling van het Tinder aandeel kan verwachten.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment