Uber aandelen kopen en verkopen

Ben je op zoek naar een spannende rit? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Uber door de aandelen te kopen! Het bedrijf heeft een enorm aandeel in de taximarkt binnen de Verenigde Staten en Europa. Ondanks dat Uber marktleider is in deze markten, weet het bedrijf nog geen winst te maken. Wil je toch een gokje wagen en beleggen in deze gigant?

Hoe kan je beleggen in Uber?

Het kan erg lucratief zijn om te beleggen in Uber. Uber is immers een groot bedrijf met enorm veel media-aandacht. Hierdoor kopen ook veel minder professionele beleggers aandelen Uber. Positieve en negatieve nieuwsberichten kunnen de koers van het aandeel vervolgens sterk beïnvloeden. Hier kan je van profiteren door op het juiste moment aandelen Uber te kopen en verkopen!

Actief handelen in Uber aandelen

Wanneer je maximaal wilt profiteren van alle bewegingen omlaag en omhoog, dan kan je ervoor kiezen om actief te speculeren op de koers van Uber. Dit kan je doen door gebruik te maken van de CFD service van Plus500. Je handelt dan op de korte termijn in de prijsverschillen van het aandeel Uber. Je kan hier ook eenvoudig short gaan waardoor je kunt inzetten op een dalende koers. Wil je beleggen in Uber door middel van CFD’s gratis uitproberen? Druk dan op de onderstaande knop:

Plus500 aanmelden

Uber aandelen kopen

Wanneer je ook vertrouwen hebt in de lange termijn strategie van Uber, dan kan je ervoor kiezen om Uber aandelen te kopen voor de lange termijn. Je weet maar nooit, misschien wordt Uber wel de volgende Google of Facebook en behaalt het aandeel ongekende hoogtes. Een aandeel Uber kan in de toekomst misschien wel vele malen meer waard worden. In Nederland is eToro de voordeligste partij om aandelen Uber op te kopen. Je betaalt bij eToro namelijk geen commissies wanneer je aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Beleggen in Uber

Wat doet Uber precies?

Er zijn maar weinig mensen die niet weten wat Uber precies doet. De voornaamste activiteit van Uber is het aanbieden van taxiritten. Dit gaat echter niet op de traditionele manier. Bij Uber bestel je namelijk ritjes via een applicatie waarbij ritten eenvoudig met de GPS op de juiste locatie worden geleverd. De chauffeurs verdienen hier een leuk bedrag mee en Uber pak een commissie van ongeveer 25 procent.

De toekomst van Uber

Uber is een erg innovatief bedrijf. Verschillende landen hebben hele wetten moeten doorspitten vanwege de nieuwe activiteiten die door Uber zijn gelanceerd. Zo heeft UberPop veel hoofdpijn veroorzaakt bij verschillende overheden. Deze dienst maakte het mogelijk voor iedereen om bij Uber te rijden zonder vergunning. Uber moest in veel landen stoppen met het aanbieden van deze versie.

Toch heeft dit Uber niet tegengehouden om te blijven innoveren. De creativiteit en innovatie van Uber kan een goede reden zijn om het aandeel te kopen. Het bedrijf heeft sinds de lancering namelijk al verschillende nieuwe diensten gelanceerd. De meest succesvolle hiervan is Uber Eats waarmee het mogelijk is om eten te bestellen via de applicatie. Ook hierop pakt Uber vanzelfsprekend een commissie.

Uber aandelen kopen

Een ander interessant gebied waar Uber werkt, zijn de autonome auto’s. Samen met NASA werkt Uber aan het ontwerp van vliegende vervoersmiddelen. Dit kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn met de toename van files en opstoppingen. Ook werkt Uber aan autonome auto’s. Deze experimenten zijn echter omstreden aangezien er meerdere dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Toekomstig succes met autonome technieken zou een goede reden kunnen zijn om aandelen Uber te kopen.

De ontwikkelingen van autonome auto’s kunnen echter ook een gevaar zijn voor de toekomst van Uber. Wanneer auto’s zelf kunnen rijden, wordt het wellicht aantrekkelijk voor mensen om zelf een auto te kopen. Deze technieken zijn nu nog ver weg, maar kunnen later goede redenen vormen om de aandelen Uber te kopen of verkopen.

Pas op de resultaten

Een groot nadeel van beleggen in Uber, is het feit dat het bedrijf erg verliesgevend is. De omzet groeit nog steeds, maar hetzelfde geldt voor het verlies. In de toekomst moet blijken of het Uber lukt om in de groene cijfers te komen. Toch kan je als belegger ook profiteren van een verliesgevend bedrijf. Zolang de koers blijft stijgen, blijft het immers aantrekkelijk om de aandelen te kopen. Daar heb je geen directe dividend uitkering voor nodig.

Een ander risico voor de groei van Uber is de concurrentie. Het is erg eenvoudig voor andere bedrijven om op de markt toe te treden. Dit gebeurde al met Didi Chuxing in China en Grab in Signapore. Uber heeft zichzelf teruggetrokken uit deze markten en heeft in ruil hiervoor een belang gekregen van respectievelijk 20% in Didi Chuxing en 27,5% in Grab. De concurrentie neemt echter ook toe in bijvoorbeeld de VS waar Lyft een steeds groter marktaandeel weet te veroveren. Wanneer Uber zijn positie in de toekomst verliest, kan dit een goede reden zijn om de aandelen te verkopen.

Uber verliest marktaandeel

Uber is niet langer alleenheerser

Ook moet je wanneer je gaat beleggen in Uber goed letten op de verschillende schandalen. Uber staat niet bekend als het netste jongetje van de klas. Naast de protesten tegen UberPop heeft het bedrijf ook slachtoffers op zijn naam staan door de autonome auto’s. Daarnaast hebben bestuurders van het bedrijf zich niet altijd even net gedragen tegenover het vrouwelijke geslacht. Dit soort toekomstige schandalen zullen de koers in de toekomst waarschijnlijk beïnvloeden en kunnen het interessant maken om Uber aandelen te verkopen.

Uber aandelen kopen of verkopen?

Of je Uber aandelen wilt kopen, hangt waarschijnlijk af van je bereidheid om risico’s te nemen. Uber groeit sterk en heeft veel klanten aan zich gebonden. Tegelijkertijd bestaat er veel onzekerheid rondom het bedrijf en de toekomst daarvan. Of je Uber aandelen wilt kopen of verkopen hangt dan ook ten zeerste af van je visie op het bedrijf. Beleggen in Uber zal in ieder geval niet saai worden!

Uber groei aantal ritten

Uber groeit nog steeds

Hoe is Uber begonnen?

Uber is opgericht in 2009 in San Francisco (hoe kan het ook anders). Grappig genoeg begonnen de oprichters Travis Kalanick en Garrett Camp alleen met een limousinedienst. Pas later werden de normale, meer toegankelijke taxi’s aan het platform toegevoegd. In 2012 brachten de oprichters de dienst ook naar Londen en Amsterdam om vervolgens ook actief te worden in Rotterdam en Den Haag.

Sinds 2018 is Uber ook actief in Rusland met het bedrijf Yandex. In 2019 is Uber naar de beurs gegaan. Het aandeel staat genoteerd aan de New York Stock Exchange. De introductieprijs was $45 per aandeel waarmee het bedrijf bij de lancering direct zo’n $80 miljard waard was. Denk je dat de koers van het bedrijf Uber in de toekomst gaat stijgen? Dan kan het verstandig zijn om in Uber aandelen te beleggen.

Een bedrijf vol met controverses

Uber staat regelmatig in de spotlights. Deze aandacht is jammer genoeg lang niet altijd even positief. Veel chauffeurs klagen bijvoorbeeld dat ze te weinig betaald krijgen. Ook hebben meerdere stadsbesturen het platform aangeklaagd omdat de dienst vaak als oneerlijke concurrentie wordt gezien tegenover de reguliere taxi chauffeurs.

Uber heeft ook last gehad van meerdere hacks. Al in 2014 werd er in een computer ingebroken waardoor de gegevens van ruim 50.000 chauffeurs op straat kwamen te liggen. In 2017 volgde er nog een veel grotere hack waarbij de gegevens van maar liefst 57 miljoen klanten en chauffeurs werden gestolen. Uber betaalde vervolgens een flinke som geld om te voorkomen dat de gegevens op straat kwamen te liggen.

Ook de oprichter Travis Kalanick kwam niet altijd even goed in de media. In 2017 stapte hij dan ook op, volgens het bedrijf vanwege een boot ongeluk waar zijn moeder aan overleed. In de praktijk waren er ook veel twijfels over de kwaliteit van zijn leiderschap. Vrouwen werden bijvoorbeeld geïntimideerd binnen het bedrijf en lokale overheden werden misleid met geheime software programma’s.

Denk je dat Uber ondanks al deze controverses en schandalen een succesformule in handen heeft? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Uber aandelen te kopen!

Wat is de actuele koers van Uber?

Wil je weten wat de actuele koers van het Uber aandeel is? In de onderstaande grafiek zie je voor welke prijs je het CFD aandeel Uber kunt kopen en verkopen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!