fbpx

Uber aandelen kopen en verkopen

Ben je klaar voor een spannende rit? Koop dan aandelen Uber na de beursgang! Uber belooft één van de grootste beursgangen aller tijden te worden. Het bedrijf heeft een enorm aandeel in de taximarkt binnen de Verenigde Staten en Europa. Ondanks dat Uber marktleider is in deze markten, weet het bedrijf nog geen winst te maken. Wil je toch een gokje wagen en beleggen in deze gigant?

Beleggen in Uber: hoe doe je dat?

Het kan erg lucratief zijn om te beleggen in Uber. Uber is immers een erg groot bedrijf met enorm veel media-aandacht. Hierdoor gaan ook veel minder professionele beleggers aandelen Uber kopen en verkopen. Positieve en negatieve nieuwsberichten kunnen de koers van het aandeel vervolgens sterk beïnvloeden. Hier kan je van profiteren door op het juiste moment aandelen Uber te kopen en verkopen!

Wanneer je maximaal wilt profiteren van alle bewegingen omlaag en omhoog, dan kan je ervoor kiezen om actief te speculeren op de koers van Uber. Dit kan je doen door gebruik te maken van de CFD service van Plus500. Je handelt dan op de korte termijn in de prijsverschillen van het aandeel Uber. Je kan hier ook eenvoudig short gaan waardoor je kunt inzetten op een dalende koers. Wil je beleggen in Uber door middel van CFD’s gratis uitproberen? Maak dan hier gratis een demo account aan!

Wanneer je ook vertrouwen hebt in de lange termijn strategie van Uber, dan kan je ervoor kiezen om Uber aandelen te kopen voor de lange termijn. Je weet maar nooit, misschien wordt Uber wel de volgende Google of Facebook en behaalt het aandeel ongekende hoogtes. Een aandeel Uber kan in de toekomst misschien wel vele malen meer waard worden. In Nederland is DEGIRO de voordeligste partij om aandelen Uber op te kopen. Klik hier om een account te openen bij DEGIRO.

Beleggen in Uber

Wat doet Uber precies?

Er zijn maar weinig mensen die niet weten wat Uber precies doet. De voornaamste activiteit van Uber is het aanbieden van taxiritten. Dit gaat echter niet op de traditionele manier. Bij Uber bestel je namelijk ritjes via een applicatie waarbij ritten eenvoudig door middel van de GPS op de juiste locatie worden geleverd. De chauffeurs verdienen hier een leuk bedrag mee en Uber pak een commissie van ongeveer 25 procent.

De toekomst van Uber

Uber is een erg innovatief bedrijf. Verschillende landen hebben hele wetten moeten doorspitten vanwege de nieuwe activiteiten die door Uber gelanceerd werden. Zo heeft UberPop veel hoofdpijn veroorzaakt bij verschillende overheden. Deze dienst maakte het mogelijk voor iedereen om bij Uber te rijden zonder licentie. Uber moest in veel landen stoppen met het aanbieden van deze versie.

Toch heeft dit Uber niet tegengehouden om te blijven innoveren. De creativiteit en innovatie van Uber kan een goede reden zijn om het aandeel te kopen. Het bedrijf heeft sinds de lancering namelijk al verschillende nieuwe diensten gelanceerd. De meest succesvolle hiervan is Uber Eats waarmee het mogelijk is om eten te bestellen via de applicatie. Ook hierop pakt Uber vanzelfsprekend een commissie.

Uber aandelen kopen

Een ander interessant gebied waar Uber werkt, zijn de autonome auto’s. Samen met NASA werkt Uber aan het ontwerp van vliegende vervoersmiddelen. Dit kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn met de toename van files en opstoppingen. Ook werkt Uber aan autonome auto’s. Deze experimenten zijn echter omstreden aangezien er meerdere dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Toekomstig succes met autonome technieken zou een goede reden kunnen zijn om aandelen Uber te kopen.

De ontwikkelingen van autonome auto’s kunnen echter ook een gevaar zijn voor de toekomst van Uber. Wanneer auto’s zelf kunnen rijden, wordt het wellicht aantrekkelijk voor mensen om zelf een auto te kopen. Deze technieken zijn nu nog ver weg, maar kunnen later goede redenen vormen om de aandelen Uber te kopen of verkopen.

Pas op de resultaten

Een groot nadeel van beleggen in Uber, is het feit dat het bedrijf erg verliesgevend is. De omzet groeit nog steeds, maar hetzelfde geldt voor het verlies. In de toekomst moet blijken of het Uber lukt om in de groene cijfers te komen. Toch kan je als belegger ook profiteren van een verliesgevend bedrijf. Zolang de koers blijft stijgen, blijft het immers aantrekkelijk om de aandelen te kopen. Daar heb je geen directe dividenduitkering voor nodig.

Een ander risico voor de groei van Uber is de concurrentie. Het is erg eenvoudig voor andere bedrijven om op de markt toe te treden. Dit gebeurde al met Didi Chuxing in China en Grab in Signapore. Uber heeft zichzelf teruggetrokken uit deze markten en heeft in ruil hiervoor een belang gekregen van respectievelijk 20% in Didi Chuxing en 27,5% in Grab. De concurrentie neemt echter ook toe in bijvoorbeeld de VS waar Lyft een steeds groter marktaandeel weet te veroveren. Wanneer Uber zijn positie in de toekomst verliest, kan dit een goede reden zijn om de aandelen te verkopen.

Uber verliest marktaandeel

Uber is niet langer alleenheerser

Ook moet je wanneer je gaat beleggen in Uber goed letten op de verschillende schandalen. Uber staat niet bekend als het netste jongetje van de klas. Naast de protesten tegen UberPop heeft het bedrijf ook slachtoffers op zijn naam staan door de autonome auto’s. Daarnaast hebben bestuurders van het bedrijf zich niet altijd even net gedragen tegenover het vrouwelijke geslacht. Dit soort toekomstige schandalen zullen de koers in de toekomst waarschijnlijk beïnvloeden en kunnen het interessant maken om Uber aandelen te verkopen.

Uber aandelen kopen of verkopen?

Of je Uber aandelen wilt kopen, hangt waarschijnlijk af van je bereidheid om risico’s te nemen. Uber groeit sterk en heeft veel klanten aan zich gebonden. Tegelijkertijd bestaat er veel onzekerheid rondom het bedrijf en de toekomst daarvan. Of je Uber aandelen wilt kopen of verkopen hangt dan ook ten zeerste af van je visie op het bedrijf. Beleggen in Uber zal in ieder geval niet saai worden!

Uber groei aantal ritten

Uber groeit nog steeds

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!