US Steel aandelen kopen

Het bedrijf US Steel, voluit de United States Steel Corporation is een geïntegreerd staalbedrijf welke is gevestigd in de Verenigde Staten. De belangrijkste productielocaties van het bedrijf zijn echter lang niet allemaal in Amerika terug te vinden. Ook in Centraal-Europa zijn menig aantal van deze belangrijke locaties terug te vinden.

In het verleden, onder meer in het jaar 2016, was US Steel terug te vinden op de 23e plaats in de rangschikking met 's werelds grootste staalbedrijven. Binnen de Verenigde Staten wist het bedrijf toen de derde plaats te bemachtigen. Wil je beleggen in deze staalproducent? In dit artikel lees je hoe je aandelen US Steel kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen US Steel?

Wil je actief beleggen in US Steel aandelen? Dat kan goed uitpakken! De staalmarkt is namelijk erg volatiel doordat deze sterk afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Een goede broker om in te spelen op deze bewegelijkheid is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s speculeren op de stijgende en dalende koersen van US Steel. Gebruik de onderstaande knop om deze manier van beleggen gratis uit te proberen met Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

plus500 aanmelden

Waar kan je US Steel aandelen kopen?

Wanneer je denkt dat US Steel goede resultaten gaat neerzetten in de toekomst, kan je ervoor kiezen om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Een goede partij voor het kopen van aandelen is eToro. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder commissies aandelen kopen in verschillende regio’s verspreid over de wereld. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

etoro aanmelden

Wat is de actuele koers van US Steel?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het US Steel aandeel? Begrijpelijk! Hieronder zie je de CFD koersontwikkeling van het aandeel US Steel. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

Eén van 's werelds grootste staalbedrijven

US Steel is niet alleen een belangrijk staalbedrijf voor de Amerikaanse, maar zeker ook voor de Europese markt. De Europese activiteiten van het bedrijf zouden dan ook goed zijn voor ongeveer één zesde van de totale omzet die ze weet te realiseren. Het jaarlijks gemiddelde voor wat de productie van staal betreft is bij US Steel gelegen rond de 22 miljoen ton.

Van deze 22 miljoen ton gaat gemiddeld ongeveer 17 miljoen naar fabrieken welke zijn terug te vinden op Amerikaans grondgebied. Gary Works welke zich bevindt in de Amerikaanse staat Indiana is de grootste productie-eenheid van US Steel. Deze productie-eenheid is dan ook goed voor gemiddeld zo'n slordige 7,5 miljoen staal op jaarbasis.

beleggen US steel

De verschillende bedrijfsonderdelen van US Steel

US Steel staat er om bekend een onderneming te zijn welke haar activiteiten heeft opgedeeld in verschillende bedrijfstakken. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde Flat-rolled products. Het betreft hier in het bijzonder staalplaten. Deze staalplaten worden binnen verschillende sectoren gebruikt waaronder in de transportsector en in de bouw. Het tweede bedrijfsonderdeel is 'US Steel Europe'. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn in deze bedrijfstak alle Europese activiteiten ondergebracht. De belangrijkste fabriek van US Steel op Europees grondgebied bevindt zich in Slowakije.

Last but not least is er nog het bedrijfsonderdeel 'Tubular Products'. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de productie van buizen. Deze worden in het bijzonder geleverd aan bijvoorbeeld klanten die zijn terug te vinden in de chemische-, olie- en gasindustrie. Het spreekt voor zich dat het voor potentiële beleggers in US Steel uitermate belangrijk is om zich bewust te zijn van de verschillende, bestaande bedrijfsonderdelen.

De geschiedenis van US Steel

US Steel is ontstaan op het ogenblik dat de toenmalige staalmagnaat Andrew Carnegie er in het jaar 1901 voor koos om zijn staalbedrijf van de hand te doen. Hij verkocht de 'Carnegie Steel Company' aan Wall Street-bankier John Pierpont (J.P.) Morgan. Deze laatste had er nooit een geheim van gemaakt dat hij als doel had om de meest dominante Amerikaanse staalreus ooit te creëren. De strategie achter dit doel was om verschillende (grote) staalproducenten samen te brengen binnen één enkel bedrijf.

De beursgang van US Steel was lange tijd één van de meest aangevende beursgangen die de wereld ooit had gezien. Dit niet in het minst omwille van het enorme aantal banken welke bij de beursgang betrokken waren. Via zomaar even 300 verschillende banken werd de gloednieuwe staalgigant naar de beurs geleid. De totale marktkapitalisatie van US Steel bedroeg op dat ogenblik zo'n slordige 1,4 miljard Amerikaanse dollar. Dit zorgde er voor dat US Steel ook meteen 's werelds eerste bedrijf werd welke over een waarde beschikte van ten minste één miljard dollar.

Tussen het jaar 2000 en 2007 volgden ook een reeks van (opvallende) overnames. US Steel had vooral de strategie ontwikkeld om noodlijdende bedrijven over te nemen. Dit was zo voor het Slowaakse staalbedrijf VSZ in het jaar 2000, maar ook voor het failliete National Steel Corporation in 2003. Met de overname nam US Steel ook de schulden over, goed voor zo'n slordige 200 miljoen Amerikaanse dollar. In het jaar 2007 nam US Steel ook de Canadese staalproducent Stelco over. Met de overname van dit beursgenoteerd bedrijf ging een bedrag gepaard van zo'n slordige 1 miljard dollar.

Pro's en contra's voor investeren in US Steel

US Steel is één van 's werelds belangrijkste staalproducenten. Bovendien heeft deze Amerikaanse onderneming door de jaren heen aangetoond ongelofelijk solide te zijn. Dit niet in het minst op financieel gebied. Omwille van deze reden kan het voor mensen die willen beleggen in de staalindustrie potentieel gunstig zijn om te kijken in de richting van dit bedrijf.

Bovenstaande gezegd zijnde brengt de op momenten vrij agressieve overnamestrategie van US Steel uiteraard ook bepaalde risico's met zich mee. De enorme schuldenlast die het bedrijf zich vaak op de hals haalt en de wijze waarop deze kan worden ingelost is sterk afhankelijk van de economische situatie. Een zware economische terugval van de staalindustrie zou er dan ook voor kunnen zorgen dat zelfs een gevestigde waarde als US Steel in de problemen kan komen.

Staalaandelen zijn vrij cyclisch van aard. Het is voordat je investeert in US Steel aandelen dan ook aan te raden om eerst de economische situatie goed te analyseren.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment