Visa aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Visa is misschien wel het bekendste betalingsbedrijf in de wereld. De kans is groot dat ook jij een creditcard bezit met het Visa-logo. Visa geeft zelf geen creditcards uit, waardoor het bedrijf bang hoeft te zijn dat klanten hun geld niet terug kunnen betalen. Een investering in Visa aandelen kan dan ook in alle marktomstandigheden aantrekkelijk zijn. In dit artikel kan je lezen hoe je Visa aandelen kunt kopen. Ook bekijken we wat de actuele koers van het aandeel is.

Hoe kan je Visa aandelen kopen?

Bijna iedereen in Amerika en Europa bezit in ieder geval één creditcard. Met de opkomst van online winkelen wint de creditcard ook steeds meer aan populariteit. Bovendien belooft het bedrijf alle gebruikers terug te betalen wanneer er gefraudeerd wordt met de kaart. Hierdoor worden creditcards steeds populairder bij het uitvoeren van online betalingen.

Doordat Visa bijna overal geaccepteerd is, kan het een interessante investering zijn. Bij een online broker kan je eenvoudig Visa aandelen kopen. Je wordt dan mede-eigenaar van het bedrijf en je kunt profiteren van toekomstige groei. Ben je benieuwd waar je het beste Visa aandelen kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Visa koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Visa. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Visa & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Visa?

Wil je weten hoe het aandeel Visa het doet? Dan kan je de actuele aandelenkoers raadplegen in de onderstaande grafiek:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Visa

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Visa.

Analyse van Visa aandelen

Voordat je besluit of je Visa aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Visa zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Visa over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Visa zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Visa in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Visa gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Visa is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Visa aandelen te kopen?

  • Globaal betalingsnetwerk: Visa is één van de grootste en wereldwijd meest geaccepteerde betalingsnetwerken. Visa profiteert bovendien van de overgang van cash naar elektrische betalingen, waardoor het bedrijf ook in de toekomst verder kan groeien.
  • Sterk merk: Visa staat bekend als een vertrouwd en betrouwbaar merk waardoor consumenten eerder voor dit type creditcard kiezen.
  • Innovatie: Visa droeg sterk bij aan de ontwikkeling van contactloze betalingen, mobiele wallets en andere nieuwe betalingsopties.
  • Groei van digitale betalingen: mensen winkelen steeds vaker online, waardoor het totale handelsvolume toeneemt. Visa profiteert hiervan door transactiekosten te rekenen wanneer klanten de creditcard gebruiken.

Wat zijn de risico’s van beleggen Visa in aandelen?

  • Regulaties: vanwege haar sterke positie wordt Visa goed in de gaten gehouden. Legale problemen rondom datalekken kunnen dan ook tot hoge boetes leiden.
  • Concurrentie: de betalingsbranche kent veel concurrentie wat de winstmarge van het bedrijf onder druk kan zetten.
  • Afhankelijk van economie: de prestaties van Visa hangen sterk af van de economische situatie. Wanneer de economie krimpt, besteden mensen minder geld waardoor het bedrijf minder transactiekosten ontvangt.
  • Technologische problemen & cybsecurity: nieuwe technieken zoals de blockchain kunnen traditionele betalingsproviders onder druk zetten. Ook moet Visa oppassen voor hackers, aangezien cybersecurity problemen de resultaten van het bedrijf onder druk kunnen zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Visa?

Hoe kan je beleggen in aandelen Visa?

Stap 1: account openen bij een broker

Je kunt Visa aandelen kopen bij een broker die Amerikaanse aandelen aanbiedt. Let bij het selecteren van een broker goed op de conversiekosten; bij veel brokers betaal je namelijk extra voor het omwisselen van dollars in euro’s. Klik hier om direct de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.

Stap 2: broker account activeren & geld storten

Nadat je een account bij een broker hebt geopend, kan je direct beleggen in Visa aandelen. Je moet in veel gevallen nog wel eerst je account activeren. Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening voor je investering in aandelen Visa.

Stap 3: aandelen Visa kopen

Je kunt in één keer Visa aandelen kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om dollar cost averaging toe te passen. Met dca koop je op verschillende momenten Visa aandelen, waardoor je een gemiddeld rendement behaalt.

Selecteer het aandeel Visa binnen de trading software en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt bij moderne brokers al vanaf €100 beleggen in Visa. Druk vervolgens op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te sturen. Je kunt de resultaten van je belegging vervolgens in real-life volgen binnen je overzicht van open posities.

Visa aandelen kopen

Wat doet Visa?

Het bedrijf Visa Inc. (Visa) is een betalingsnetwerk voor particulieren. Consumenten, bedrijven, handelaars, financiële instellingen en overheidsinstellingen worden verbonden met elektronische betalingen. Door waarde- en informatieoverdracht maakt het bedrijf wereldwijde handel mogelijk tussen de deelnemers. Het hoofdkantoor van dit in 1958 opgerichte bedrijf bevindt zich in Foster City, Californië.

De onderdelen van het bedrijf

Het Amerikaanse bedrijf Visa bestaat uit twee onderdelen. In het beursgenoteerde onderdeel Visa Inc. zijn de Amerikaanse belangen opgenomen. Visa Europa is niet op de beurs genoteerd. In het verleden maakte dit onderdeel van het bedrijf deel uit van de Europese banken, maar tegenwoordig is het een dochter van Visa Inc.

De activiteiten van Visa

Visa Inc. levert systemen en diensten geleverd aan banken en financiële instellingen die lid zijn. Het bedrijf staat vooral bekend om de creditcarddiensten en geeft de bekende VISA-card uit. Onder deze noemer vallen ook veel creditcards die in het verleden zijn uitgegeven, zoals de Bank America card en de Franse Carte Blue.

Visa geeft ook debitcards uit onder verschillende namen. In de VS heet de debitcard Visa Check, in het Verenigd Koninkrijk Visa Debet Card & Visa Electron en in Europa V Pay.

Beursgang Amerikaanse activiteiten Visa

Visa bestond in 2006 uit de onderdelen Visa Canada, Visa International en Visa U.S.A. In 2006 Besloot Visa om deze onderdelen samen te voegen tot een nieuwe onderneming. Deze nieuwe onderneming, Visa Inc, werd op een later moment op de beurs worden genoteerd. In 2016 maakte Mastercard, een andere creditcardonderneming, een succesvolle beursgang.

De aandelen van Visa Inc. gingen in maart 2008 naar de beurs in New York. De introductiekoers van deze aandelen bedroeg 44 dollar per aandeel, wat hoger lag dan de verwachte koers van 37 tot 42 dollar per aandeel.

Overname van Visa Europe

In 2015 startte Visa Inc. de onderhandelingen om Visa Europe over te nemen. De eigenaren van Visa Europe, 3000 banken en andere financiële instellingen, toonden interesse in deze overname. Visa Inc. betaalde 20 miljard dollar voor deze overname te betalen, en deze werd uiteindelijk in juni 2016 afgerond. Door deze overname zijn alle Visa-activiteiten weer ondergebracht in één bedrijf.

Is het slim om te beleggen in Visa aandelen?

Sommige concurrenten van Visa geven ook creditcards uit; denk hierbij bijvoorbeeld aan American Express. Wanneer het goed gaat met de economie dan kan dit voordelig uitpakken. De bedrijven verdienen dan uiteindelijk extra veel geld door de rente op de kredietkaarten. Wanneer het slecht gaat met de economie dan is dit juist een nadeel, aangezien veel mensen hun schulden dan niet kunnen terugbetalen. Visa geeft de creditcards zelf niet uit, waardoor dit bedrijf een veiligere keuze is tijdens economisch onzekere tijden.

Visa verdient geld door het verwerken van data van klanten en betalingen. Ook bieden ze speciale diensten aan tegen extra kosten. Het merk bediend maar liefst 200 landen en regio’s waardoor de risico’s verdeeld zijn. Wanneer het slecht gaat in Amerika, dan kunnen de resultaten worden opgevangen in Azië of Europa.

Een andere trend waar het bedrijf mooi op kan inspelen, is de overgang naar e-commerce. Creditcards zijn hier een populaire betaaloptie. Ook door de wereldwijde coronapandemie is er meer aandacht gekomen voor digitaal betalen. Dit zijn allemaal goede redenen om wat Visa aandelen te kopen.

Het bedrijf heeft ook interesse in cryptocurrencies. Visa werkt niet meer samen met de digitale munt van Facebook. Toch kan het aantrekkelijk voor Visa zijn om deze techniek te omarmen, aangezien het de transactiekosten verder kan verlagen. Wanneer het Visa lukt om de blockchain techniek goed toe te passen, dan kan dit nog een goede reden zijn om te investeren in het bedrijf.

Een laatste argument om Visa aandelen te kopen, is het feit dat het bedrijf goed omgaat met nieuwe technologieën. Zo werkt Visa samen met Facebook om betalen met WhatsApp mogelijk te maken in Brazilië. Deze techniek is al erg populair binnen WeChat en kan in de toekomst de winstgevendheid van Visa verhogen. Houd deze ontwikkelingen dus goed in de gaten!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *