Geld verdienen bij dalende koersen

Een groot voordeel van modern beleggen is het feit dat je geld kunt verdienen met dalende koersen! Doordat je ongeacht de richting van de koers geld kunt verdienen is het dus altijd mogelijk om winst te maken! Maar hoe profiteer je nu eigenlijk van dalende (en stijgende) koersen?

Hoe kan je geld verdienen met dalende koersen?

Geld verdienen bij dalende koersen is vrij eenvoudig. Er bestaan verschillende methoden die je kunt gebruiken om te speculeren op een dalende koers. We bespreken elke manier hier.

Methode 1: door middel van CFD’s

CFD’s zijn een type derivaat waarmee het mogelijk is om te speculeren op een dalende koers. Het is vrij eenvoudig om CFD’s te gebruiken voor het speculeren op een daling. Bij de meeste brokers is dit een kwestie van op de knop verkopen drukken. Vervolgens is elke euro daling van het betreffende effect een euro winst voor jou!

Je kan het beste CFD’s verhandelen bij een CFD broker. Bij een CFD broker kan je in aandelen, grondstoffen, indexfondsen en valuta’s handelen. Door een gratis demoaccount te openen bij een broker kan je direct speculeren op een dalene koers. Wil je eerst meer lezen over CFD’s in het algemeen? Lees hier meer over beleggen in CFD’s.

Geld verdienen dalende koersen CFD

Bij een CFD broker kan je eenvoudig profiteren van dalende koersen

Methode 2: door middel van opties

Je kan ook gebruik maken van opties om te profiteren van een dalende koers. Hiervoor kan je een zogenaamde put optie gebruiken. Een put optie maakt het mogelijk om een aandeel tegen een bepaalde prijs te verkopen. Wanneer de koers vervolgens daalt, kan je het aandeel goedkoper inslaan. Het is vervolgens nog steeds mogelijk om het aandeel tegen de hogere prijs te verkopen. Op die manier profiteer je dus van de daling van de koers.

Opties hebben een beperkte houdbaarheid. Alleen binnen de looptijd van de optie kan je deze uitoefenen en dus profiteren van een dalende koers. Voor een optie betaal je een premie. Het is dus belangrijk dat je een optie koopt die binnen de looptijd winstgevend wordt. Lees hier meer over beleggen in opties.

put optie dalende koers

Een lagere aandeelprijs betekent meer winst bij een put optie

Methode 3: door short te gaan

Bij de meer traditionele brokers is het ook mogelijk om short te gaan. Dit werkt doorgaans op marge. Je verkoopt dan een aandeel dat je eigenlijk nog niet bezit. Vervolgens koop je het aandeel terug wanneer de koers is gedaald. Het verschil is vervolgens je winst. Je moet wel oppassen wanneer je op deze manier short gaan. Bij veel brokers is het namelijk mogelijk om achter te blijven met een negatief saldo. Bij de meeste CFD brokers is dit niet het geval.

In het artikel short gaan lees je meer over short gaan. Ook kan je hier meer lezen over het gebruik van een marge.

Hoe profiteer je van forse dalingen?

dalende koers

Stijgingen gaan vaak vrij geleidelijk, terwijl forse dalingen vaak in één keer gebeuren. Hier kan je enorm veel geld mee verdienen! Negatief nieuws rondom een aandeel of economische zone kan een indicatie zijn dat de koers flink gaat dalen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij het aandeel SNS Reaal toen negatieve berichtgevingen rondom de bedrijfsresultaten naar buiten kwamen.

Wanneer je een daling verwacht kan je het resultaat nog verder verbeteren door gebruik te maken van een hefboom. Door een hefboom te gebruiken telt iedere euro harder mee. Met een hefboom van één om twintig is een daling van één euro een winst van twintig euro waard. Vanzelfsprekend loopt je verlies ook een stuk sneller op wanneer je een hefboom gebruikt.

Wanneer een aandeel daalt met 30 procent kan je een rendement behalen van 300-600 procent! Tijdens een crisis kan je op die manier forse rendementen behalen. Tijdens een economische crisis beleggen kan dan ook een goed idee zijn wanneer je een goede strategie toepast.

Beweging is alles wat je nodig hebt!

Uiteindelijk heb je bij beleggen tegenwoordig alleen maar beweging nodig. Het maakt niet uit of de koersen dalen of stijgen: je kan altijd geld verdienen. Wel is het belangrijk om op het juiste moment te kopen of verkopen. Deze timing kan je leren door veel te oefenen bij een broker met een demo: op die manier leer je bepaalde patronen herkennen en kan je dalende koersen sneller zien aankomen.

Kopen en verkopen: hoe doe je dat?

Normaal gesproken kies je bij de handel in bijvoorbeeld aandelen voor de optie kopen. Wanneer je koopt verdien je geld wanneer de koers stijgt. Dit kan erg winstgevend zijn, maar de laatste tijd gebeurt het nog wel eens dat de beurskoers flink inzakt.

Wanneer je verwacht dat de koers gaat inzakken is het verstandig om de optie verkopen te kiezen. Je verdient dan juist geld wanneer de koers van het effect daalt. Op die manier profiteer je dus van een situatie waarin de meeste mensen enorm veel geld verdienen!

Informatief: in beurstermen wordt kopen ook wel long genoemd en verkopen short

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!