Geld verdienen bij dalende koersen

Een groot voordeel van modern beleggen is het feit dat je geld kunt verdienen met dalende koersen! Doordat je ongeacht de richting van de koers geld kunt verdienen is het dus altijd mogelijk om winst te maken! Maar hoe profiteer je nu eigenlijk van dalende (en stijgende) koersen?

Hoe geld verdienen met dalende koersen?

Geld verdienen bij dalende koersen is vrij eenvoudig. Hiervoor heb je een account bij een CFD broker nodig. Bij een CFD broker kan je in aandelen, grondstoffen, indexfondsen en valuta’s handelen. Door een gratis demoaccount te openen bij een broker kan je winst maken door te beleggen.

Kopen en verkopen

Normaal gesproken kies je bij de handel in bijvoorbeeld aandelen voor de optie kopen. Wanneer je koopt verdien je geld wanneer de koers stijgt. Dit kan erg winstgevend zijn, maar de laatste tijd gebeurt het nog wel eens dat de beurskoers flink inzakt.

Wanneer je verwacht dat de koers gaat inzakken is het verstandig om de optie verkopen te kiezen. Je verdient dan juist geld wanneer de koers van het effect daalt. Op die manier profiteer je dus van een situatie waarin de meeste mensen enorm veel geld verdienen!

Informatief: in beurstermen wordt kopen ook wel long genoemd en verkopen short

Profiteren van forse dalingen

dalende koersStijgingen gaan vaak vrij geleidelijk, terwijl forse dalingen vaak in één keer gebeuren. Hier kan je enorm veel geld mee verdienen! Negatief nieuws rondom een aandeel of economische zone kan een indicatie zijn dat de koers flink gaat dalen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij het aandeel SNS Reaal toen negatieve berichtgevingen rondom de bedrijfsresultaten naar buiten kwamen.

Wanneer je een daling verwacht kan je het resultaat nog verder verbeteren door gebruik te maken van een hefboom. Door een hefboom te gebruiken telt iedere euro harder mee. Met een hefboom van één om twintig is een daling van één euro een winst van twintig euro waard.

Wanneer een aandeel daalt met 30 procent kan je een rendement behalen van 300-600 procent!

Beweging is alles wat je nodig hebt!

Uiteindelijk heb je bij beleggen tegenwoordig alleen maar beweging nodig. Het maakt niet uit of de koersen dalen of stijgen: je kan altijd geld verdienen. Wel is het belangrijk om op het juiste moment te kopen of verkopen. Deze timing kan je leren door veel te oefenen bij een broker met een demo: op die manier leer je bepaalde patronen herkennen en kan je dalende koersen sneller zien aankomen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!