fbpx

Beleggen in Heineken: aandeel kopen/verkopen & koers

HeinekenHeineken NV is een Nederlandse Multinational in de drankensector en natuurlijk de biersector. Ze zijn actief in meer dan 178 landen over de gehele wereld. Heineken behoort tot de grootste brouwerijen van de wereld met een totaal biervolume van meer dan 164 miljoen hectoliter. Alleen het Belgische Anheurser-Busch InBev en het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller zijn nog groter. Op het gebied van cider is Heineken wel de grootste producten ter wereld. Heineken opereert daarnaast via exportactiviteiten en licentiepartners. In Europa vindt ruim de helft van de afzet plaatst. Over de gehele wereld heeft Heineken bijna 70.000 mensen aan het werk.

Beleggen in Heineken

De zin ‘doe mij maar een biertje’ hoor je maar al te vaak. Of de tijden nu goed of slecht zijn, alcohol is altijd een gewilde gast bij een feestje of voor het wegdrinken van een dipje. Geloof je ook in de kracht van het bedrijf Heineken? Misschien is het dan verstandig om het CFD aandeel Heineken te kopen bij de broker Plus500! Op deze pagina vind je nog meer informatie over Heineken en kan je tevens wat meer leren over het bedrijf.

Marktaandeel Heineken

Heineken bezit en beheert diverse biermerken, waarvan de merken Heineken en Amstel de belangrijkste internationale merken zijn. Van deze merken is Heineken het best verkochte biermerk in Europa en Amstel is de nummer 3. Wereldwijd heeft Heineken een marktaandeel van 8,8% en hoeft daardoor alleen SABMiller, met 8,9%, en Anheuser-Busch InBev, met 18,3%, voor te laten gaan. Carlsberg is een goede 4e met 5,6% marktaandeel.

Naast Heineken en Amstel bezit en beheert Heineken meer dan 250 merken, waaronder Sol, Desperados, 33 Export, Cruzcampo, Birra Moretti, Murphy’s, Star en de Cidermerken Strongbow en Jillz. Tevens is Heineken eigenaar van Vrumona in Bunnik dat frisdranken als Pepsi, Sisi en Sourcy produceert.

Geschiedenis

Heineken is in 1864 ontstaan toen Gerard Adriaan Heineken de brouwerij ‘De Hooiberg’ in Amsterdam kocht. De naam van de bouwerij werd in 1873 gewijzigd in Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij NV. In 1874 werd in Rotterdam een 2e brouwerij geopend.

Na de Eerste Wereldoorlog richtte Heineken zich steeds meer op de export, met name door de drooglegging in de Verenigde Staten. Sindsdien is Heineken het succesvolste geïmporteerde biermerk. Later, in 1968, is Heineken gefuseerd met de destijds ook in Amsterdam gevestigde grootste concurrent, namelijk Amstelbier.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!