fbpx

Beleggen in ING: aandeel kopen & actuele koers

INGDe ING Groep NV is een van oorsprong Nederlandse financiële instelling die wereldwijd opereert. De multinational heeft meer dan 100.000 werknemers en 85 miljoen klanten, verspreidt over meer dan 40 landen. Het huidige ING is in 1991 ontstaan uit een fusie van Nationale-Nederlanden en de NMB Postbank Groep. De nieuwe naam Internationale Nederlanden Groep werd vrij snel na de fusie al ingekort tot I-N-G, waardoor de instelling al snel heeft besloten om de statutaire naam te wijzigen in ING Groep NV.

Aandelen ING kopen

Bij Plus500 kan je zelf CFD aandelen ING kopen. Iedereen kent ING wel, maar wist je dat het ook mogelijk is om geld te verdienen aan ING? Dit kan je doen door te speculeren op de koers van het aandeel. Wanneer je denkt dat de koers omhoog of omlaag gaat kan je hier eenvoudig op inspelen waardoor je ongeacht de richting altijd geld kunt verdienen door aandelen ING te verhandelen.  Op deze pagina vind je verdere informatie rondom het bedrijf ING en kan je tevens de koers bekijken.

Over het bedrijf

In 2007 was de ING naar grootte het 9e bedrijf ter wereld. Na Mitsubishi Bank was ING zelfs de grootste spaarbank ter wereld.

De aandelen van de ING Groep NV zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en de New York Stock Exchange.  Sinds 2009 zijn ze niet meer genoteerd in Parijs, Frankfurt en Zürich. Dat was ook het jaar dat de verzekeringstak werd afgesplitst van ING Groep NV.

Ontstaan ING

De ING is eigenlijk al ontstaan in 1845, toen de Assurantie-Maatschappij tegen Brandschade, De Nederlanden van 1845, werd opgericht. Deze maatschappij groeide snel en was het eerste Nederlandse bedrijf dat internationaal opereerde. In 1900 hadden ze al 139 agentschappen over de gehele wereld. Dit is dan ook het fundament van de heden ten daagse ING.

In 1863 is de Nationale Levensverzekering Bank in Rotterdam opgericht dat 100 jaar later ging fuseren met De Nederlanden van 1845. Hierdoor is de Nationale-Nederlanden (NN) ontstaan.

De Rijkspostspaarbank is in 1881 opgericht, dat werd 100 jaar later, na de privatisering, de Postbank.

In 1993 zijn al deze bedrijven gefuseerd tot de huidige ING Groep NV.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!