fbpx

Beleggen in Randstad: koers & bedrijfsinformatie

RandstadRandstad Holding NV is een Nederlandse multinational die zich richt op uitzendwerk en HR-diensten. Randstad werd door Frits Goldschmeding in 1960 in Nederland opgericht en is momenteel actief in meer dan 40 landen. Randstad heeft bijna 90.000 werknemers en meer dan 500.000 mensen zijn er dagelijks via Randstad aan het werk bij andere bedrijven. Randstad heeft wereldwijd meer dan 3.500 vestigingen en bijna 1.200 inhouselocaties.

Een inhouselocatie is daar waar Randstad op één locatie voor een specifieke klant werkt, vaak bij de klant in hetzelfde pand. Randstand is de op één na grootste HR-dienstverlener ter wereld, net achter Adecco uit Zwitserland.

Beleggen in Randstad

Het CFD aandeel Randstad kan je aanschaffen via de broker Plus500. Bij Plus500 kan je beleggen gratis uitproberen met een demo van €20.000 of met een kleine storting van 100 euro of meer. Doordat je bij deze broker ook met een zogenaamde hefboom kunt beleggen is het met dit lage bedrag al mogelijk om enkele aandelen Randstad te kopen of verkopen. Bekijk hieronder de grafiek met het koersverloop van Randstad of lees verder voor meer informatie over dit bedrijf.

Overname Temp-Team

Toenmalig concurrent Tempo-Team kwam de recessie van na 1980 niet goed door, waardoor het in 1982 is overgenomen door Randstad voor maar slechts 125.000 euro, echter wel met de verplichting om een grote schuld af te lossen. Vanaf dat moment werkt Randstad onder een 2e merknaam in dezelfde markt, echter bewust anders dan Randstad zelf.

Randstad Holding NV is als RAND genoteerd in Amsterdam op de AEX van Euronext. Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen. De oorspronkelijke oprichter Frits Goldschmeding is nog altijd de grootste aandeelhouder.

Geschiedenis

In 1960 richtten Frits Goldschmeding en Ger Daleboudt vanuit een studentenkamer Randstad op. Beiden waren op dat moment student aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Goldschmeding had op dat moment net een scriptie geschreven over het fenomeen tijdelijke arbeid, een fenomeen dat in 1960 in Nederland nog nauwelijks bestaat. In de scriptie gaat Goldschmeding in op het feit dat bedrijven tijdens piekperiodes heel gemakkelijk extra machines en gebouwen kunnen huren, maar geen tijdelijke mensen.

Bedrijven hebben daardoor op minder drukke tijden teveel mensen, of tijdens drukke periodes te weinig mensen. In een flexibele arbeidsmarkt zouden bedrijven veel beter met de economie mee kunnen bewegen en zouden werknemers gemakkelijker van baan kunnen veranderen en daardoor sneller ervaring kunnen opdoen.

Van scriptie tot bedrijf

Door zijn scriptie kreeg Goldschmeding al snel het plan om zelf een uitzendbureau te beginnen vanuit zijn zolderkamer in zijn studentenwoning in Amsterdam. Destijds heette het Uitzendbureau Amstelveen. Door de verbeterende economie in de jaren 60 steeg ook het uitzendbureau gestaag mee. Nadat ze waren afgestudeerd in 1963 hebben ze hun eerste echter kantoor betrokken. Tevens kregen ze vestigingen in Leiden en Rotterdam en werd de naam veranderd in Randstad Uitzendbureau.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!