fbpx

Beleggen in Reed Elsevier: aandeel kopen & koers

Reed elsevierReed Elsevier is een Nederlands/Engels bedrijf dat in 1993 is ontstaan uit de fusie tussen uitgeverijen Reed en Elsevier. In totaal werken er ruim 30.000 mensen bij het bedrijf. Reed Elsevier bestaat uit 3 bedrijfsonderdelen die we verderop bespreken.

Zelf handelen in aandelen Elsevier

Bij Plus500 kan je als particulier zelf handelen in CFD aandelen Elsevier. Je hebt binnen de software de mogelijkheid om te kopen of om te verkopen. Wanneer je het aandeel Elsevier koopt verdien je geld zodra de koers stijgt en wanneer je het aandeel verkoopt verdien je geld wanneer de koers daalt. Eigenlijk is beweging dus het enige wat je nodig hebt om geld te verdienen met de handel in Elsevier. Op deze pagina kan je meer lezen over het bedrijf en hier vind je tevens de laatste koersgrafiek.

Onderdelen Reed Elsevier

Elsevier is een wetenschappelijke, technische en medische uitgeverij. Tot 2002 heette de uitgever van wetenschappelijke literatuur Elsevier Science en werd toen omgedoopt tot Elsevier. Ze geven ongeveer 2.000 wetenschappelijke, technische en medische tijdschriften uit en meer dan 20.000 boektitels.

LexisNexis is een online uitgeverij van onder meer juridische literatuur.

Reed Business is gericht op de zakelijke markt en uitgever van diverse vakbladen zoals De Accountant, Distrifood, Misset Horeca en Boerderij. Daarnaast geven ze ook weekbladen uit zoals het opinieweekblad Elsevier.

Geschiedenis

Reed Elsevier heeft een lange en trotse geschiedenis die zelfs teruggaat tot de late 19e eeuw en aan het baanbrekende werk van de Engelse en Nederlandse industriëlen.

In 1894 richtte Albert E. Reed een krantenpapier fabriek op in Tovil Mill in Kent, Engeland, dat zou uitgroeien tot Reed International PLC. In 1903 was het bedrijf uitgegroeid tot Reed NV. Door vele overnames en fusies is het bedrijf uitgegroeid tot een breed scala aan activiteiten, variërend van papier en verpakkingen, productie van bouw- en decoratieve producten  tot het publiceren van kranten, boeken en tijdschriften. Later is Reed International zich meer en meer gaan concentreren op haar publicatie en informatie bedrijven. In 1987 werd haar laatste productiebedrijf afgestoten.

Door in 1880 de belangen van een aantal Nederlandse uitgeverijen en boekverkopers te  bundelen heeft Jacobus George Robbers de basis gelegd voor wat uit zou groeien tot Elsevier NV. De naam werd ontleend aan een 16e eeuwse familie van boekverkopers en drukkers.

In 1993 zijn beide bedrijven gefuseerd tot Reed Elsevier NV.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!