Coca-Cola aandelen kopen

Coca-Cola is misschien wel één van de bekendste merknamen ter wereld. Op mensen die in Noord-Korea en Cuba wonen na heeft iedereen wel eens een glaasje Coca-Cola gedronken. Wil je ook beleggen in deze wereldwijd succesvolle onderneming? Bekijk dan direct waar je het beste Coca-Cola aandelen kunt kopen of raadpleeg de laatste koers.

Hoe kan je actief beleggen in Coca-Cola?

Wil je liever actief beleggen in Coca-Cola? Het aandeel Coca-Cola is vrij stabiel en extreme schommelingen zijn zeldzaam. De vraag naar Coca-Cola is immers ook vrij stabiel waardoor het bedrijf een betrouwbare inkomstenstroom heeft. Toch beweegt ook een aandeel als Coca-Cola wel eens omlaag tijdens bijvoorbeeld een recessie. Door actiever te beleggen kan je hiervan profiteren.

Eén manier om hiervan te profiteren is door aandelen te kopen wanneer de koers net was is ingezakt. Je kan ook nog een actievere aanpak kiezen door CFD’s te gebruiken om in de koersontwikkelingen van Coca-Cola te beleggen. Een goede partij om dit te doen is Plus500. Met de onderstaande knop kan je een gratis demoaccount openen bij deze broker :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Coca-Cola aandelen kopen?

Wil je aandelen Coca-Cola Company aanschaffen? Dat kan bij een online brokers. Brokers rekenen verschillende tarieven voor hun aandelen. Het is belangrijk om een partij te kiezen met lage tarieven. Hoge transactiekosten kunnen je op de lange termijn duizenden euro’s kosten. Bij eToro kan je zonder transactiekosten Amerikaanse aandelen kopen. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen:

etoro aanmelden

In de onderstaande tabel kan je bekijken tegen welke tarieven je aandelen Coca-Cola kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Coca-Cola Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + 0,004USD voor Coca-Cola Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Coca-Cola? 

Ben je benieuwd naar de laatste koersontwikkeling van het bedrijf Coca-Cola? In de onderstaande grafiek kan je de CFD koers van het aandeel Coca-Cola raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

Over de Coca-Cola Company

Bijna iedereen weet wat Coca-Cola is. Deze suiker en koolzuurhoudende frisdrank is wereldberoemd. De drank is in bijna alle landen te koop. De twee landen waar je geen Coca-Cola kunt kopen zijn Cuba en Noord-Korea.

In 1886 vervaardigde een apotheker in Atlanta de eerste Coca-Cola. Zijn naam was John Pemberton. In 1893 werd Coca-Cola als handelsmerk geregistreerd. Men ziet Coca-Cola als de belichaming van de Verenigde Staten. De drank verwijst naar de American dream en naar het “Yankee-imperialisme”. In Nederland werd Coca-Cola voor het eerst verkocht in 1928. Waar? Bij een kraampje in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Coca Cola

Wat zijn de activiteiten van het bedrijf?

De volledige naam van Coca-Cola is de Coca-Cola Company. Het bedrijf doet meer dan alleen maar de beroemde Coca-Cola frisdrank produceren. Het bedrijf verkoopt namelijk ook diverse andere drankjes: denk hierbij aan water, sappen en sportdranken. Coca-Cola produceert zelfs verschillende type thee.

Maar waar verkoopt Coca-Cola nu eigenlijk het meeste? Dit zijn Mexico, China en Brazilië. Wanneer je een investering in Coca-Cola overweegt, is het dus verstandig om aandacht te besteden aan de economische situatie in deze regio’s.

In 2018 maakte Coca-Cola bovendien bekend dat ze de koffieketen Costa Coffee gaan overnemen voor een bedrag van 3,9 miljard pond. Dat is natuurlijk een flinke overname! Denk je dat deze investering een positieve bijdrage gaat leveren aan de resultaten van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om aandelen Coca-Cola te kopen.

Investering van Warren Buffett

Bijna iedereen kent Warren Buffettt wel: hij is één van de meest succesvolle en de rijkste belegger van de wereld. Warren Buffett is al sinds 1987 geïnvesteerd in aandelen Coca-Cola en lijkt nog steeds veel vertrouwen te hebben in de aandelen. Wanneer de koers wat inzakt vanwege een beursdipje zie je dat hij vaak wat aandelen bijkoopt. Momenteel bezit hij tien procent van de aandelen van het bedrijf.

Gezondheid

De frisdranken van Coca-Cola hebben niet de reputatie om gezond te zijn. Wanneer de wil om gezond te zijn wereldwijd doorzet kan dit negatief uitpakken voor de afzet van de Coca-Cola Company. Zelf heb ik bijvoorbeeld besloten om geen frisdranken meer te drinken vanwege alle slechte stoffen die erin zitten.

Maar zelfs wanneer Coca-Cola minder populair zou worden, heeft het bedrijf voldoende gezondere alternatieven waar ze alsnog geld mee kunnen verdienen. Denk je dat Coca-Cola ook in de toekomst veel drankjes zal blijven afzetten? Dan kan je een belegging in het bedrijf zeker overwegen!

De bedenker van de naam en het fraaie logo

Frank M. Robertson bedacht de naam Coca-Cola. Hij was de boekhouder van John Pemberton. Door de naam in sierlijke letters in zijn kasboek te schrijven, ontwierp hij ook de sierlijk gevormde letters. Ze zijn geschreven in Spencerian script. De letters zien er nog steeds zo uit. Er zijn door de jaren heen wel enkele subtiele veranderingen aangebracht.

Het ontstaan van het wereldberoemde Coca-Cola flesje

Coca-Cola organiseerde in 1915 een wedstrijd. De deelnemers kregen de opdracht om een flesje te ontwerpen dat onderscheidend was. Zelfs op de tast en in stukjes op de vloer moest het flesje herkenbaar zijn. Glasfabrikant The Root Glass Company won de wedstrijd. Zo ontstond het beroemde Coca-Cola flesje. Dit flesje werd in 1916 geïntroduceerd. Het wereldwijd bekende flesje heeft geribbelde lijnen en rondingen. Het flesje is uitgegroeid tot een wereldwijd cultobject.

Geheime recept en formule

Wat is het geheime ingrediënt van Coca-Cola? Een combinatie van zeven verschillende smaakstoffen. Die smaakstoffen worden samen 7X genoemd. In Atlanta in de VS bevindt zich het Coca-Cola museum ‘The world of Coca-Cola’. Daar wordt de geheime formule bewaard. Slecht enkele mensen weten wat de geheime formule is.

Coca-Cola in cijfers

De Coca-Cola Company had in 2017 een omzet van 35.416 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat was 7.501 miljoen dollar. Het nettoresultaat was 1,283 dollar. Het bedrijf had in 2017 61.800 werknemers in dienst.

Beurskoers aandelen Coca-Cola

Zeker is dat aandelen Coca-Cola in het verleden altijd goed hebben gepresteerd. Wie in 1988 voor 1.000 dollar Coca Cola aandelen had gekocht kon ze in 2018 voor 18.725 dollar verkopen. Dat is een gemiddeld jaarlijks rendement van 11%.

Het afgelopen jaar is de koers van een aandeel Coca-Cola behoorlijk gestegen. Op 7 februari 2019 moest voor een aandeel Coca-Cola 49,42 dollar worden betaald. Een jaar later, op 7 februari 2020, moet voor een aandeel Coca-Cola 59,22 dollar worden betaald. De koers zal waarschijnlijk blijven stijgen.

Hieronder zie je het koersverloop van de aandelen van de Coca-Cola Company:

Coca Cola koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment