Colgate-Palmolive aandelen kopen

Colgate-Palmolive is het perfecte voorbeeld van een wat saai aandeel dat wel erg goed presteert. Het bedrijf heeft al 50 jaar lang haar dividend verhoogd en mensen zullen altijd hun tanden moeten verzorgen en hun handen moeten wassen. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf beleggen in dit succesvolle concern?

Hoe kan je beleggen in Colgate-Palmolive?

Wanneer je wilt profiteren van alle koersschommelingen van et aandeel Colgate-Palmolive, dan is het verstandig om actief te handelen op de koers. Dit kan je doen door gebruik te maken van een dervivaat zoals de CFD. Je kunt met een short positie dan zelfs een gunstig resultaat behalen wanneer de aandelenkoers daalt.

Wil je het actief verhandelen van Colgate-Palmolive aandelen zelf proberen? Open dan direct een gratis demo bij Plus500 en probeer de mogelijkheden uit:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Colgate-Palmolive aandelen kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een stabiel aandeel met een goede dividenduitkering dan kan Colgate-Palmolive een goede keuze zijn. Beide merknamen liggen goed in de markt waardoor mensen vaak hersenloos hun producten kiezen. Bovendien produceren de bedrijven producten die eigenlijk altijd wel nodig zijn: hierdoor kan een investering in Colgate-Palmolive onder alle economische omstandigheden goed uitpakken.

Een goede partij om Colgate-Palmolive aandelen bij te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over alle aandelen. Gebruik de knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Colgate-Palmolive?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Colgate-Palmolive zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Colgate-Palmolive kunt kopen:

Over het bedrijf Colgate-Palmolive

De Amerikaanse multinational brengt merkproducten op het gebied van persoonlijke verzorging, mondverzorging en huishoudelijke verzorging op de markt. Ook maakt het bedrijf diervoeding. Het bedrijf, dat wereldwijd actief is, behaalt de helft van zijn omzet, diervoeding buiten beschouwing gelaten, in Noord- en Latijns-Amerika. Europa is goed voor een zesde deel van de omzet. Het aandeel van de verkochte diervoeding is 15 procent van de totale omzet.

De Nederlandse vestiging van dit bedrijf is, onder de naam Colgate-Palmolive Nederland bv, gevestigd in Weesp. Door deze Nederlandse vestingen worden onder andere producten als tandpasta, shampoo, douchegel en allesreiniger op de markt gebracht.

Colgate aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In de Verenigde Staten richtte William Colgate zeep- en kaarsenmaker in 1806 het bedrijf William Colgate & Company. Dit bedrijf, dat destijds gevestigd was aan Dutch Street in New York, maakte stijfsel, kaarsen en zeep. William Colgate overleed in 1857.

Zijn zoon, Samuel Colgate, nam het bedrijf over. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate & Company. In 1873 produceerde het bedrijf zijn eerste geurende handcrème. In 1896 bracht het bedrijf  de eerste tubes tandpasta op de markt.

De eerste volledig van pal- en olijfolie gemaakte Palmolive zeep werd in 1896 geproduceerd door de B.J. Johnson Soap Company. Dit bedrijf was gevestigd in Milwaukee in de staat Wisconsin. Omdat de zeep erg populair was werd de naam van het bedrijf gewijzigd in The Palmolive Company.

Na een fusie in 1926 met de zeepproducent Peet Brothers  wijzigde de naam van het bedrijf in Palmolive-Peet Company. In 1928 werd Colgate & Company gekocht. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in Colgate-Palmolive-Peet Company. In 1953 verdween Peet uit de naam van het bedrijf. Toen werd de naam van het bedrijf dus Colgate-Palmolive Company.

Gaba Group en Palmolive

Het Zwitserse bedrijf Gaba Group maakt tandheelkundige en mondverzorgingsproducten. Bekende merken van dit bedrijf zijn Elmex, Meridol en Aronal. Sinds 2004 behoort de Gaba Group tot de Colgate-Palmolive Group.

Meer vraag naar producten van Colgate-Palmolive

In 2020 profiteert het bedrijf Colgate-Palmolive, producent van onder andere zeep, shampoo en tandpasta, van de groeiende vraag naar verzorgingsproducten. Zo wordt er, uit vrees voor het coronavirus, meer zeep verkocht. In het tweede kwartaal van 2020 groeide de omzet van het bedrijf in Europa met 17 procent. Waarschijnlijk is deze omzetstijging deels een gevolg van het hamsteren door de consumenten.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!