Nikola Corporation aandelen kopen

Nikola is misschien wel het volgende Tesla.. een bescheiden investering in Nikola Corporation kan dan ook interessant zijn. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste beleggen in Nikola? En wat is de actuele koers van Nikola? In dit artikel lees je alles over het bedrijf!

Hoe kan je actief beleggen in Nikola Corporation?

Actief beleggen in een bedrijf als Nikola kan erg interessant zijn. Het aandeel is immers erg volatiel: in 2020 behaalde het aandeel een top van 60 dollar terwijl het aandeel ook weer flink inzakte naar 20 dollar. Het aandeel daalde in waarde doordat de oprichter in een slecht daglicht kwam te staan: hij zou gefraudeerd hebben.

Door actief te handelen kan je constant inspelen op de actuele ontwikkelingen. Het is met een short positie namelijk ook mogelijk om juist in te zetten op een dalende koers. Een goede broker waar je actief kunt handelen in CFD Nikola aandelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Nikola aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Nikola? Het bedrijf heeft zeker interessante en innovatieve ideeën. Aangezien het bedrijf nog vrij nieuw is, bestaat er nog veel onzekerheid over de toekomst. Toch heeft Tesla al bewezen dat dit soort innovatieve bedrijven het plotseling erg goed kunnen doen. Bij eToro kan je zonder commissies te betalen Nikola aandelen kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze broker:

eToro aanmelden

Wat is de actuele aandelenkoers van Nikola?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Nikola zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je Nikola CFD aandelen kunt kopen & verkopen.

Over het bedrijf Nikola

Sinds elektrisch en klimaatneutraal autorijden steeds meer de standaard begint te worden zitten de fabrikanten van modern rijden niet stil. Dit heeft er zelfs toe geleid dat in 2016 Nikola Corporation tot stand is gekomen. Dit is een bedrijf dat is opgericht in Phoenix in de staat Arizona in de Verenigde Staten. Nikola Corporation staat voor verduurzamen en is daardoor gericht op het maken van emissieloze voertuigen, oftewel waar je veel kilometers mee kunt maken zonder dat je de ozonlaag en het klimaat te veel schade aanbrengt.

De naam Nikola Corporation komt van de bekende uitvinder Nikola Tesla, net als dat van een andere grote speler op het gebied van emissievrij rijden. In 2015 begon oprichter Trevor Milton met het concept onder de naam Nikola Motor Company en wijzigde deze naam een jaar later om zich wat breder op de markt te kunnen richten.

Nikola aandelen kopen

Groei van het bedrijf

Nikola Corporation is in korte tijd enorm in grootte en daarmee ook in waarde gegroeid. Waar het begon als een individuele onderneming kwamen er al snel extra dochterbedrijven bij. Bekende nevenondernemingen zijn Nikola One en Nikola Tre, die zich vooral richten op vrachtwagens met zes wielen en verschillende aandrijvingen die rijden op waterstof. Deze trucks zijn met name bedoeld voor de Europese markt. Andere dochterondernemingen van Nikola Corporation zijn Nikola Powersports en Nikola Energy Company, waar de focus vooral richt op milieuvriendelijke sportieve wagens en gezinsauto’s op elektriciteit.

De groei van Nikola Corporation komt met name door veel samenwerkingen en overnames. Zo konden de vrachtwagens op waterstof gerealiseerd worden door een samenwerking met Iveco, een Italiaanse fabrikant van grote voertuigen als vrachtwagens en busjes. In 2020 ging de waarde van Nikola Corporation exponentieel omhoog door onder andere een samenwerking aan te gaan met General Motors oftewel GM, Amerika’s grootste en bekendste producenten om samen een pick-up truck te ontwerpen.

Ook in 2020 werd Nikola Corporation een beursgenoteerd bedrijf. Dit was mogelijk doordat Milton een deal had gesloten met VectoIQ, een al bestaand beursgenoteerd bedrijf dat niet veel activiteiten op de beurs uitvoerde. Door een zogeheten omgekeerde overname kon Nikola Corporation VectoIQ overnemen om mee te kunnen spelen op de Amerikaanse beurs voor technologie NASDAQ.

De aandelen van Nikola Corporation

Milieuvriendelijk rijden in elke vorm wordt steeds populairder en dit is ook goed te zien bij Nikola Corporation. De aandelen van het bedrijf op de beurs stegen het eerste jaar al vrij snel. De waarde van Nikola Corporation werd voor het aantreden op de beurs geschat op zo’n 13 miljard dollar, waarvan de omzet 80 miljoen dollar bedroeg alleen al in de eerste helft van dit jaar.

Aangezien Nikola Corporation nog maar kort een beursgenoteerd bedrijf is, is het nog niet goed te zeggen hoe erg het bedrijf in waarde gaat stijgen. Wel ziet de toekomst er voor Nikola Corporation, en daarmee ook de aandeelhouders, er erg goed uit. Elektrisch rijden krijgt steeds meer animo en ondernemers en individuen zoeken steeds meer mogelijkheden om hun carbonvoetafdruk zo klein mogelijk te maken. Hierdoor zullen bedrijven als Nikola Corporation steeds meer terrein winnen, vooral wanneer elektrisch rijden steeds meer de standaard wordt.

Voor wie nog in wil stappen in deze aandelenbeurs is een aandeel in Nikola Corporation een goede mogelijkheid. Door de naamsbekendheid en de populariteit van elektrisch rijden kan de aandelenkoers van Nikola nog verder stijgen. Oprichter Trevor Milton is hier een levend voorbeeld van. Hij is niet meer werkzaam als eigenaar van het bedrijf, maar verdient nog steeds goed aan zijn aandeel van de realisatie van het bedrijf.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!