Thomson Reuters is een bekend bedrijf dat actief is in het publiceren en uitgeven van verschillende werken. Het bedrijf werkt daarnaast ook samen met bijvoorbeeld Facebook om fake nieuws van het platform te werken. Overweeg je een belegging in Thomson Reuters? Op deze pagina bespreken we hoe je Thomson Reuters aandelen kunt kopen.
Hoe kan je actief beleggen in Thomson Reuters?
Wil je actief handelen in Thomson Reuters aandelen? Dat is mogelijk bij Plus500! Bij Plus500 kan je zowel inzetten op een dalende als een stijgende koers van het CFD aandeel Thomson Reuters. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:
Waar kan je Thomson Reuters aandelen kopen?
Je kunt Thomson Reuters aandelen kopen bij eToro. eToro is een broker die het mogelijk maakt om aandelen te kopen zonder vaste commissies te betalen. Hierdoor kan je ook met een kleine inleg diverse aandelen kopen en op die manier profiteren van risicospreiding. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij eToro:
Wat is de aandelenkoers van Thomson Reuters?
Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Thomson Reuters? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke koers je de CFD aandelen kunt kopen:
Over het bedrijf Thomson Reuters
De Canadees-Amerikaanse multinational Thomson Reuters is gespecialiseerd in informatiediensten en producten. Het bedrijf is vooral actief in de sectoren wetenschappelijk, medisch, financieel, fiscaal en juridisch. Het hoofdkantoor van dit bedrijf, met werknemers in meer dan 100 landen, bevindt zich in het aan de Times Square in New York gelegen hoofdkantoor.
Ruim 50% van de aandelen van het bedrijf is in handen van de familie Thomson. Ze zijn de rijkste familie in Canada.
Geschiedenis van het bedrijf
De Canadese media baron Roy Thomson richtte in 1934 The Thomson Company op wat ten een krantenuitgeverij was. Hij kocht in 1953 de Schotse krant The Scotsman en verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk. Daar werd hij eigenaar van de kranten The Times en Sunday Times. Ook kocht hij in 1965 de luchtvaartmaatschappij Britannia Airways. De naam werd gewijzigd in Thomsonfly.
In 1976, na de dood van Thomson, richtte het bedrijf zich op de uitgeverijen. Gekocht werden de juridische uitgeverijen Sweet & Maxwell (1987) en West (1996).
Thomson Reuters Company ontstond in 2008. In dat jaar kocht het van oorsprong Canadese bedrijf Thomson de nieuwsdienst Reuters op. Het nieuwe bedrijf Thomson Reuters ontstond op 17 april 2008, via een fusie met de Thomson Reuters Group. De aparte noteringen aan de beurs van Thomson en Reuters aan de London Stock Exchange en de Nasdaq werden in 2009 teruggetrokken. Het fusiebedrijf kreeg een gezamenlijke notering aan de Toronto Stock Exchange en aan de New York Stock Exchange.
Marktleider op het gebied van financiële gegevens
Thomson Reuters Company is, voor de andere grote informatiestrekker Bloomberg, marktleider op het gebied van het verstrekken van financiële gegevens. Elektronische bedrijven en diensten worden door Thomson Reuters geleverd aan bedrijven en professionals in heel de wereld. Ook bedient het bedrijf financiële en mediadiensten, juridische, fiscale en boekhoudkundige markten en de wetenschap. Het bedrijf levert onder andere software voor juridische informatie, zoals Checkpoint en ONESOURCE.
Het controleren van nepnieuws op internet
Persbureau Reuters maakte in 2020 bekend nepnieuws op internet te gaan controleren. Door de redactie gevonden nepberichten op Facebook worden van een annotatie voorzien. Zo wordt duidelijk dat het een misleidend of onjuist bericht is. Door Facebook wordt het bereik van een misleidend of onjuist bericht beperkt, bijvoorbeeld door het bericht minder vaak in het nieuwsoverzicht van Facebook te laten verschijnen.
>