United Airlines aandelen kopen

Overweeg je een belegging in United Airlines? In dit artikel bekijken we hoe & waar je het beste aandelen kunt kopen in deze bekende vliegmaatschappij. Je kunt op deze pagina ook de laatste koersinformatie van United Airlines vinden.

Hoe kan je actief beleggen in United Airlines aandelen?

Het kan lucratief zijn om actief te speculeren op het prijsverloop van United Airlines aandelen. De prestaties van het aandeel zijn namelijk sterk afhankelijk van de economische situatie. Wanneer mensen minder vliegen, dan daalt de koers van het aandeel direct. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie waarbij bijna alle vluchten werden geannuleerd. De aandelenkoers van het aandeel United Airlines daalde toen meer dan 60 procent in een korte periode!

Als actieve belegger kan je inspelen op dit soort ontwikkelingen. Dit doe je door met een CFD een short positie te openen. Bij een short positie behaal je een positief rendement bij een dalende koers, terwijl je juist geld verliest wanneer de koers stijgt. Je kunt actief beleggen in United Airlines aandelen bij Plus500 door gebruik te maken van CFD’s. Met de onderstaande knop kan je direct een gratis demo openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je United Airlines aandelen kopen?

Voordat je United Airlines aandelen koopt, is het verstandig om het bedrijf te vergelijken met bekende concurrenten. Je kan bijvoorbeeld kijken naar het Amerikaanse Delta Airlines, maar ook naar internationale vliegmaatschappijen zoals Lufthansa of Air-France KLM. Op die manier kan je bepalen of United Airlines de beste keuze is voor een investering.

Veel beleggers verliezen de kosten uit het oog wanneer ze investeren in aandelen. Dit is natuurlijk zonde: elke euro die je bespaart op de kosten, komt ten goede aan het rendement dat je behaalt. eToro is daarom een goede keuze voor het kopen van United Airlines aandelen, aangezien je bij deze broker geen commissies hoeft te betalen. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van United Airlines?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van United Airlines zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het CFD aandeel de afgelopen periode heeft gepresteerd.

Over het bedrijf United Airlines

Met meer dan 86.000 medewerkers en meer dan 700 vliegtuigen is United Airlines een grote Amerikaanse vliegtuigmaatschappij. United onderscheidt zich wat betreft service, veiligheid en comfort van de meeste andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Op veel Amerikaanse vliegvelden heeft United Airlines compleet eigen terminals. Er wordt gevlogen met moderne vliegtuigen. Het voor iedereen toegankelijke frequent flyer programma van deze luchtvaartmaatschappij is voor iedereen toegankelijk. Het hoofdkantoor van deze vliegtuigmaatschappij bevindt zich in Chicago.

United Airlines aandelen kopen

De geschiedenis van United Airlines

In 1928 ontstaat United Airlines. In dat jaar werd door de luchtvaartmaatschappijen Boeing Air Transport, National Air Transport, Varney Airlines en Pacific Air Transport een dienstregeling uitgevoerd voor postvervoer. Dit werd gedaan onder de naam United Airlines.

In 1930 was er voldoende vliegtuigcapaciteit om te beginnen met het vervoeren van passagiers. Ellen Church werd ingehuurd om de passagiers aan boord te helpen. Zij was de eerste stewardess. Daarmee werd de basis gelegd voor de vliegmaatschappij United Airlines.

Vliegtuigen van United Airlines werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet voor de oorlogsvoering. Na de Tweede Wereldoorlog profiteerde United Airlines van de in oorlogstijd ontwikkelde technologie, zoals de straalmotor en de drukcabine. Het aantal vliegreizen nam na de Tweede Wereldoorlog sterk toe.

Fusies met andere luchtvaartmaatschappijen

Door in juni 1961 te fuseren met Capital Airlines ontstond één van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. In  mei 1981 besloten de besturen van United en Continental om te fuseren. Deze fusie vond plaats door het uitwisselen van aandelen. Na de fusie draagt de luchtvaartmaatschappij de naam van United en het logo van Continental. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij blijft in Chicago. Met de fusie verwachte men 1 miljard dollar per jaar te besparen.

United Airlines in de rode cijfers

De luchtvaartmaatschappij boekte in het derde kwartaal van 2020 een beduidend lagere omzet. In het derde kwartaal van 2019 bedroeg de omzet nog  11,4 miljard dollar. De omzet was in het derde kwartaal van 2019 gezakt tot 2,5 miljard dollar. Door de impact van het coronavirus dook het bedrijf in de rode cijfers. Pijnlijke maatregelen konden niet uitblijven: 13.000 medewerkers werden op non-actief gesteld. De CEO van de luchtvaartmaatschappij laat weten dat het bedrijf zich richt op een sterk herstel.

Koersverloop van aandelen United Airlines

De koers van het aandeel is in 2020 sterk gedaald. De koersgrafiek laat zien dat het aandeel de afgelopen maand in waarde is gestegen. Onzeker is of deze stijging een vervolg krijgt, want in de maanden augustus en september werd een stijging van de koers gevolgd door een behoorlijke daling.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!