Beleggen met een kleine inleg

Veel mensen denken dat het nodig is om veel geld in te leggen om een fatsoenlijke winst te behalen op de beurs. In dit artikel wil ik graag aantonen dat je met een relatief kleine inleg (100 euro) toch al kunt beleggen door te handelen in CFD’s of Contract for Differences.

Met een kleine inleg beleggen

honderd euro

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent geraakt: je kan met weinig geld immers grote resultaten behalen door te handelen in CFD’s. Maar wat zijn CFD’s nu eigenlijk precies? Bij CFD’s handel je in de onderliggende waarde van een effect zoals een aandeel of een bepaald valutapaar.

Het belangrijkste kenmerk van de handel in CFD’s is dan ook de aanwezigheid van een zogenaamde hefboom. Hierdoor is het mogelijk om met een beperkte inzet een grote transactie te doen zonder het risico te lopen om meer te verliezen dan je inzet. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk precies?

Voorbeeld beleggen

Laten we even een rekenvoorbeeld naar voren brengen. Wanneer je 100 euro stort op een broker rekening van een broker als Plus500 kan je gebruik maken van een hefboom van 1 tot 30. Je kijkt naar de tv waarop het nieuws naar voren komt dan Philips een verkoopsucces heeft dankzij de lancering van een nieuwe televisie. Vanwege dit nieuwsfeit anticipeer je op een stijging, maar er staat slechts 100 euro op je rekening.

De koers van het aandeel noteert momenteel 20 euro, normaal gesproken zou je slechts 5 aandelen kunnen kopen. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom van één om twintig kan je echter voor 2000 euro aan aandelen kopen wat neerkomt op een totaal van 100 aandelen. Wanneer de koers vervolgens stijgt van 20 euro naar 22 euro in een periode van 2 dagen verdien je maar liefst honderd keer 2 euro wat neerkomt op 200 euro (een winst van 200%!)

Met een kleine inleg geld investeren op de beurs is dus zeker mogelijk. Wel is het belangrijk om te benadrukken dat met een hefboom alles harder gaat. Wanneer de koers met 10 cent daalt heb je ook direct honderd keer 10 cent verlies. Gelukkig kan je nooit meer verliezen dan je op je account hebt toegevoegd.

Waarom CFD’s voordelig zijn

Naast het hefboomeffect heeft beleggen in CFD’s nog veel meer voordelen. Eén groot voordeel is het feit dat je ook eenvoudig short kunt gaan. Je verdient dan geld wanneer de koers van een effect daalt waarmee je in beroerde tijden op die manier alsnog veel geld verdienen. Door de aanwezigheid van een hefboom en de mogelijkheid om short te gaan kan je in elk economisch klimaat veel geld verdienen, CFD’s zijn dus dynamischer en winstgevender!

Gratis aan de slag met een demo

Wil je beleggen in CFD’s zelf met een kleine inleg proberen? Dan kan! Bij de meeste brokers kan je snel en eenvoudig een demoaccount openen alwaar je met virtueel geld onder echte marktomstandigheden kunt handelen. Vervolgens kan je zodra je daarvoor klaar bent direct beleggen met een kleine storting van 100 euro of meer. Op die manier begin je klein en kan je met meer gaan beleggen zodra je er klaar voor bent. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment