Hoe veilig is beleggen?

Veel mensen vragen zich af of beleggen wel veilig is. In dit artikel bekijken we hoe veilig beleggen bij brokers als Plus500 en Markets.com is.

Hoe veilig is beleggen?

Beleggen is 100% veilig. Wanneer je met een demoaccount belegt kan je nooit geld verliezen. Zodra je begint met echt geld kan je nooit meer verliezen dan je eigen inzet, en dit gebeurt doorgaans alleen wanneer je een slechte belegging doet. In dit artikel gaan we verder in op de veiligheid van beleggen en de veiligheid van de brokers Plus500 en Markets.com.

  • veilig beleggenJe kan niet meer verliezen dan je stort!
  • Je geld staat veilig & gescheiden op losse accounts.
  • De brokers zijn gereguleerd door toezichthouders.

Aan de slag met beleggen? Op een gratis demoaccount bij een broker!

Kan ik meer verliezen dan ik inzet?

Veel mensen vragen zich af of ze meer kunnen verliezen dan ze inzetten wanneer ze gaan beleggen. Dit is gelukkig niet het geval. Wanneer je niet langer genoeg geld beschikbaar hebt op je account krijg je een zogenaamde margin call. Je hebt dan de kans om geld bij te storten, wanneer je dit niet doet wordt de positie automatisch gesloten en kan je niet meer geld verliezen.

Brokers maken gebruik van een margin call om je als klant te beschermen. Door de margin call kan je nooit meer verliezen dan je inzet. Zelfs wanneer de koers doorschiet is dit niet voor je eigen rekening: de broker maakt in dit geval verlies en deze kosten zullen niet worden doorgerekend.

Overigens is het aan te raden om gebruik te maken van een stop loss: op die manier kan je per losse belegging instellen hoeveel geld je maximaal wilt verliezen.

Is Plus500 betrouwbaar?

Plus500 is een betrouwbare broker. Dit uit zich onder andere door de licentie die ze hebben bij de Financial Conduct Authority, de Engelse waakhond op de financiële markten. Bovendien staat het geld van klanten van Plus500 op gescheiden rekeningen waardoor je er zeker van kan zijn dat de tegoeden niet gebruikt worden voor speculatieve doeleinden. In het artikel over de betrouwbaarheid van Plus500 gaan we verder in op de precieze betrouwbaarheid van Plus500.

Tip: Tot 50.000 pond staat het bedrag gedekt bij Plus500 door de FSCS.

Is Markets.com betrouwbaar?

Ook Markets.com is een uiterst betrouwbare broker.  De broker is gereguleerd door de CYsex / FSA / AFM / CBFA en bedragen zijn tot 20.000 verzekerd. De tegoeden van klanten worden bewaard bij de Royal Bank of Schotland in Londen met een Tripple AAA rating. Bij Markets.com staat je geld dus gegarandeerd veilig!

Tip: Lees ook het artikel 'is beleggen bij buitenlandse brokers veilig'? Voor meer informatie!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!