fbpx

Novacyt aandelen kopen

In het artikel over beleggen tijdens het coronavirus kan je al meer lezen over de interessante kansen die er nu op de beurs bestaan. Een voorbeeld van een aandeel waar je in zou kunnen beleggen is het aandeel Novacyt. Novacyt is een bedrijf dan tests ontwikkelt die kunnen worden gebruikt voor het detecteren van het coronavirus. Maar is het verstandig om te beleggen in Novacyt aandelen? En waar kan je dit nu eigenlijk doen?

Novacyt aandelen kopen

We hebben de brokers waar je het voordeligst Novacyt aandelen kunt kopen voor je op een rij gezet. Het is verstandig om een voordelige broker te kiezen. Op die manier maximaliseer je het rendement op je belegging zoveel mogelijk.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Novacyt Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4+ 0,058% voor Novacyt Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met £6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat doet Novacyt precies?

Novacyt is een bedrijf dat wordt verhandeld aan de Franse beurs. De koers van het aandeel heeft zich door de jaren heen behoorlijk ontwikkeld. Vergeleken met enkele jaren geleden doet het aandeel het helemaal niet zo goed. Onder invloed van het coronavirus zie je echter dat de koers zich flink heeft ontwikkeld en meerdere keren over de kop is gegaan. Hieronder zie je de koersontwikkeling op het moment van schrijven (29 februari 2020):

Novacyt aandeel koersverloop

Maar waarom doet de koers van het aandeel Novacyt het plotseling zo goed? Dit komt doordat het bedrijf zich specialiseert in het leveren van diagnostische tests op basis van moleculair niveau. Ze hebben niet alleen maar tests voor het coronavirus, maar dit is wel één van de tests die het bedrijf levert.

Sinds 17 februari heeft de Europese Unie de tests van Novacyt voor het coronavirus goedgekeurd. Momenteel is er ook een aanvraag gedaan bij de FDA. Wanneer de FDA de tests goedkeurt kunnen de tests ook worden ingezet in Amerika. Wanneer het virus zich verspreid naar Amerika dan kan dit de winstgevendheid en de koers van het aandeel alleen maar ten goede komen.

De test van Novacyt heeft de nodige voordelen. De test kan alleen de nieuwste variant van het virus detecteren. Dit is de variant waar je veel over in het nieuws hoort en waar alle media aandacht nu naar uitgaat. Veel andere tests detecteren ook andere vormen van het coronavirus en kunnen daardoor al snel een valse positieve score geven.

De resultaten van de test komen al binnen twee uren en er is geen koeling nodig. Hierdoor kunnen de tests voordelig naar warmere oorden worden verzonden. Dit alles maken de tests van Novacyt erg aantrekkelijk.

Is beleggen in Novacyt verstandig?

Het is belangrijk om de situatie zo rationeel mogelijk te blijven bekijken. Het is belangrijk om te onthouden dat de koers van het aandeel nu flink stijgt onder invloed van paniek. De kans is dan ook groot dat de koers weer terugzakt.

Het bedrijf bevond zich op het randje van een faillissement en deed het al langer niet zo goed meer. Het is daarom zeker voor een lange termijn investering belangrijk om ook de toekomstvisie van het bedrijf goed te analyseren. Feit is dat de koers van Novacyt het naar alle waarschijnlijkheid vooral goed blijft doen wanneer het coronavirus zich verder verspreid. Blijf daarom de gezondheidssituatie nauwlettend volgen en trek op basis daarvan je conclusies.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!