Hoe kan je winst maken met het kopen van olie?

Olie beweegt ontzettend veel. Dit maakt het een erg aantrekkelijke belegging. Juist op de korte termijn kan je namelijk enorm veel winst maken met het kopen van olie; vanzelfsprekend kan je ook veel geld verliezen wanneer het verkeerd gaat. In dit artikel bekijken we dan ook hoe je olie kunt kopen en gaan we in op de factoren die de prijs van olie beïnvloeden.

Hoe in olie beleggen?

Wanneer je wilt beleggen door olie te kopen kan je dit het beste doen bij Plus500. Dit is een professionele broker alwaar je geld kunt beleggen in dalende en stijgende markten. Dit kan al vanaf een investering van enkele tientjes: hierdoor is het voor iedereen mogelijk om veel winst te maken met het kopen en verkopen van olie. Hierbij is het belangrijk om te bedenken dat je naast winst ook verlies kunt behalen. Je kan bij Plus500 gratis beginnen met een demo of met een storting vanaf 100 euro.

Klik hier om een gratis demo account te openen en begin met olie >>

Voordat je begint met de handel in olie

olie kopenVoordat je enthousiast begint met het kopen en verkopen van honderden vaten olie is het belangrijk om eerst enkele basiselementen van het beleggen te benoemen. Het eerste wat je altijd moet doen is het vaststellen van de algemene richting. Bekijk waar de prijs het grootste deel van de tijd naartoe beweegt; wanneer de koers al een jaar daalt, is de kans klein dat hij morgen opeens fors gaat stijgen. Wees daarom een schaap, volg de kudde en je vergroot je kans op winst.

Bij het kopen van olie is het belangrijk om eventuele verliezen zo snel mogelijk af te kappen. Wacht niet eindeloos totdat je in de min staat: beperk je verliezen, en maximaliseer je winst. Dit doe je door van tevoren een logisch moment te selecteren waarop je uitstapt. Dit kan bijvoorbeeld een mooi rond getal zijn waarbij je een X aantal procenten hebt verloren: op die manier voorkom je dat je op één olie belegging direct al je geld verliest.

Hoe kan je in olie handelen?

  • Optie 1: contracten op vaten olie; je handelt dan direct in olie.
  • Optie 2: aandelen van een oliemaatschappij zoals Shell.
  • Optie 3: een beleggingsfonds die zich focust op de grondstof olie.

Factoren die de olie prijs beïnvloeden

Je maakt natuurlijk het meeste winst met het kopen van olie door op het juiste moment in te stappen. Laten we dan ook bekijken welke factoren de olie prijs het meeste beïnvloeden.

De wereld economie

Vraag is bepalend voor de de prijs van een effect. Ook de vraag naar olie is dus bepalend voor de prijs van olie. Wanneer het slecht gaat met de wereldeconomie daalt de vraag naar olie doorgaans. Dit komt doordat de algemene productie daalt en hierdoor wordt er minder olie gebruikt.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de economische situatie in nieuwe economieën. De grote opkomst van bijvoorbeeld China zal de olieprijs in de toekomst zeker beïnvloeden.

OPEC

De OPEC of ook wel Organization of the Petroleum Exporting Countries heeft meerdere leden die samen olie exporteren. De aangesloten landen vormen een kartel waarbinnen er prijsafspraken gemaakt worden en uitvoerhoeveelheden worden vastgesteld. Uitspraken van de OPEC rondom de productie hebben dan ook direct invloed op de actuele prijs van olie.

Amerikaanse dollar

Wanneer je olie gaat kopen speelt de dollar een belangrijke rol. Dit komt doordat de prijs van olie wordt weergeven in dollars. Wanneer de waarde van de euro stijgt bij een gelijke olieprijs kan je bijvoorbeeld meer olie kopen voor dezelfde hoeveelheid euro’s. Doordat wij gebruik maken van de euro heeft de stand van de dollar dus een grote invloed op de kostprijs van olie.

Conflicten

Ook conflicten in vooral olielanden drijven de prijzen op. Wanneer er in een groot, olieproducerend land burgeroorlogen uitbreken kan dit de olieprijs omhoog brengen doordat de productie in gevaar wordt gebracht.

De olie voorraad

Daarentegen kunnen nieuwe olievoorraden de prijs weer omlaag brengen. Olie is immers eindig: wanneer het goedje bijna op is zal de prijs flink toenemen. Wanneer er echter plotseling een enorme nieuwe vondst wordt gedaan kan dit de prijs drukken aangezien het aanbod weer toeneemt.

Speculatie op de prijs van olie

Tot slot speelt speculatie een grote rol wanneer het aankomt op de prijs van olie. De markt voor speculatie is gegroeid en speculanten spelen een grote rol bij de totstandkoming van de actuele olieprijs. Het gaat daardoor al lang niet altijd meer om vraag en aanbod of om daadwerkelijk gebruik; nee, het gaat vaak om het algemene gevoel dat beleggers over de olie hebben.

Veel winst met olie mogelijk?

Is het mogelijk om veel winst te behalen met de handel in olie? Het antwoord is een volmondig ja! Door op het juiste moment olie te kopen of verkopen kan je in een korte tijd grote geldbedragen verdienen. Voordat je begint is het verstandig om dit eerst door middel van een demo te oefenen. Bekijk hier waar je een gratis demo kunt openen zodat je risicovrij kan beginnen >>

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment