fbpx

Beleggen in KPN: koers, bedrijfsinformatie & aandeel kopen

kpnDe Koninklijke KPN NV is een onderneming die telecommunicatie- en ICT-diensten levert, alsmede vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Daarnaast verzorgt KPN ook complete telecommunicatie- en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten. Wereldwijd biedt KPN Wholesale-netwerkdiensten aan andere operators. Tot 1998 heette KPN nog Koninklijke PTT Nederland NV en daarvoor nog Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, of te wel afgekort PTT. Tot de afsplitsing in 1998 van de TNT Post bevatte het ook het nationale postbedrijf.

Verdienen met KPN

Door CFD aandelen KPN te kopen en verkopen kan je goed geld verdienen. Bij Plus500 kan je een gratis account openen alwaar je kunt speculeren op koersstijgingen en –dalingen. Het leuke van deze nieuwe manier van beleggen is dat je ook op de korte termijn geld kunt verdienen ongeacht de precieze richting van de markt. Bij Plus500 kan je met een demo van €20.000 dus direct handelen in enkele aandelen KPN. Op beleggen.info vind je meer informatie over het aandeel KPN en kan je tevens de laatste koers raadplegen.

Geschiedenis

KPN is ontstaan halverwege de 19e eeuw toen de overheid destijds nationale telegrafieverbindingen ging aanleggen en exploiteren. Ongeveer 20 jaar na de oprichting werden de telegrafiediensten en de posterijen samengevoegd. In het begin maakte het bedrijf onderdeel uit van de ministerie van Financiën en later van het ministerie van Waterstaat, Handel en Nijverheid.

Toen eind 19e eeuw de telefoon in opkomst kwam waren de aanbieders van telefonie nog lokaal versnipperd. Nog voor de eeuwwisseling werd de telefonie steeds meer genationaliseerd, waarna in 1940 de laatste lokale telefoonnetwerken in handen van de overheid kwamen.

Verzelfstandigd

De Administratie der Posterijen en Telegrafieën, kortweg P&T, werd in 1915 omgezet in een staatsbedrijf en later, in 1928 in Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, of te wel PTT. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de PTT tijden een zelfstandig bedrijf, maar die status werd direct na de oorlog alweer opgeheven.

In 1989 werd de PTT verzelfstandigd en werd de naam omgezet in de Koninklijke PTT Nederland NV. In 1994 werden ze beursgenoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs en een jaar later in New York. In 2006 heeft de Nederlandse Staat ook zijn laatste aandelen verkocht.

 De postactiviteiten werden in 1998 afgesplitst tot een zelfstandig bedrijf, de TPG geheten. Sindsdien levert KPN alleen nog maar telecommunicatie, waardoor de naam is gewijzigd in Koninklijke KPN NV.

Retail

KPN bezit ook een aantal eigen winkelketens, zoals KPN-winkels, Primafoon, Hi, Telfortwinkels en het Business Center.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!