Deliveroo aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Deliveroo ? In dit artikel lees je direct hoe je Deliveroo aandelen kunt kopen en verkopen.

Hoe kan je Deliveroo aandelen kopen?

Aan de ene kant kan een bedrijf als Deliveroo een goede investering zijn: mensen bestellen steeds vaker eten via het internet en Deliveroo weet hier goed op in te spelen. Toch is er ook veel concurrentie en het is dan ook maar de vraag of het Deliveroo lukt om de concurrentie voor te blijven.

Ben je er toch van overtuigend dat een investering in Deliveroo goed kan uitpakken? In deze tabel zie je tegen welke tarieven je Deliveroo aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelenBeleg voordelig in aandelen Deliveroo & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Deliveroo?

Ben je benieuwd wat de actuele aandelenkoers van Deliveroo is? In de onderstaande grafiek kan je direct Deliveroo aandelen kopen & verkopen:

51% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Deliveroo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Deliveroo.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Deliveroo zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de grootste kansen voor beleggen in Deliveroo aandelen?

  • Groeiende markt: steeds meer mensen bestellen online eten. Deliveroo kan inspelen op deze trend.
  • Uitbreidingen: Deliveroo kan naar nieuwe markten uitbreiden. Wanneer het ze lukt om daar marktaandeel te veroveren, kan de winstgevendheid van het aandeel stijgen. Deliveroo is momenteel actief in meer dan 200 wereldwijde steden.
  • Slimme samenwerkingen: Deliveroo werkt onder andere samen met de retailers Sainburry’s & Aldi. Tegenwoordig komt ruim 10% van de omzet uit dit soort samenwerkingen.
  • Lidmaatschap model: Deliveroo bouwt een vaste inkomstenstroom op door het lidmaatschap Deliveroo Plus te verkopen.
  • Bekend merk: Deliveroo is een bekend merk dat een trouwe groep klanten aantrekt.
  • Trend: de markt voor maaltijdbezorging is enorm en zal naar verwachting $1 triljoen waard zijn.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je Deliveroo aandelen koopt?

  • Intense concurrentie: Deliveroo heeft last van intense concurrentie van andere bezorgdiensten.
  • Afhankelijkheid van bezorgers: in steeds meer landen moeten maaltijdbezorgers meer worden betaald. Hierdoor komt de winstmarge van Deliveroo onder druk te staan.
  • Winstgevendheid: het is lastig voor Deliveroo om winstgevende resultaten neer te zetten, omdat het bedrijf fors moet investeren in marketing.
  • Specifieke markt: Deliveroo is momenteel afhankelijk van de Europese en Britse markt voor haar inkomsten. In Amerika heeft Deliveroo helemaal geen sterke aanwezigheid.
  • Matige IPO: de aandelenkoers van Deliveroo is eigenlijk alleen maar gedaald na de beursgang.
  • Economisch risico: Deliveroo is een groeiaandeel. Wanneer het minder goed gaat met de economie, kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Deliveroo?

Hoe kan je beleggen in Deliveroo?

Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker. Het is verstandig om de opties met elkaar te vergelijken: op die manier ontdek je welke partij het beste bij je past.

Stap 2: stort vervolgens geld op je aandelen rekening via bankoverschrijving of creditcard.

Stap 3: selecteer nu het aandeel Deliveroo en vul het bedrag in dat je wilt investeren.

Stap 4: stuur de aandelen order direct naar de beurs met een marktorder, of kies voor een limiet order. Met een limiet order stel je zelf de prijs in die je wilt betalen voor je belegging in Deliveroo aandelen.

Teleurstellende beursgang

Veel bedrijven die naar de beurs gaan maken een feestje mee: de aandelenkoers stijgt dan direct fors. Bij Deliveroo viel dit jammer genoeg tegen: de aandelenkoers verloor op de eerste handelsdag direct een kwart van zijn waarde.

Deze koersdaling kan gedeeltelijk verklaard worden door de zorgen die er bestaan rondom de onafhankelijke werknemers die van een hongerloontje moeten rondkomen. Wanneer de wetgeving strenger wordt dan kan dit de marges van het bedrijf in de toekomst onder druk zetten.

Naast de arbeidsvoorwaarden hebben beleggers misschien ook hun twijfels over de beperkte zeggenschap. De oprichters hebben nog steeds de macht over de bedrijfsvoering waardoor je als belegger weinig inspraak hebt. De huidige aandeelhouders lijken de beursgang dan ook vooral te gebruiken om te cashen.

Toch kan de extra miljard pond die is opgehaald slim worden ingezet. Wanneer dit gebeurt kan Deliveroo in de toekomst betere resultaten neerzetten wat het weer een potentieel interessante investering kan maken.

Deliveroo aandelen kopen

Slimme samenwerkingen

De groei van het bedrijf zet verder door vanwege nieuwe samenwerkingen met retailers zoals Sainburry’s en Aldi. 10% van het inkomen van Deliveroo komt nu uit deze samenwerkingen.

Het is voordat je belegt in Deliveroo, verstandig om de concurrenten goed te analyseren. Uber Eats, Foodora, Just Eat en City Pantry zijn enkele bekende concurrenten van het bedrijf. Het is dan de vraag of het Deliveroo lukt om voldoende te innoveren om de concurrentie voor te blijven.

Over het bedrijf Deliveroo

Deliveroo is een maaltijdbezorger voor verschillende restaurants in de omgeving. Het bedrijf is in 2013 opgericht in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft nu ook internationaal bezorgers aan het werk waaronder hier in Nederland sinds 2015. De kans is dan ook groot dat je de bezorgers op hun fietsen met groene bezorgtassen door de stad of je eigen straat hebt zien rondrijden.

Het aandeel Deliveroo

De aandelen van Deliveroo waren tot voor kort volledig in het bezit van een select groepje interne aandeelhouders, met name de oprichter en CEO van het bedrijf, Will Shu. De bezorgdienst heeft al een tijdje geleden aangegeven dat het de Britse aandelenbeurs op wil gaan, waar het een deel van de bestaande aandelen wil gaan verhandelen. Sinds april 2021 is Deliveroo ook echt toegetreden tot de Britse beurs.

Is nu beleggen in Deliveroo verstandig?

Het kan zeker interessant zijn om te investeren in aandelen voor Deliveroo. Maaltijden thuis laten bezorgen is een trend die nog steeds een stijgende lijn blijkt te tonen, zeker nu thuiswerken en niet naar een restaurant gaan nog steeds de norm blijken te zijn. Bovendien past het plaatje van thuisbezorgen goed bij de steeds drukker en hectisch wordende samenleving.

Deliveroo volgt met deze beursgang op andere bezorgdiensten als Uber Eats en Just Eat Takeaway (Thuisbezogd.nl). De concurrentie op de aandelenbeurs is moordend voor de bezorgdiensten en dit kan positief en negatief uitpakken voor Deliveroo.

Het is maar de vraag of het nu verstandig is om te beleggen in Deliveroo. De mislukte beursgang zorgt voor de nodige imagoschade waardoor beleggers de kat wat langer uit de boom kijken. Dit in combinatie met de onzekerheid over de arbeidsvoorwaarden waarbij één op de drie bezorgers minder dan het minimumloon verdienen maakt de toekomst van het bedrijf onzeker.

Deliveroo groeit harder dan veel concurrenten, maar door de kleinere marges is het bedrijf op de lange termijn waarschijnlijk nog niet winstgevend. Bovendien komt meer dan 50% van de winst uit het Verenigd Koninkrijk waar de concurrentie heftig is. Onderzoek daarom goed of het slim is om nu te investeren in Deliveroo aandelen.

Burberry
Burberry
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *