Delta Air Lines kopen

Delta Air Lines is één van de meest bekende en succesvolle vliegmaatschappijen van Amerika. Een investering in Delta Air Lines door de aandelen te kopen kan dan ook interessant zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Delta kunt beleggen en ook vind je hier de laatste aandelenkoers van het bedrijf.

Hoe kan je actief beleggen in Delta Air Lines?

Het is erg interessant om actief te speculeren op het koersverloop van Delta Air Lines. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de economische situatie: alleen wanneer mensen veel vliegen, kan Delta Air Lines goede resultaten neerzetten. Een pandemie zoals de coronacrisis verlaagt het vliegverkeer sterk waardoor het bedrijf direct verliesgevende resultaten neerzet. Als actieve belegger kan je inspelen op dit soort gebeurtenissen en alsnog een positief rendement behalen.

Je kunt actief inspelen op deze en andere marktomstandigheden door gebruik te maken van CFD’s. Een CFD is een derivaat waarmee je posities kunt openen op zowel stijgende als dalende koersen. Wanneer je verwacht dat de koers van het aandeel gaat dalen, kan je een short positie openen. Met een short positie behaal je een positief resultaat bij een dalende koers. Een goede partij waar je in CFD’s kunt handelen is Plus500, je kunt de mogelijkheden hier gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500;

Plus500 aanmelden

Waar kan je Delta Air Lines aandelen kopen?

Wil je een lange termijn investering doen in het bedrijf Delta Air Lines? Dan moet je goed op de huidige situatie letten. Vliegmaatschappijen hebben door de hevige concurrentie maar een beperkte winstmarge. Tegenslagen kunnen de winstgevendheid van Delta dan ook direct onder druk zetten.

Bovendien wordt vliegen steeds minder populair. Onder invloed van de coronapandemie zullen zakelijke reizen wellicht blijvend dalen: door bedrijven als Zoom kunnen mensen steeds vaker op afstand met elkaar vergaderen. Toch zal vliegen niet helemaal uitsterven. Wanneer Delta Air Lines het beter doet dan de concurrentie dan kan het één van de overlevende partijen worden.

Wanneer je ondanks de risico’s wilt investeren in Delta Air Lines, dan kan je dit doet bij eToro. Bij eToro betaal je geen commissies waardoor je ook met een klein bedrag Delta aandelen kunt kopen. Gebruik de knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Delta Air Lines?

Ben je benieuwd hoe het bedrijf Delta Air Lines presteert? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het CFD-aandeel Delta Air Lines de afgelopen periode heeft gepresteerd.

Over Delta Air Lines

Delta Air Lines is een belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkantoor van deze luchtvaartmaatschappij is te vinden op Hartsfield-Jackson-Airport in Atlanta. Deze luchtvaartmaatschappij heeft vooral routes in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika. Ook heeft dit bedrijf enkele routes van en naar Azië en Europa.

De luchtvaartmaatschappij biedt goedkope vluchten aan. Passagiers kiezen voor Delta Air Lines vanwege de moderne vloot, gunstige vervoersregels en de mogelijkheid om efficiënt in te checken via internet of een mobiele applicatie.

Delta Airlines aandelen kopen

Geschiedenis van Delta Air Lines

De luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines werd in 1928 opgericht in de plaats Monroe in de Amerikaanse staat Michigan. De luchtvaartmaatschappij verhuisde al snel naar Atlanta waar de thuisbasis is gevestigd op het Hartsfield-Jackson vliegveld. Vanuit Atlanta worden er vluchten uitgevoerd naar Chicago New Orleans en Cincinnati.

Delta begon in de jaren vijftig met vluchten naar Venezuela en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij was de eerste klant die de DC-8 en de DC-9 bestelde. Vanaf 1970 vloog Delta alleen nog maar met straalvliegtuigen.

Een hele grote luchtvaartmaatschappij

 In 2008 nam Delta Air Lines de luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines over waarmee de luchtvaartmaatschappij veel groter werd. Na de overname van Northwest Airlines is Delta Airlines wat betreft vliegbewegingen en aantal passagiers de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Delta vliegt eigenlijk over heel de wereld naar ruim 353 bestemmingen. De vrij grote vloot bestaat uit 847 vliegtuigen en er zijn nog eens 190 vliegtuigen besteld. Dit zijn vliegtuigen om oude vliegtuigen te vervangen en om de vloot verder uit te breiden.

Delta Air Lines heeft last van de coronacrisis

In oktober 2020 werd bekendgemaakt dat Delta Air Lines tussen 2020 en 2025 383 vliegtuigen vervroegd met pensioen stuurt. Bovendien wordt de levering van nieuwe vliegtuigen deels uitgesteld. Het bedrijf heeft last van de coronacrisis waardoor er in het derde kwartaal van 2020 een verlies werd geleden van 2,3 miljard dollar. Door de extra afschrijvingen op de vloot bedraagt het nettoverlies in dit derde kwartaal 5,4 miljard dollar.

De verliezen in het derde kwartaal zijn dus enorm. Hoewel het bedrijf in het derde kwartaal ieder uur een miljoen dollar verloor zal het bedrijf waarschijnlijk niet failliet gaan. Dankzij overheidssteun en de voorafgaande winstgevende jaren heeft het bedrijf nog 21 miljard dollar in kas.

Toch is een investering in een vliegmaatschappij zoals Delta Air Lines nu erg tricky. De beroemde investeerder Warren Buffett verkocht zijn aandeel in het bedrijf, ruim 11,1%, dan ook voor $340 miljoen.

Denk je dat Delta Air Lines in de toekomst weer goede resultaten zal neerzetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Delta Air Lines aandelen te kopen.

Het kopen van aandelen Delta Air Lines

Eind 2019 werden de aandelen van Delta Air Lines nog genoemd bij de beste aandelen voor 2020. Delta Air Lines is immers een groeiend bedrijf. Met een gunstige koer-winstverhouding en een net dividend van 2,73% leek het bedrijf dan ook een goede investering. Door de coronacrisis is die verwachting niet uitgekomen. De koers van het aandeel is in 2020 fors gedaald. Wel laat de koersgrafiek zien dat de koers van het aandeel vanaf juli voorzichtig aan het stijgen is.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!