Twitter aandelen kopen

De beursgang van Twitter heeft enorm veel aandacht gekregen in de media. Dit is niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het na Facebook de grootste beursgang is van een op technologie gericht bedrijf. Nog interessanter is het feit dat het bedrijf tijdens de beursgang verliesgevend was en toch bijna twee miljard dollar wist op te halen. Maar hoe kan jij nu eigenlijk winstgevend het aandeel Twitter verhandelen?

Hoe kan je actief beleggen in Twitter?

Eén van de beste manieren om Twitter als CFD te verhandelen is via Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk met een hefboom beleggen in Twitter waardoor je met een klein bedrag een grote positie kunt innemen. Bovendien kan je zowel profiteren van stijgingen als dalingen op de korte termijn waardoor je kunt inspelen op alle marktomstandigheden.

Wil je actief beleggen in Twitter CFD-aandelen gratis proberen bij Plus500? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij deze broker:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Twitter aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Twitter? Dan kan het slim zijn om te investeren in Twitter door de aandelen te kopen. Zelf handel ik in Twitter aandelen bij eToro: je betaalt bij deze broker namelijk geen commissies over je investeringen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Twitter?

Ben je benieuwd hoe het CFD aandeel Twitter het doet? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CFD aandelen Twitter kunt kopen en verkopen:

Hoe verdient Twitter geld?

Twitter verdient geld met advertentie-inkomsten. Dat dit winstgevend kan zijn, heeft Facebook al bewezen. Om winstgevend te blijven zal Twitter haar gebruikers wel moeten vasthouden. Wanneer de gebruikers overstappen naar een ander platform dan kan dit de winstgevendheid van Twitter sterk doen dalen.

Is het verstandig om te investeren in Twitter?

Internetbedrijven zoals Facebook en Google doen het al jaren goed en met een investering in een vergelijkbaar bedrijf kan je dan ook een hoog rendement behalen. Is het ook verstandig om geld te investeren in Twitter aandelen? In 2019 lukte het Twitter om voor het eerst winst te maken, wat natuurlijk een positief signaal is. Tegelijkertijd rapporteerde het bedrijf wel een afname van het aantal gebruikers. Dit is een negatieve trend: zonder gebruikers kan het bedrijf natuurlijk geen winst maken.

Bedreigingen voor Twitter

De privacy wetten die steeds strenger worden binnen Europa zijn ook een risico. Sociale media staan steeds meer in de spotlights, ook wanneer het aankomt op de verspreiding van nepnieuws. Twitter probeert hierop in te springen door Tweets die onwaarheden bevatten af te schermen: Trump zal zeker geen fan zijn van deze nieuwe functie.

Ondanks dat het aantal gebruikers daalt, lukt het Twitter wel steeds beter om meer te verdienen aan de gebruikers die het platform wel gebruiken. Het bedrijf heeft daarnaast projecten zoals Vine stopgezet en mensen ontslagen wat kan bijdragen aan het verlagen van de kosten binnen Twitter. Dit kan allemaal een positieve bijdragen leveren aan het resultaat van Twitter en daarmee aan de aandelenkoers van het bedrijf.

Concurrentie

Wel is het belangrijk om goed op de concurrentie te letten: in het verleden zag je al regelmatig dat een nieuwe partij een oude partij wist te verslinden. De jeugd van tegenwoordig heeft geen idee meer wat Myspace is en Twitter kan eenvoudig een vergelijkbare eindbestemming hebben. Het is daarom belangrijk om de populariteit van het netwerk goed in de gaten te houden: op die manier kan je bepalen of een belegging in Twitter nog steeds interessant is.

Op het moment lukt het Twitter om op te boksen tegen de andere giganten. Het micro blogging netwerk is vooral populair voor het delen van nieuws. Rond grote evenementen zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse verkiezingen, zie je dan ook dat het netwerk veel gebruikt wordt.

Twitter aandelen kopen

Stappenplan voor het kopen van Twitter aandelen

Wanneer je de stappen in deze korte handleiding doorloopt, kan je direct je eerste Twitter aandelen kopen.

Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare broker waar je tegen lage tarieven kunt beleggen in Amerikaanse aandelen. Op die manier vergroot je de kans op het behalen van een positief rendement.

Stap 2: doe voldoende onderzoek en bepaal of het NU interessant is om Twitter aandelen te kopen. Soms kan het verstandig zijn om te wachten totdat de koers een beetje daalt. De koers van een aandeel beweegt zelden in een rechte lijn en door actief in te stappen kan je een optimaal resultaat behalen.

Stap 3: bepaal vervolgens met wel bedrag je wilt investeren in Twitter. Wanneer je bereid bent om grotere risico’s te nemen, kan je een groter bedrag inzetten. Ben je bang om geld te verliezen met je investering in Twitter? Dan kan het verstandig zijn om slechts een klein bedrag in te zetten. Het is sowieso altijd aan te raden om je geld te spreiden over verschillende aandelen.

Stap 4: kies vervolgens of je gebruik wilt maken van een marktorder of een limietorder. Met een marktorder koop je de Twitter aandelen tegen de huidige prijs. Met een limietorder kan je een prijs instellen waarop je het aandeel koopt. Wanneer je een limietorder gebruikt kan je misgrijpen en koop je wellicht helemaal geen Twitter aandelen.

Stap 5: nadat de belegging geopend is, is het belangrijk om je beleggingen goed te evalueren. Onderzoek of het sociale medium nog steeds populair is. Lijkt het bergafwaarts te gaan met Twitter? Dan kan je misschien beter je Twitter aandelen weer verkopen.

Wat is Twitter?

Twitter is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen; ook voordat er aandelen zijn uitgegeven wist iedereen wat deze site inhoudt. Met ruim 500 miljoen gebruikers is Twitter enorm populair: op de dienst delen gewone mensen en bedrijven korte berichten die niet meer dan 140 karakters mogen bevatten.

Ondanks dat het sociale netwerk Twitter al lang bestaat, is er nog geen winst gemaakt. Wanneer we dit onthouden is het echt bizar dat de introductieprijs van het aandeel op 26 dollar is vastgesteld. Na de introductie steeg de koers zelfs nog verder tot een prijs van ruim 40 dollar!

Voorbeeld: belegging in Twitter

Wanneer je het aandeel Twitter zou kopen tegen een prijs van 40 dollar en de prijs stijgt diezelfde dag tot 42 dollar verdien je 2 euro per aandeel dat je via een broker als eToro aanschaft. Wanneer je een hefboom gebruikt kan dit bedrag zelfs verder toenemen!

Stel; je gebruikt je eerste storting om op 14 november short te gaan op het aandeel Twitter wat dan 45 dollar waard is, wanneer je short gaat verdien je geld wanneer de koers daalt. Enkele dagen later, al op 18 november, is de prijs gezakt tot 41 dollar en je pakt direct je winst.

Hiervoor gebruik je alleen de storting van € 100 met de hefboom van 1:20, je kan dan maximaal voor € 2000 aan aandelen kopen wat ongeveer neerkomt op 2640 dollar / 40 = 64 aandelen Twitter. Met de storting van € 100 zou je in dit geval een winst hebben gemaakt van 184 euro wat neerkomt op een rendement van meer dan 180%.

Let er wel op dat de hefboomwerking in twee richtingen kan werken: wanneer het verkeerd uitpakt, kan je dus direct je volledige inleg verliezen.

beleggen in Twitter

Wat is het toekomstperspectief voor Twitter?

Wat denk jij dat de koers van Twitter op de lange termijn gaat doen? Feit is dat uiteindelijk alleen winstgevende bedrijven overblijven; het bedrijf zal dus zeker winst moeten gaan maken wil het succesvol blijven. De vergelijkbare bedrijven LinkedIn en Facebook doen het op het moment goed op de beurs; Twitter heeft dus zeker potentie.

Omgerekend betaalt de belegger echter 50 tot 60 dollar per gebruiker; dat is wel erg veel! Op het moment is er nog geen winst, het is dan ook maar de vraag of elke gebruiker uiteindelijk veel gaat opleveren via bijvoorbeeld advertentie-inkomsten.

Het geld van de beursgang zal worden gebruikt om meer datacenters en ontwikkelaars te financieren. Wordt Twitter het toekomstige Hyves van de wereld, of heeft Twitter echt zoveel potentie? Wat denk jij? 

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!