Rolls-Royce aandelen kopen

Rolls-Royce heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om de auto’s van hoge kwaliteit. Toch beleg je niet in de auto’s die het bedrijf produceert door Rolls-Royce aandelen te kopen. BMW bezit tegenwoordig de autodivisie van het bedrijf. Wanneer je belegt in Rolls-Royce aandelen, investeer je vooral in de vliegtuigwereld. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Rolls-Royce aandelen kopen? En wat is de actuele koers van een aandeel Rolls-Royce?

Hoe kan je actief beleggen in Rolls-Royce?

Wil je actief beleggen in Rollys-Royce aandelen? Dan is Plus500 een goede partij om dit te doen! Bij deze broker kan je met CFD’s zelf beleggen in CFD-aandelen op Rolls-Royce. Gebruik de onderstaande knop om dit uit te proberen met een gratis demo:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Rolls-Royce aandelen kopen?

Ben je benieuwd waar je het goedkoopst Rolls-Royce aandelen kunt kopen? Een goede partij om Rolls-Royse aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen transactiekosten wanneer je aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om direct zonder kosten aandelen te kopen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je tegen de laagste tarieven het aandeel kunt aanschaffen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,058% voor Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,1% met £9 minimum Meer informatie Aanmelden

Actuele koers Rolls-Royce

 

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Rolls-Roys aandelen? Hieronder zie je de CFD-aandelenkoers van het aandeel Rols-Royce. Met de knoppen kan je direct een CFD op het aandeel kopen of verkopen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's)

Rollys-Royce geschiedenis

In 1904 brengen Charles Royce en Henri Rolls de eerste Rolls-Royce op de markt. Deze 10 HP was de eerste van een lange reeks auto’s van hoge kwaliteit. Eem Rolls-Royce is herkenbaar aan zijn bekende logo. De auto’s zijn onverslijtbaar. Niet minder dan 65% van alle ooit gemaakte Rolls-Royces rijdt nog op de weg.

Rolls-Royce maakt ook motoren voor vliegtuigen. De eerste motor voor vliegtuigen is de Rolls Eagle uit 1915. Na de Tweede wereldoorlog maakt het bedrijf ook straalmotoren. In 1971 zijn er problemen met de RB-211 straalmotor. Het bedrijf gaat failliet.

In 1973 wordt het bedrijf opgesplitst. De winstgevende autodivisie gaat als een aparte tak verder. Nog steeds worden deze unieke auto’s gebouwd. Rolls-Royce houdt het merk uniek. De motor van een Rolls Royce wordt ook nu nog met de hand gebouwd.

Rolls Royce aandelen kopen

De beste auto ter wereld

In 1906 werd Rolls-Royce de beste auto ter wereld genoemd. Toen verscheen de Silver Ghost op de markt. Deze auto had een 40/50 HP zescilinder motor. Tot 1925 werden er 6125 exemplaren van deze auto gebouwd. Om de vraag bij te kunnen houden werden er vanaf 1921 1701 exemplaren van deze auto gebouwd in een tweede fabriek in Springfield in de Verenigde Staten. Deze nieuwe fabriek werd in 1931 alweer gesloten.

Auto’s met de Spirit of Ecstasy

Prestigieuze automerken hadden rond 1910 vaak hun eigen mascotte. Ook voor de Rolls-Royce werd een eigen mascotte gemaakt. De kunstenaar Charles Sykes vervaardigde de luxe mascotte Spirit of Ecstacy. Een vrouw stond voor dit bekende ornament model. Alle auto’s van dit merk weren voortaan voorzien van deze luxueuze mascotte.

Overname door BMW en Volkswagen

Zowel Volkswagen als BMW wilden Rolls-Royce overnemen. In 1998 deed Volkswagen met 30 miljoen pond het hoogste bod. Daarmee werd Volkswagen eigenaar van de mascotte en van het radiatorrooster. BMW werd eigenaar van de logo en van de naam. Er werd een deal gesloten. Na 2003 mocht BMW Rolls Royces produceren. In Goodwood, West-Sussex, bouwde BMW een nieuwe fabriek voor Roll-Royce.

Maar waar beleg je dan eigenlijk in wanneer je Rolls-Royce aandelen koopt? Je investeert dan in Rolls-Royce Holdings plc wat een Britse multinational is. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van motoren voor vliegtuigen. Dit doen ze dusdanig goed dat ze de op twee na grootste producent van vliegtuigmotoren in de wereld zijn. Wanneer je gaat beleggen in Rollys-Royce is dit dus waar je een aandeel in koopt.

Stijgende verkoopcijfers in 2020

De verkoopcijfers van Rolls-Royce zitten in de lift. Dit is mede te danken aan de Cullican. Dankzij deze SUV zijn de verkoopcijfers sterk gestegen. Er zijn een kwart meer auto’s verkocht dan in 2018. In 2018 werden 4107 auto’s verkocht en in 2019 werden er 5152 auto’s verkocht. Van dit aantal werd een derde deel in de Verengde Staten verkocht. Rolls Royce wil overigens niet bekendmaken hoeveel exemplaren van de Cullican er in 2019 zijn verkocht.

Het bedrijf Rolls-Royce

De automobieldivisie van Rolls-Royce is overgenomen door BMW. Koop je nu aandelen Rolls-Royce? Dan koop je aandelen van de Rolls-Royce Holding. Dit bedrijf is de op een na grootse vliegtuigbouwer ter wereld is. Andere divisies van het bedrijf zijn onder andere scheepsmotoren, defensie en energie.

Beleggen in aandelen Rolls-Royce

De koers van de Rolls-Royce Holding  aandelen vertoont is in het afgelopen jaar gedaald. Op 6 februari 2019 was de koers van een aandeel 908,40 euro. Op 5 februari 2020 was de koers gedaald tot 686,40 euro. Het kopen van aandelen van de Rolls-Royce Holding is dus zeker niet zonder risico.

Hieronder zie je een grafiek met het koersverloop van het aandeel Rolls-Royce:

Rolls Royce koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment