fbpx

Beleggen in Boskalis: aandeel kopen & actuele koers

BoskalisKoninklijke Boskalis Westminster N.V., kortweg Boskalis, is een toonaangevend Nederlands bedrijf en de grootste baggermaatschappij ter wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Papendrecht, vlakbij Dordrecht. Boskalis is werkzaam in de internationale dienstverlening op het gebied van baggeren, droge infrastructuur en offshore energy. Via SMIT zijn ze ook actief in sleeddiensten en scheepsbergingen. Boskalis levert innovatieve totaaloplossingen voor grote maritieme uitdagingen wereldwijd.

Zelf beleggen in Boskalis

Bij Plus500 kan je zelf beleggen in het baggerbedrijf Boskalis via CFD´s. Ook wanneer de tijden bagger zijn kan je geld verdienen door te handelen in dit aandeel. Je kunt bij Plus500 namelijk short gaan waardoor je geld kunt verdienen bij dalende koersen. Op die manier profiteer je dus in slechte tijden! Bekijk hieronder de actuele koers van het aandeel Boskalis en lees meer over dit leuke bedrijf.

Voornaamste activiteiten

Hun belangrijkste activiteiten zijn landaanwinning, de aanleg en het onderhoud van havens en vaarwegen alsmede het beschermen van kusten en oevers. Verder concentreren ze zich op projecten in de markt voor energie, voor havens en voor infrastructuur. De voornaamste opdrachtgevers voor Boskalis zijn oliemaatschappijen, havenexploitanten, verzekeraars, rederijen, mijnbouwbedrijven, internationale projectontwikkelaars, maar ook overheden.

In totaal zijn er ruim 14.000 werknemers in dienst bij Boskalis, inclusief hun aandeel in partnerbedrijven. Hun werkzaamheden verspreiden zich over meer dan 75 landen in 6 werelddelen. Hun veelzijdige vloot bestaat dan ook uit het niet misverstane aantal van ruim 1.100 schepen en werktuigen.

Geschiedenis

In 1910 is de Fa. Kraaijeveld en Van Noordenne opgericht door 3 Sliedrechtse baggeraars, hetgeen in de jaren 30 werd omgezet van een VOF in een NV, waarna de naam werd gewijzigd in NV Baggermaatschappij Bos & Kalis. In de jaren daarna werd er een snelle groei doorgemaakt, maar een faillissement in de jaren 80 kon echter nog maar net worden voorkomen, omdat er grote werkzaamheden in Argentinië werden verricht waarvoor maar geen betaling binnen kwam.

In 1978 kreeg Boskalis het predicaat “Koninklijk”. In 2004 zijn de grootste aandeelhouders HAL Investments NV met 31% en Delta Lloyd met 5%. Vanaf 2007 stijgen de aandelen sterk in waarde, met name door enkele grote projecten in de Verenigde Staten, waarna ook opties op het aandeel Boskalis worden verhandeld. 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!