fbpx

Beleggen in Air France - KLM: aandeel kopen & koers bekijken

Air france KLMAir France – KLM is een onder Frans recht opererende Frans-Nederlandse multinationale luchtvaartonderneming met een hoofdkantoor in Roissy-Charles de Gaulle Ariport bij Parijs. Qua omzet is Air France-KLM de grootste luchtvaartonderneming ter wereld, terwijl het derde in de wereld en de grootste in Europa is voor wat betreft het aantal passagiers-kilometers. Tevens is het de grootste vrachtvervoerder ter wereld.

Zelf beleggen in KLM

Je kan ook zelf beleggen in KLM door aandelen te kopen en door aandelen te verkopen. Bij de broker Plus500 kan je al vanaf 100 euro beleggen in dit CFD aandeel. Het mooie van deze broker is het feit dat je zowel long en short kan gaan. Short gaan is een manier van beleggen waarbij je geld verdient wanneer de koers daalt. Hierdoor kan je dus ongeacht de exacte situatie geld verdienen met het verhandelen van de Air France – KLM aandelen. Bekijk hier onder de actuele koers van KLM.

Ontstaan van Air France - KLM

In 2003, op 30 september om precies te zijn, is Air France–KLM ontstaan uit een fusie van Air France en KLM. Hierbij is een geheel nieuwe constructie ontstaan onder een nieuwe holdingonderneming Air France-KLM welke bestaat uit de twee luchtvaartmaatschappijen, namelijk KLM en Air France. Daar weer onder zitten een aantal regionale en budgetmaatschappijen.

Het is de bedoeling dat de merknamen Air France en KLM nog enkele tientallen jaren worden behouden alvorens ze mogelijk beide opgaan in één merknaam die bekend moet worden over de gehele wereld. Om de fusie destijds rond te kunnen krijgen moest de combinatie wel een paar luchthavenslots zowel op Schiphol als in Parijs opgeven op last van de Europese Commissie.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van de nieuwe holding zit in Parijs, maar de KLM blijft onder Nederlands recht opereren. Het belang daarvan is namelijk het behoud van de landings- en overvliegrechten.

Door de overname is de KLM ook toegetreden tot SkyTeam, een alliantie van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. Air France was daar voor de fusie al lid van.

De toekomst van de luchtvaart in Europa

Volgens kenners is er in het Europese luchtruim slechts ruimte voor drie grote maatschappijen en één of twee goedkopere luchtvaartmaatschappijen. De rest van de kleinere maatschappijen zullen fuseren of worden overgenomen door de grotere bedrijven om te kunnen overleven.

Eind 2007 heeft Air France-KLM het Belgische VLM volledig overgenomen. VLM zal wel als zelfstandige maatschappij blijven opereren. Later in 2008 is ook Martinair volledig overgenomen.

Tot de Air France-KLM holding behoren:

  • Air France, met daaronder Brit Air, CityJet, Régional en Transavia.com France
  • KLM, met daaronder KLM CityHopper, Transavia.com en de rest van de Transavia.com France aandelen.
  • Air France-KLM Cargo met daaronder Air France Cargo, KLM Cargo, Martinair Cargo.
  • Daarnaast is de holding nog gedeeltelijk eigenaar van Kenya Airways, Alitalia, Airlinair, CCM Airlines, CCM Airlines, Air Tahiti, Air Mauritius, Royal Air Maroc en Air Calédonie.
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!