Starbucks aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Zelfs mensen die niet van koffie houden kennen het merk Starbucks goed. Wil je zelf Starbucks aandelen kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Starbucks.

Hoe kan je Starbucks aandelen kopen?

Zelfs in economische slechte tijden, drinken mensen nog dagelijks hun kopje koffie. Starbucks kan daarom een goede investering voor de lange termijn zijn. De uitbreidingen naar nieuwe regio’s kunnen bovendien bijdragen aan de resultaten bij Starbucks. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste investeren in Starbucks aandelen?

Je hebt een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker om Starbucks aandelen te kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelenBeleg voordelig in aandelen Starbucks & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Starbucks?

Wil je weten hoe het aandeel Starbucks presteert? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelenkoers in de gaten te houden. Op deze pagina vind je de grafiek met de laatste beursontwikkelingen en je kunt met de knoppen direct een positie openen.

51% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Starbucks

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Starbucks.

Analyse van Starbucks aandelen

Voordat je besluit of je Starbucks wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe het aandeel Starbucks zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Starbucks zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Starbucks in 2025?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Starbucks gaat doen in 2025 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Starbucks is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Starbucks aandelen kopen

Waarom kan het slim zijn om Starbucks aandelen te kopen?

  • Sterk merk: Starbucks is een bekend merk dat bekend staat om haar kwalitatief hoge koffie. Hierdoor kopen veel consumenten uit automatisme de producten van het merk.
  • Diversificatie: naast koffie verdient Starbucks ook geld met het verkopen van voedsel en merchandise.
  • Technologische innovatie: Starbucks is sterk op het gebied van duurzaamheid en het efficiënt bestellen van koffie. Met het Starbucks Rewards programma kunnen klanten bijvoorbeeld direct koffie bestellen via de mobiele applicatie.
  • Globaal actief: doordat Starbucks actief is in meer dan tachtig landen, kan het een sterke inkomstenstroom opbouwen uit verschillende regio’s.

De risico’s van beleggen in Starbucks

  • Afhankelijkheid van economische situatie: doordat de koffie van Starbucks duur is, is het bedrijf afhankelijk van het besteedbaar inkomen van de consument.
  • Afhankelijkheid leveranciers: de supply chain van Starbucks is complex, waardoor het bedrijf kwetsbaar is.
  • Gezondheid: consumenten zijn zich steeds bewuster van de gezondheidsrisico’s van producten met veel calorieën en suiker. Wanneer consumenten minder ongezonde producten kopen, kan de winstgevendheid van het bedrijf onder druk komen te staan.
  • Concurrentie: koffie is bijna overal te koop. Wanneer de populariteit van Starbucks afneemt, kan het bedrijf dan ook snel marktaandeel verliezen.

Wat zijn de concurrenten van Starbucks?

De stappen voor beleggen in Starbucks

Voordat je je eerste Starbucks aandeel koopt, moet je enkele essentiële stappen doorlopen. Het is ten eerste belangrijk om na te gaan of je wel zou moeten beleggen. Wanneer je geen geld kunt missen kan je deze site beter verlaten. Beleggen doe je namelijk alleen met geld dat je niet direct nodig hebt.

Wanneer je geld over hebt om te beleggen, kan je besluiten om een deel hiervan te investeren in Starbucks. Hiervoor heb je eerst een account nodig bij een broker. Een broker is een bedrijf dat namens jou aandelen kan kopen en verkopen. Wil je weten bij welk bedrijf je het beste aandelen kunt kopen? Klik dan hier om de beste brokers met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend, kan je via de zoekfunctie eenvoudig het aandeel Starbucks vinden. Vervolgens moet je invullen hoeveel aandelen je wilt kopen. Ook moet je bedenken of je het aandeel direct wilt kopen met een marktorder. Als alternatief kan je gebruikmaken van een limiet order. Je koopt het aandeel dan pas wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt. In sommige gevallen kan het slim zijn om een stop loss toe te passen: je sluit de belegging dan automatisch bij een bepaald verlies.

Nadat je de belegging hebt geopend, is het verstandig om deze regelmatig te evalueren. Bekijk hoe het bedrijf het doet en bedenk een exit strategie.

beleggen in Starbucks

Over het bedrijf Starbucks

De naam Starbucks zal bij het merendeel van de mensen op deze planeet ongetwijfeld (zeer) bekend in de oren klinken. Starbucks is dan ook ’s werelds grootste keten van koffiehuizen. Het overgrote merendeel van deze koffiezaken zijn terug te vinden in de Verenigde Staten en buurland Canada.

Er worden steeds meer Starbucks-vestigingen op andere plaatsen in de wereld worden geopend. Starbucks verkoopt naast koffie ook verschillende (zoetige) versnaperingen. De Starbucks aandelen staan genoteerd aan de NASDAQ als SBUX.

De geschiedenis van Starbucks

De eerste Starbucks-vestiging werd geopend in 1967 door Jerry Baldwin, Zev Siegl en Gordon Bowker in Seattle.

De eerste Starbucks winkel

In de eerste Starbucks-winkel werd niet alleen koffie verkocht: Starbucks verkocht namelijk ook koffiezetapparaten. Tijdens het eerste jaar kocht Starbucks haar koffiebonen in bij Peet’s Coffee & Tea. Het duurde echter niet lang voordat Starbucks besloot om haar koffiebonen rechtstreeks te kopen bij de koffieboeren.

Toetreding van Howard Schultz

Een belangrijke mijlpaal vond plaats in het jaar 1982. Toen koos ondernemer Howard Schultz ervoor om zich in te kopen bij Starbucks. Tijdens een bezoek aan de Italiaanse modestad Milaan in het jaar 1982 kreeg hij het idee om in de Starbucks-vestigingen ook koffie- en espressodranken te gaan verkopen.

Vanaf dan is het niet meer mogelijk om koffiebonen te kopen bij Starbucks. Ondanks dat dit een goed plan was, vonden de drie originele oprichters dit maar niets. Ze wilden dan ook dat het bedrijf trouw bleef aan haar (oorspronkelijke) kernactiviteiten. Howard Schulz was echter overtuigd van zijn plan en koos ervoor om in 1985 zijn eigen keten met koffiewinkels op te richten onder de naam ‘II Giornale‘.

Verkoop van Starbucks

In het jaar 1987 verkochten de drie uiteindelijk Starbucks aan het bedrijf van Schulz. Hij besloot om de naam Starbucks te behouden waarna meteen al zijn vestigingen de nieuwe naam kregen. Hij besloot om Starbucks uit te bereiden naar andere steden zoals Vancouver en Chicago.

Pro’s & contra’s voor Starbucks aandelen kopen

Starbucks mag zich met gepaste trots ’s werelds grootste keten van koffiehuizen noemen. Wereldwijd zijn er ongelofelijk veel mensen die houden van koffie en de andere dranken die bij Starbucks-vestigingen te koop zijn, waardoor ze een hoge mate van populariteit genieten.

Ondanks de enorme populariteit van Starbucks, zijn er ook rode vlaggen om rekening mee te houden als potentiële investeerder in Starbucks aandelen. Starbucks sloot in het verleden bijvoorbeeld onrechtmatige belastingafspraken in verschillende landen. Dit soort nieuws kan de reputatie van Starbucks onder druk zetten, wat negatief kan zijn voor de aandelenkoers.

Is het slim om te investeren in aandelen Starbucks?

Het is nooit verstandig om blind een aandeel te kopen. Het is daarom slim om eerst te onderzoeken of het verstandig is om Starbucks aandelen te kopen.

Het krachtige merk is een goede reden om te beleggen in Starbucks. Mensen denken aan meer dan koffie alleen wanneer ze hier een bakje komen doen. Het is voor sommige mensen een kantoor en voor andere mensen een tweede woonkamer. Deze ontastbare waarde is moeilijk in waarde uit te drukken. Het is in ieder geval moeilijk om dit zomaar te kopiëren.

Ook bestaan er kosten voor het wisselen naar een concurrent vanwege het loyaliteitsprogramma dat ze succesvol hebben uitgerold. Ook dit verkleint de kans dat een concurrent de klanten van het bedrijf weet weg te kapen.

Toch kan Starbucks het onder de nieuwe generatie moeilijker krijgen. Millenials vinden het belangrijk dat producten organisch zijn. Dit is bij Starbucks het geval, aangezien het bedrijf goed oplet dat het de koffie op een duurzame manier produceert. Veel jonge mensen kopen echter ook liever lokaal bij een klein bedrijf. Starbucks past hier natuurlijk niet binnen en zal de jonge generatie op andere manieren moeten aanspreken.

Het bedrijf probeert te vernieuwen door het mogelijk te maken om koffie op te halen. Toch is het maar de vraag of de klanten van Starbucks wel echt voor de koffie komen. Het merk onderscheidt zich juist doordat het een extra plek is waar mensen zich thuis kunnen voelen.

Een goede reden om Starbucks aandelen te kopen is het grote groeipotentieel. Vooral in China bouwt het bedrijf een steeds groter bereik op. De bevolking daar wordt steeds welvarender waardoor de afzet in dit land sterk kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geen reacties


  • Sylvia G

    Jammer dat niet vermeld wordt op welke beurs je deze aandelen als beste kunt aanschaffen. Dat is mij nl altijd nog een raadsel al besef ik het belang van de koersverschillen en het volume. 

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *